Luxusautó, nehezen befogadható külsővel

Sokan próbálnak betörni a 100 millió forint fölötti autók piacára. Az Aznom a feltűnést kedvelő és fura ízlésű nagyon tehetős vevőket célozza meg.

Az Aznom Palladium luxuslimuzin fotóit elnézve, szerencse, hogy az olasz cég csak tíz autó gyártását tervezi… A Palladium külseje megcáfolni látszik azt, hogy Olaszországból indult a reneszánsz, az a korszak, ahol művészetek és a kultúra fokozatosan eltüntette a sötét középkort. Az időben jókorát ugorva, olyan formatervező irodák működnek a taljánoknál, mint a Bertone, Giurgiaro, Italdesign, Pininfarina és a Zagato, hogy a csak legnagyobb neveket említsük.

Ebben a közegben, a monzai F1-es versenypálya közelében született a Palladium. A hiperlimuzin névre keresztelt autó ötlete Marcello Meregalli fejéből pattant ki. Meregalli úr egy tehetős, borászattal 1856 óta foglalkozó família szülötte. Az autós üzletük 2006-ban indult útjára. A Palladium megszületéséig sok autót alakítottak át, és szabtak személyre. Az utóbbi tevékenységnek meglehetősen nagy hagyományai vannak Olaszországban. Ezt az utat követik az Aznomnál is.

Remélhetőleg a külső kialakítása tudatosan történt, a piac felmérése után. Ugyanis a méretek, a forma és az egész koncepció sokatmondó.

A Palladium alapját az amerikai Ram kisteherautó biztosítja, így közel hat méteres a hossza, a magassága pedig néhány centi híján két méter.

A Ram külsejét teljesen átszabták, és egyedi belsővel látták el. A motorja sem az eredeti: 5,7 literes, V8-as erőművet találni benne, amit két turbófeltöltővel szereltek fel. Így sikerült összehozni a 710 lóerőt és a 950 Nm nyomatékot.

A nyolchengeres motor 210 km/órás végsebességet és 4,5 másodperces százra gyorsulást biztosít a 2650 kilós limuzinnak. Az Aznom természetesen elérhető négykerék-hajtással, így terepen is jól használható.


A minőségi bőrökkel és kiváló anyagokkal kibélelt utastér hátsó részében helyezték el a kényelmes és hatalmas lábérrel rendelkező kétszemélyes ülést, és a két Microsoft Surface X Pro táblagépet.

Benedek Attila

Megosztom