Babos Tímea tornagyőztes

Babos Tímea pályafutása negyedik WTA-tornáját nyerte meg egyesben, miután a tajpeji 250 ezer dollár (61,2 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztorna vasárnapi döntőjében 7:5, 6:1-re legyőzte az ukrán Katerina Kozlovát, tudósított az MTI.

A világranglistán 45. magyar 2:4 után kiváló játékot nyújtott az első szettben, nyolc ászt ütött, és 55 perc alatt játszmaelőnybe került.

A 24 éves Babos a továbbiakban még ellenállhatatlanabbul játszott a rangsor 85. helyén álló riválisával szemben – akitől kikapott korábbi egyetlen találkozójukon -, és végül 1 óra 24 perc elteltével ünnepelhetett.

Hihetetlenül hosszú túra volt. Elképesztő, hogy így sikerült zárni: az elmúlt másfél hét alatt Grand Slam-győzelem, Grand Slam-döntő, tornagyőzelem egyesben a WTA Touron! Elképesztően jó érzés, hihetetlen élmények és érzések kavarognak bennem.

– értékelte honlapján az elmúlt heteket Babos. A mai meccsel kapcsolatban elmondta, hogy nehéz volt, de sikerült összeszednie magát és megtalálnia a megoldást, emiatt pedig az első menet után már nagyon jól ment neki a játék.


Fotó: Toru Hanai / Reuters

A párosban WTA-világbajnok és friss Australian Open-győztes Babos előzőleg Monterreyben (2012), Tajpejben (2015) és tavaly Budapesten nyert egyesben, és vasárnapi sikeréért 43 ezer dollárt (10,5 millió forint) kapott. A ranglistán várhatóan 10 helyet javít.

Megosztom