Hirdetés

Cristiano Ronaldóé az Aranylabda, beérte Messit

Google Plus

Csütörtök este Párizsban hirdették ki a futball legfontosabb egyéni díja nyertesének nevét. A szupersztár ötödször győzött.

2016-ban szinte mindent vitt Cristiano Ronaldo, megnyerte a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal és Európa-bajnok lett a portugál válogatottal - nem véletlen, hogy év végén megszerezte negyedik Aranylabdáját.

Talán ő sem gondolta, hogy 2017 ezt überelni fogja, vagy csak hogy ugyanolyan kiváló lesz, de így történt. 32 évesen egy sor címet zsebelhetett be újra a Reallal, klubszinten a 2016-17-es lett a legsikeresebb szezonja a spanyolokkal.

  • Spanyol bajnok lett a Reallal, öt év után
  • A BL-történet első címvédését elérő Real vezére volt
  • Az első futballista lett, aki három BL-döntőn szerzett gólt (2008, 2014, 2017)
  • Negyedik BL-győzelmét ünnepelhette
  • A BL gólkirálya lett 12 találattal
  • A 2017-es BL-év gólkirálya lett 19 góllal

Lassan rajzolódott ki, de 2017 arról szólt a számára, hogy sok kategóriában beérte vagy lehagyta riválisát, Lionel Messit, aki csak egy Spanyol Kupa-győzelemig jutott a Barcelonával.


Cristiano Ronaldo a Real Madridban

C. Ronaldo idén lett négyszeres BL-nyertes, mint Messi. Miután évekig nagyjából egálban voltak a BL-gólokban az argentinnal - két góllal vezetett Ronaldo áprilisban - ebben az évben úgy elhúzott tőle, hogy már 17 góllal vezet. Épp szerdán fogta be egy kevéssé számon tartott BL-kategóriában: 60-60 góllal állnak a Bajnokok Ligája csoportmeccsein.

Olyat is tud, amit Messi nem:

szintén a héten állított fel új BL-csúcsot, az első ember lett, aki egy csoportkör mind a hat meccsén a kapuba talált. 9 góljával természetesen a kör gólkirálya is lett, míg 2017-ben szerzett 19 BL-gólja rekord.

Érdekes, hogy az ősszel a bajnokságban nem ment neki, a 14. forduló után - az első négy meccset eltiltás miatt kihagyta - csak két góllal áll, de ezt felülírta a Bajnokok Ligájában látott szárnyalása. Nem véletlenül mondta még tavasszal, a sorozat döntője után, hogy a BL a Real Madridnak van kitalálva. És neki - bár ezt nem tette hozzá - mint az az ősszel végképp kiderült.

De talán a legfontosabb - személy szerint neki biztosan a legfontosabb - kategóriában csütörtökön érte be Messit: most már ő is ötszörös aranylabdás. 2008, 2013, 2014 és 2016 után vehette át a France Football magazin elismerését. (Négyszeres díjazott így már nincs, a két extraklasszis mögött több legenda van 3 győzelemmel.)

Negyedik sikere Real Madrid-futballistaként, az elsőt még a Manchester United tagjaként kapta.

A mostani szavazáson is Messit előzte meg, aki 2009 és 2012 között zsinórban négyszer lett aranylabdás, ötödik siker 2015-ben jött össze. Vagyis Cristiano Ronaldo az utóbbi öt évben négyszer vitte el a díjat.

A portugál sikere nem volt kérdés, augusztus végén már megkapta az UEFA, az európai futballszövetség legjobbnak járó elismerését, múlt hónapban pedig az új FIFA-díjat is. A voksoláson Neymar, a Paris Saint-Germain sztárja lett a harmadik.

A 2017-es Aranylabda top 10 helyezettje

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 2. Lionel Messi (Barcelona) 3. Neymar (Paris Saint-Germain) 4. Gianluigi Buffon (Juventus) 5. Luka Modric (Real Madrid) 6. Sergio Ramos (Real Madrid) 7. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) 8. N’Golo Kanté (Chelsea) 9. Robert Lewandowski (Bayern Munich) 10. Harry Kane (Tottenham)

Képek

Cristiano Ronaldóé az Aranylabda, beérte MessitCristiano Ronaldóé az Aranylabda, beérte Messit

Google Plus

Galéria

Cristiano Ronaldóé az Aranylabda, beérte Messit
  • Cristiano Ronaldóé az Aranylabda, beérte Messit
  • Cristiano Ronaldóé az Aranylabda, beérte Messit

Hirdetés