Sportos hétköznapok

A Honda Civic harmadik változatát tettük próbára az idén nyáron. Ez a modell a műszaki emberek és a sportos autókért rajongók kedvence.

A műszaki beállítottságú autósokat az 1,5-ös turbós Civic-el gyorsan el lehet kápráztatni. Mindössze annyi kell hozzá, hogy az érdeklődő gyorsítgasson párat és kanyargós utakon sebesen haladjon. Ezek után rögtön azon kezd gondolkodni, hogy miként tudna tulajdonossá válni.

A hatsebességes, kézzel kapcsolható váltó pazar kapcsolási érzete fokozza a vágykeltést, amit felturbóz a motor. A 182 lóerőtől nem kell megijedni: elsőre soknak tűnik, de ez az erő a mindennapokban jól használható és könnyen uralható.

A motor és a könnyű karosszéria zsenialitása, hogy ha kényelmesen közlekednek vele, akkor tartható az 5 literes fogyasztás. A kiváló hangú motort többet forgatva ez feltornázható 7,5-8 literre is.

A sportos életérzést nemcsak a fentebb leírtak garantálják, hanem az alacsony üléshelyzet, a közvetlen kormányzás és a kiváló futóművek is. Ez az elegy a mindennapokban jól használható, sportos autót eredményez. A sportossághoz a középen kivezetett, dupla kipufogó is hozzájárul.

 

Az utastér ismerős a többi Civic-ből, jók az anyagai, a minősége, a központi kijelző menürendszere pedig megszokást igényel. A kijelző kezelhetőségének a javulására a reményt az új Jazz-nél és a Honda e-nél bevezetett friss fejlesztésű technika adja.                 

Honda Civic 1,5 VTEC Turbo Sport

  • Hossz/szél./mag.: 4518/1799/1434 mm
  • Motor: 1498 cm3, 182 LE/ 5500, 240 Nm/1900-5000
  • Gyorsulás (0-100 km/h): 7,4 s
  • Ár: 8 869 000 Ft
  • Tesztautó: Honda Motor Hungary

Megosztom