Év Sportolója Gála

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 64. alkalommal ismerte el az év legkiemelkedőbb sportolóit, s a 2021-es teljesítményeket értékelő szavazást alapvetően meghatározta a tokiói olimpia: a legnépszerűbb kategóriákban csupa friss ötkarikás aranyérmes végzett az élen csaknem 400 újságíró véleménye alapján.

Így meglehetősen egyértelmű végeredményt ismertethettek a január első csütörtökén a Nemzeti Színházban lezajlott díjkiosztó gálán például a női és férfi egyéni versenyzőknél: magabiztosan nyert Csipes Tamara és Szilágyi Áron is, akik 2021 legjobbjainak különvetélkedésében az ugyancsak jeles vetélytársakat sok száz ponttal megelőzve győztek. Csipes Tokióban nemcsak szólóban lett olimpiai bajnok, hanem az egyéni sportágak csapatversenyében az Év csapata címet kiérdemlő kajak négyesnek is a tagja volt, amely a japán fővárosban is mindenkit maga mögé utasított Bodonyi Dóra, Csipes, Kárász Anna, Kozák Danuta összetételben.

A férfiaknál majdhogynem magától értetődően lett 2021 legjobb magyar sportolója Szilágyi Áron, aki sportágában egészen páratlan módon, London és Rió után a japán metropoliszban megszakítás nélkül harmadszor nyert olimpiát kardvívásban. Mestere, Decsi András érdemelte ki az Év edzője titulust, az Év legjobb csapatának a hagyományos csapatsportágaknál pedig a Tokióban olimpiai bronzérmes női vízilabda-válogatott bizonyult.

Az ünnepi gálán jelen volt a magyar úszósport korábbi világklasszisa, a jelenleg sportállamtitkári posztot betöltő Dr. Szabó Tünde, s a ceremónián megtudhattuk azt is, hogy Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője lett a Sportrádió tulajdonosa. Az új hazai rádióállomás, amely Budapesten és környékén fogható a 105.9 MHz-es frekvencián, január 17-én szólalt meg első ízben, s azóta is minden „sportos” témában hallatja a hangját.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke
A két egyéni győztes, Szilágyi Áron és Csipes Tamara
Mravik Gusztáv, a Gála protokollfőnöke feleségéve,l Mravik-Galán Laurával
Dr. Szabó Tünde sportállamtitkár az est díszvendégével az ír Stephen Roche, volt kerékpárversenyzővel
A női vízilabda-válogatott
Papp János és Papp Erzsébet a ZEMA tulajdonosai, a Gála díjainak alkotói

Fotók: MSÚSZ

Megosztom