Hirdetés

Máltára magyar!

Google Plus

A nyáron már hatodszor tartja meg máltai vízilabdatáborát Fodor Rajmund, a sportág egyik legsikeresebb művelője, aki kétszeres olimpiai aranyérmesként, világ- és Európa-bajnokként hagyta maga mögött a medencék világát, de maradt a póló éltető közegében. Egyfelől kiváló játékvezetőként van jelen változatlanul a honi vízilabdában, másfelől nemcsak idehaza, hanem külföldön is sikeres táborvezetőként járul hozzá a jövő sikeres játékosainak kineveléséhez. Az igazán egyedi tábor persze a máltai, amelyet ebben az évben is a Földközi-tenger közepén fekvő szigetország turisztikai látványosságnak sem utolsó üdülőközpontjában, Sliema városában rendeznek meg.

„A nemzetközi nyári táborban az alap a vízilabda, de sok más is hozzájön, a nyaralás mellett például a közös nyelv, az angol, amelynek tanulására-gyakorlására is bőven kínál esélyt az együtt töltött idő, például az edzések közötti iskolai órákon, vagy éppen a kulturális programok alkalmával” - mesélte Fodor Rajmund a magazinnak nyilatkozva. 

Elmondása szerint a tábort legfőképpen 14 és 18 év közötti fiúknak és lányoknak hirdetik meg, de felfelé és lefelé is „flexibilisek”, vagyis éppenséggel a jelzett korosztálynál ifjabb és idősebb nebulók is jelentkezhetnek.

„Az idén június 29-én, hétfőn indul az első turnus, és augusztus 9-re tervezzük a zárást. A kint tartózkodás tartama szabadon választható, a szülő dönti el, hogy csemetéjét egy hétre, vagy akár a teljes hat hétre fizeti-e be. – „Én három hetet szoktam tanácsolni azoknak, akik kíváncsiak a véleményemre, mert ez a legideálisabb, főleg a nyelv, de a vízilabda miatt is. Ennyi idő alatt lehet a plusz tudást elsajátítani az angolban és a pólóban egyaránt” – így Fodor Rajmund, aki egy szuszra sorolta a tábor mellett szóló érveket: „Európa ás Afrika között, csodálatos környezetben vízilabdázgatunk, tengerben, nyáron, napsütésben, beach hangulatban, és kitűnő ételek mellett remek kiegészítő rendezvények is várják a fiatalokat.”

Elmondása szerint a magyarok mellett - az idei jelentkezéseket is számba véve - immár 27 országból voltak, illetve lesznek résztvevők, köztük még a „világ végéről”, Ausztráliából is. Fontos tudnivaló, hogy az interneten is elérhető a tábor, a Hungarian Waterpolo Summer Camp saját honlapja, a www.hwpsc.com oldal, amelyről hat különböző nyelven ismerhetik meg a programokat az érdeklődők, ott lelhető fel a jelentkezési lap, de a Facebook-, illetve Twitter-oldalukon is bőséges információk segítik a vízilabdázni vágyó fiatalokat és szüleiket.

Jancsó Kornél

Képek

Máltára magyar!Máltára magyar!

Google Plus

Galéria

Máltára magyar!
  • Máltára magyar!
  • Máltára magyar!

Hirdetés