Hirdetés

Motorosszánnal a havasokban!

Google Plus

Bivalyerős gépek, tradicionális székely konyha és szívélyes kiszolgálás vár azokra, akik elég bátornak érzik magukat ehhez a motorosszános kalandhoz.

Különlegesség ez, hiszen kevés olyan hely van Európában ahol magunk vezette motorosszánon száguldhatunk, fenséges hegyek között, a mesékből ismerős „rengetegben”.
Azokon a legendás tájakon járhatunk, melyek talán csak olvasmányainkból voltak ismerősek idáig. Olyan helyekre juthatunk el hómobiljaink nyergében, amelyeken kevesen jártak előttünk télvíz idején.

3 méteres hótakaró tetején suhanunk, a Mező-havasok 1000 méteres lankáin. A rettentő fenyőmatuzsálemek némán szemlélik a fegyelmezett száguldást.
Nem bántanak, mi sem bántjuk őket. Ám furfangosak ők, meglepetéssel várják a pimasz kalandorokat, de csak azokat, akik nem adják meg nekik a tiszteletet, akik nem tartják meg a kellő távolságot.

Sport ez, kérem, méghozzá a javából!
Emlékszem az első alkalomra, mikor egy teljes napot kinn tölthettem az erdőben. Mindenem fájt.
A karom, a vállam, a combjaim… Mozdulni is nehezemre esett, de hason fekve a kis faházban, ujjongva hívtam fel szinte minden barátomat. Meg kellett osztanom velük azt az eufóriát, azt az élményrengeteget, ami akkor ért.

Sport ez a javából, hiszen egy 5-600 köbcentis gépet irányítani önmagában sportos tevékenységnek mondható, de ezeket a gépeket nem ám bőrfotelben ülve, szervók és menetstabilizátorok segítségével irányítjuk. Itt fel kell állni, kérem, át kell terhelni, mozogni kell a gépen.

A legsportosabb rész mégis azokat várja, akik pimaszul közel merészkednek az óriás fenyőmatuzsálemekhez, akik nem adják meg a kellő tiszteletet a 3 méteres hótakarónak. Ők ugyanis megismerik a fák törzsei körül kialakult óriás odúkat, melyek jó helyek menedéknek, de nem jók azoknak, akik a szánkójukat cibálják onnét kifele.
Intenzíven sportolnak azok is, akik a 3 méteres hótakaróban elhagyják vezetőjük nyomvonalát. Ugyanis a motorosszán sem úszik a havon. A gyakorlatlan, pimasz kalandor úgy elássa masináját egy perc alatt, hogy intenzív csapatépítő tréninggé alakul a túra, mire közösen kiássák azt a hó alól.

Mégsem akarok lebeszélni senkit erről az exkluzív kalandról. Csak figyelmeztetni!

Figyelmeztetni, hogy csak az vágjon bele, aki nem fél a kihívásoktól, aki nem ijed meg a mozgástól, aki fel van készülve egy ekkora adrenalin löketre.

Képek

Motorosszánnal a havasokban!Motorosszánnal a havasokban!Motorosszánnal a havasokban!Motorosszánnal a havasokban!

Google Plus

Galéria

Motorosszánnal a havasokban!
  • Motorosszánnal a havasokban!
  • Motorosszánnal a havasokban!
  • Motorosszánnal a havasokban!
  • Motorosszánnal a havasokban!

Hirdetés