Ma van a kínai holdújév: a Fém Patkány éve után kezdődik a Fém Bivaly éve, egészen pontosan a Fehér Fém Bivaly éve. A kínai horoszkóp szerint ez az év a kemény munka, a felelősségvállalás, a kitartás és az elszántság éve lesz.

Vészterhes évet hagytunk magunk mögött, talán a legtöbben fellélegeztünk, hogy vége van már. A kínai hagyomány szerint a Patkány éve mindig valami olyat hoz, ami gyökeresen megváltoztatja mindenki életét. Legutóbb 2008-ban következett a 12 állatövi jegy közül a patkány, és jól emlékszünk mi történt abban az évben, és az mennyire határozta meg az utána következő időszakunkat. Épp felálltunk, és kezdtünk magunkhoz térni a gazdasági világválságból, s már csak rossz emlékként tekinteni rá, amikor megérkezett 2020, most egy világméretű járvánnyal.

A Bivalyban azonban bízhatunk: erős és határozott állat, aki kitartó és hűséges, őszinte és megbízható. Kemény munkára biztat, állhatatosságra, békére és harmóniára. Ebben az évben ez, a szorgalom és a kitartás fog eredményt hozni, nem a szerencse. Mellette tisztelni és védeni kell a családunkat, ami szintén fontos érték ebben az állatövi jegyben. Fontos megállapítani a prioritásainkat, jól beosztani az időnket, és kitartóan haladni az utunkon. A Bivaly egészsége, különösen a tüdeje (érdekes áthallás, igaz?) sérülékeny, fontos tehát figyelni rá. Aki tehát 2020-ban még nem tette meg, annak ideje több figyelmet fordítania az egészségére, a táplálkozásra, a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgásra és a szűrővizsgálatokra.

Nem is rossz életelvek, igaz? Ha az ember nem is hisz feltétlenül a kínai asztrológiában, már csak józan paraszti ésszel belátva is érdemes szem előtt tartani a fentieket, és általuk egy stabilabb, teljesebb, rendezettebb életet élni 2021-ben és utána is.

Megosztom