Ajándéktippek karácsonyra

A Bentley, Bugatti és a McLaren kínálata

Ha esetleg az olvasó nem tud autót ajándékozni karácsonyra, akkor is van remény. Pl. az autógyárak kínálnak gyerekruhákat, pazar tollakat, fejhallgatót vagy 830 darabból álló sportkocsit.


Kezdjük a legelérhetőbb ajándékkal, aminél kell azért egy kicsit magyarázkodni. Ugyanis a McLaren Senna GTR-t mintázó Technics lego sportkocsi csak 2021. január elsején kerül forgalomba. Ezért még nem lehet szentestén a karácsonyfa alá tenni. Ez a legolcsóbb az ismertetett ajándékok közül, ugyanis külhonban jelképes 50 dollárért lehet megvásárolni.A dán vállalat és a McLaren 2015 óta dolgozik együtt, a különlegesen gyors és limitált szériás új sportkocsi már a negyedik darabja az együttműködésüknek. A 30,5 centi hosszú modellt 830 darab legoelemből kell összerakni. A részletességről annyit, hogy a McLaren V8-as motorjának a dugattyúi járnak a motorban… Az ikonikus sportkocsi természetesen a Senna GTR-re legjobban jellemző, különleges kékben pompázik.

Az 1998 óta a Volkswagen csoporthoz tartozó Bentley is kitett magáért az idei ünnepekre. Szépszámú és a márka színvonalának megfelelő karácsonyi kiegészítőt dobott a piacra. Aki él-hal a jól hangzó hordozható hangszórókért, akkor neki találták ki a Naim által szállított vezeték nélküli hangszórót. A térhatású hangot adó készüléket jól kiegészíti a Focal gyártmánya. A zenehallgatás felső ligájában dolgozó francia vállalat bronz színű fejhallgatója igen látványos és jól is szól. Ezek a holmik is megtalálhatók a tollak, irattárcák és s teddymackók által uralt Bentley-s karácsonyi ajándékok között.

A világ egyik leggyorsabb és legdrágább autóit gyártó francia vállalat ezúttal a tehetős szülők gyermekeit célozza meg. Nekik kínálnak ruházati termékeket.

A márka iránti rajongást nem lehet elég korán kezdeni, mert a német Püttman által gyártott kollekció az 1-4 éves korosztályt célozza meg. Ezt követik a 4-16 évesek, ahol a visszafogottan elegáns, klasszikus stílus kedvelői is megtalálják a kedvükre való holmikat.

Már mélyebben kell azoknak a szülőknek a zsebükbe nyúlniuk, akik a Bugatti Baby II-t szeretnék megvenni a gyermeküknek, vagy inkább maguknak. Itt már 40106 dollártól indulnak az árak, de ha a jobban felszerelt, jobb anyagokat használó modellt választja valaki, akkor 78200 dollár is rákerülhet az árcédulára.

Az eredeti Bugatti Baby-t 1927-1936 között gyártották, mindössze 500 példányban, természetesen jóval kisebb méretben, mint az igazi Type 35-ös Bugattit. A második kiadás már nagyobb méretű, 75 százaléka az eredetinek, ezért felnőttek is elférnek benne. A meghajtásáról 1,3 lóerős villanymotor és 1,4 kWh-ás akkumulátor gondoskodik. A végsebessége 70 km/óra, 60 km/órára pedig 6 másodperc alatt gyorsul.

Benedek Attila

Megosztom