Új színek, új verzió és kirándulós szék, milliókért

Ha esetleg nem lenne elég feltűnő az 5,7 méteres Phantom, a Rolls-Royce új, szuper feltűnő színekkel jelentkezett. Egy különleges Wraith változatot is bemutattak. Szerencsére gondoltak a kevésbé tehetősekre is: nekik ott a 2,6 milliós, összecsukható tábori szék.

Kezdjük a legjobban elérhetővel, ami nemrég került be a Rolls-Royce kiegészítők közé. Ez a Pursiut elnevezésű tábori szék. Az ülőalkalmatosság természetesen testre szabható, mert az autó színéhez passzoló bőrrel is lehet kérni. A gyártása során jó minőségű bőrt, alumíniumot és szénszálas műanyagot használtak. A 6581 fontba kerülő, talajba leszúrható tábori szék rendkívül praktikus, amit a könnyű összecsukhatóság és a formatervezett tok testesít meg. A Culinnan szabadidő-autó csomagtartó alatti részében a toknak külön helyet alakítottak ki.

A személyre szabás alapból működik az ultra-luxus autókat készítő Rolls-Royce-nál, de ezt lehet fokozni. Az Abu-Dhabiban működő Rolls képviselet mutatta meg, hogy milyen az, amikor kis túlzással körülöttük forog a világ. Az egy példányban készült Wraith kupé témája a Föld. A küszöbön és az ajtó belső részén látható a Föld, és a többi bolygó méretarányos megjelenítése. Az univerzum nagyságát pedig jól bemutatja a LED-ekkel teletűzdelt tetőkárpit, amelyen elhelyezték a Naprendszert és az univerzum egy szegletét.

A motorháztetőn a Közel-Kelet egy része és a Vörös-tenger látható. Az említett elemek kivitelezése, több mint száz munkaórát vett igénybe. A Wraith külseje Royal Blue színben pompázik, az ülések és a kárpitok színe pedig az Abu-Dhabi sivatag homokjának a színével egyezik meg.

A Rolls-Royce halad a korral, mert korábban a legfelkapottabb kaliforniai autós rendezvényen (Pebble Beach Concours d’Elegance) tesztelték a márkánál még szokatlan színeket. Ezt követően engedték útjára a Pasztell néven futó miniszériát, amit gyorsan el is kapkodtak a vásárlók.

Nemrég megérkeztek a legújabb gyári színek, amiket három különböző típuson mutattak be. Hogy a vevők vásárlási kedvét fokozzák, minden egyes modellből mindössze négy példány készítenek. A láthatósági mellény zöldet a Wraith kupé kapta, a hozzá passzoló fekete Emily szobrocskával. A Cullinnan suv kékben pompázik, a nyitott Dawn pedig különleges pirosban.

A legszebb az egészben, hogy komoly marketing szöveget gyártottak az egészhez. Leírták, hogy mely békának, pillangónak és virágnak a színét használták. Hogy a „tudományos” háttér teljes legyen, a Rolls festékszakértőjét repülőre ültették, így saját szemével láthatta a Sydney-től északra lévő Tamworth-ben a láthatósági mellény zöld színét kölcsönző békát.

Benedek Attila

Megosztom