Hirdetés

Miért nincsenek szebben felújítva az eladó lakások?

Google Plus

Ha valaki ingatlanvásárlásra adja a fejét, manapság szinte kizárólag az interneten néz körül azon a néhány ingatlanos weboldalon, ahol értelmezhető kínálat található elfogadható webes színvonalon.

Ha rászánjuk az időt és elkezdünk böngészni a képekkel rendelkező eladó ingatlanok között, azt láthatjuk, hogy nagyon kevés szépen és főleg ízlésesen felújított lakás van.

Az emberek megszokják azt, amiben élnek

Elsőre mondhatnánk, hogy azért nincs több szépen felújított lakás, mert egy teljes lakásfelújítás nagyon drága, meghaladja az emberek anyagi lehetőségeit. Pedig nem minden esetben erről van szó. Az tény, hogy egy teljes lakásfelújítás, amikor fűtési rendszereket, nyílászárókat, padlóburkolatot, komplett fürdőszobát újítanak fel, modernizálnak, nagyon sokba kerül és rengeteg teendővel jár. Egy lakott ingatlant teljes körűen felújítani igencsak nagy kihívás. Tele van bútorokkal, könyvekkel, egyéb felhalmozott tárgyakkal, ruhákkal. Ezeket nem egyszerű egy felújításkor elhelyezni. Talán ez az egyik indoka annak, hogy sokan nem vágnak bele.

Részleges felújítás miért nem jön szóba?

Amivel gyakrabban találkozni, hogy a konyha felújítása megtörtént. Ezt a helyiségeket könnyebb kiüríteni. Sok éves használat után talán a konyhabútor és berendezése az, ami a legjobban elhasználódik. Egy konyhabútor csere, új hűtő, vagy beépített mosogató sok hirdetésben látható. Egyben látható az is, hogy legtöbbször a funkcionalitáson van a hangsúly, a legolcsóbb anyagokat használják a tulajdonosok. Ez pedig meglátszik a végeredményen is.

Talán a fürdőszoba érdemelné meg a megnagyobb törődést

A legtöbb lakásban látható, hogy a már teljesen elhasználódott, kopott kádakat, mosdót használják a lakók. Ha valaki egy ilyen ingatlant vásárol meg, nem szívesen veszi használatba, ezért elkerülhetetlen a teljes felújítás.

Nem biztos, hogy eladás előtt megéri felújíttatni

Az ingatlanhirdetések elemzéséből látható, hogy nem lehet annyival drágábban eladni a felújított lakásokat, mint amennyibe a felújítás kerül. Talán ezért is általános, hogy nem bíbelődnek a tulajdonosok a felújítással eladás előtt. De saját használatra miért nem újítják fel?

Ha nincs elég pénz, de megvan a szándék

Találni olyan hirdetéseket, amelyekben felújított lakásokat árulnak, vagy legalább részben felújítottakat. Biztos, hogy a tulajdonosok rendelkeztek a felújításhoz szükséges pénzzel? Nem feltétlenül. De akkor milyen megoldás jöhetett, jöhet szóba ilyen esetben? Mit lehet tenni, ha akár magunknak újítanánk fel, akár a megvásárolt ingatlant tennénk rendbe, de nincs elegendő pénzünk rá?

A válasz egyértelműen a szabad felhasználású személyi kölcsön. Ha megnézzük valamelyik pénzügyi összehasonlító weboldal, mint például az instacash.hu kalkulátora által mutatott kölcsön ajánlatokat, kiszámolhatjuk, hogy mennyivel kerülne többe a kamatok miatt egy ilyen felújítás.

Ha nem rendelkezünk például lakástakarékpénztári megtakarítással, illetve készpénzzel, nem marad más lehetőség, mint a kölcsönfelvétel.

Igaz, hogy a kamatok a futamidő és az összeg függvényében 25-50%-al megdrágítják a teljes beruházást, viszont sokkal hamarabb élvezhetjük azt a többletet, amit a felújítás jelent. A másik érv pedig az, hogy igaz, hogy a kamatok miatt drágább lesz a kivitelezés, de meg tudjuk becsülni, hogy mennyivel fog minden többe kerülni 2-3 évvel később, amikorra esetleg félre tudjuk tenni a teljes összeget, amibe a felújítás kerül? Ha az elmúlt néhány év építőipari áremelkedését nézzük, nem biztos, hogy megéri várni.

Ha figyelembe vesszük a fenti gondolatmenetet, lehet, hogy érdemes mielőbb belevágni a régóta halogatott felújítási projektbe.

 

 

Képek

Miért nincsenek szebben felújítva az eladó lakások?Miért nincsenek szebben felújítva az eladó lakások?Miért nincsenek szebben felújítva az eladó lakások?

Google Plus

Galéria

Miért nincsenek szebben felújítva az eladó lakások?
  • Miért nincsenek szebben felújítva az eladó lakások?
  • Miért nincsenek szebben felújítva az eladó lakások?
  • Miért nincsenek szebben felújítva az eladó lakások?

Hirdetés