Frissítsd fel bőrödet!

A tavasz hihetetlen szeszélyesen érkezett. Hozott esőt, szelet, napsütést, de fagyokat is. Ez a szélsőséges időjárás változás hihetetlen módon megviseli a bőrünket is. Érdemes még a nyárelőn gondoskodni róla, előkészíteni a napsugarak érkezésére, hiszen meghálálja a gondoskodást.

Nem kell hozzá sok kozmetikum. Egy arclemosó, bőrradír, egy nem túl nehéz, zsíros arckrém, napvédő krém és máris új erőre kap télen fakóvá, szárazzá, vitaminhiányossá vált bőrünk. Megelőzhetjük a szeplők kijövetelét is, ha valamivel kenjük az erősebb napsugárzás előtt. Fontos, hogy a kimerült vitaminraktárakat, vízraktárakat töltsük fel, a elhalt hámsejteket és a bőrön megtelepedett baktériumokat száműzzük, varázsoljuk élettel telivé arcunk.

Belülről és kívülről is érdemes egyszerre nekikezdeni a tisztító kúrának. Igyunk sok folyadékot, továbbá vitaminokban gazdag étrenddel támogassuk az immunrendszerünk mellett a bőrünket is.

A megfelelő folyadékpótlás elengedhetetlen kívül-belül egyaránt. Minél több frissítőt fogyasztunk, a bőrünk annál kevésbé lesz száraz. Erre a víz és a tea a legalkalmasabb ital, amely nagy választékban megtalálható a Tescóban vagy némelyik nagyobb szupermarketben.

Sok gyümölcs és zöldség fogyasztásával pedig szépre ehetjük magunkat. Az ételekbenrejlő vitaminok is hatnak a bőrre, főként, ha frissen és nyersen fogyasztjuk őket. Erről a minőségről híres az Auchan vagy a Spar üzlet is például. 

A külső ápoláshoz nem kell sok termék, de az jó minőségű legyen, a bőrtípusnak megfelelő és az sem mindegy, milyen összetevőket tartalmaz. Lehetőséghez mérten káros anyagoktól mentes kozmetikumokat válasszunk az üzletek polcairól, a bőrünk védelmében és a környezettudatosság jegyében. No és az ár sem elhanyagolható szempont.

Milyen kozmetikumokra lesz szükségünk?

Ha jól megválasztjuk, nem szükséges sokféle terméket beszereznünk. Viszont fontos a használatuk sorrendje is.

Arclemosó

Mindig kezdjük arclemosóval a bőrápolást. Az lemosó eltávolítja a port, baktériumokat, a túl sok zsírt és minden szennyeződést a bőrünkről.  

Bőrradír

Bőrradírral folytassuk az arcápolást. Az arcradír megszabadít az elhasználódott, elhalt hámrétegtől, felfrissítve az új bőrréteget, felszínre hozva az arcunk üdeségét.

Arckrém

Közvetlen utána az arckrémet vegyük sorra. Egy jó arckrém hidratál, tónust ad az arcnak, véd, táplál és visszapótolja a vitaminokat is.

Napvédő krém

Napvédő krémre, naptejre feltétlenül szükség van még az erős sugárzás megkezdése előtt, hogy megelőzzük a leégést, a szeplők kijövetelét, májfoltokat. Védelmi szerepet tölt be.

Kismillió kence található ma már az üzletekben, így nem könnyű a választás. Akár órákat eltölthetünk a Lidl vagy az Aldi üzleteiben barangolva, polcait vizslatva, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet számunkra. Ezzel rengeteg időt veszítünk feleslegesen. Az idő megfizethetetlen.

Érdemes átböngészni a kínálatot az ujsagomat.hu online katalógusainál, így mindent könnyen megvásárolhatunk akár Lidl, akár a CBA üzleteiben vagy bármelyikben, ami a legközelebb található hozzánk.

Egyszerű, kényelmes, gyors és az így nyert felkészültségünknek hála, az üzleteket sem kell végigjárnunk boltról, boltra. A kanapéról fedezhetjük föl a kínálatot pár gombnyomásra, így megismerve az aktuális kínálatot, naprakészek lehetünk.

Megosztom