A jövő repülőgépe?

Oscar Viñals konceptuális művész megalkotta a jövő repülőjét: erős, szuperszonikus, nukleáris meghajtású és nagyon menő. A gép a Flash Falcon nevet kapta, a dizájnját pedig a mai technológia, illetve a jövőbeli elméleti fejlődés alapos tanulmányozása után készítette el. 

A gép fúziós energiával működne (a jövő zöld energiája), ami jelenleg még csak kísérleti stádiumban van, de 15 év múlva akár valósággá is válhat egy olyan technológia, ami úgy állít generál elektromos áramot, hogy közben egyáltalán nem szennyezi a környezetet. Emiatt Viñals abban bízik, hogy 2030-as évekre valósággá válik a megálmodott gépe, ami 18 kilométer magasba is képes lenne feljutni és elérné a Mach 3-as sebességet (kb. 3700 km/h).

A valóság  persze az, hogy ilyen dizájnnal repülő aligha fog valaha is repülni, és az is kétséges, hogy a szükséges technológiák 2030-ig megvalósulnak. Ettől függetlenül még nagyon menő és kreatív, ráadásul egy trilógia befejező darabja: A művész két korábbi koncepciója, a Sky Whale így, a Progress Eagle pedig így néz ki.

Megosztom