Fucsovics az AusOpenen

Fucsovics Márton a harmadik fordulós mérkőzésén nagy játékkal győzte le 6:3, 6:3, 6:2-re a világranglistán 93. Nicolás Kickert, ezzel bejutott a negyedik körbe, a legjobb16 közé az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. Az előző napok hőségéhez képest egy fokkal jobb körülmények között lejátszott meccs 1 óra 56 percig tartott.

Fucsovics ezzel bejutott a második hétre, és hétfőn akár a címvédő Roger Federerrel is játszhat, ha a svájci a magyar idő szerint szombat délelőtt kezdődő saját harmadik körös mérkőzésén legyőzi a francia Richard Gasquet-t.


Fotó: Edgar Su / Reuters

Az első szettben is Fucsovics hozta könnyebben az adogatásait, de 4:3-ig tartotta magát Kicker. Akkor viszont szép tenyeres nyerőkkel bréklabdához jutott a magyar játékos. Az argentin bréklabdánál engedett el egy labdát, amiről azt hitte, kint volt, de hiába kért challenge-et, bukta a gémet. Fucsovics biztosan hozta a saját adogatását, és nyerte a szettet.

A második játszmában rögtön az első játékban két bréklabdához jutott, és Kicker csak az elsőt tudta hárítani, így Fucsovics hamar szett és brékelőnyben volt. Innentől is könnyen hozta az adogatásait, 5:3-nál pedig sikerült újból elvennie az argentin szerváját.

A harmadik szettben is nagyszerűen játszott a magyar teniszező, Kicker pedig már szétesett, az első adogatójátékát kettős hibával bukta el. 5:1-nél Kickernek még sikerült megmenekülnie, de utána Fucsovics újból elvette a szerváját, és megnyerte a meccset.

A legjobb magyar teniszező az első fordulóban nagy küzdelemben, de magabiztosan, négy szettben verte a moldáv Radu Albotot: ez volt élete első, a magyar tenisz 15 éve nem látott győzelme GS-tornán. Utána óriási bravúrt ért el, a torna 13. kiemeltjét, az amerikai Sam Querrey-t is négy szettben intézte el.

Jobb volt az alapvonalról, és jobban bírta a 36 fokos hőséget, mint a tavaly a top10 közelébe érő Sam Querrey.

Fucsovics az idei év első versenyén, az indiai Punéban 6:3, 6:0-ra verte már Kickert, és most is magabiztosan lépett túl az argentinon. Fucsovics az Australian Open előtt döntős volt a múlt héten a canberrai challenger-tornán.

A torna előtt a 80. helyen állt a világranglistán, de Kicker legyőzésével már biztosan a 62.-63. hely környékére fog előrejönni.

Fucsovics a negyedik körbe jutással első magyar játékosként jutott a legjobb 16 közé a 128-as főtábla bevezetése óta. Baranyi Szabolcs egykori kiváló Davis Kupa-játékosunk 1973-ban nyolcaddöntőzött az Australian Openen, akkor még 64-es főtábla mellett.

Újabb győzelmével Fucsovics az 1984-es Roland Garros óta az első magyar férfi játékos, aki a legjobb 16 közé jutott egy Grand Slamen, ami utoljára Taróczy Balázsnak sikerült.

Megosztom