Hirdetés

Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal

Google Plus

Akár az év végi ünnepekre gondolunk, akár egy „hétköznapi ünnepre”, amikor felmerül a „nincs egy darab rongyom sem” gondolat, valahogy azonnal a feszülős, kényelmetlen és túldíszített alkalmi ruhák jutnak eszünkbe. Pedig a dolog ennél sokkal egyszerűbb! Azért, mert valami ünnepi, még nem kell feltétlenül kényelmetlennek is lennie! Ha tudjuk, hogy hova megyünk, milyen a helyszín, a társaság, az esemény és mi az apropó, az már fél siker! Ha azt is tudjuk, mi az, amit szeretnénk érezni, amikor azt a ruhát felvesszük, mit szeretnénk üzenni megjelenésünkkel a külvilágnak, akkor már meg is van, hogy milyen ruhát válasszunk! Ha mégsem sikerül ez alapján vásárolni egyet,- vagy csak olyat tudnánk, ami esetleg szembe jön velünk- és segítségre van szükség, akkor a legjobb megoldás, ha személyre szóló tanácsot kérünk és esetleg egy szerethető, éppen ránk, nekünk kitalált „designer” ruhát választunk. Mondjuk ...a Márton - Végső Tervezőpáros tanácsai alapján!

Mi az, hogy előre rendelt, méretre készült divattervezés?
Angol kifejezéssel élve: bespoke/ fashion design. A divat trendek megjelenése óta jelenlévő szegmens a szakmánkban... magyarul személyre szabott divattervezés. Sokan jönnek úgy, hogy valami újat akarnak kihozni magukból. Amikor ilyen igény felmerül egy nőben, - akár menyasszonyi ruhát, akár alkalmi ruhát akar csináltatni-, akkor tulajdonképpen ő mindig a személyiségéből akar valamit előtérbe hozni. Van egy homályos képe, hogy mit szeretne: vagy azért, mert elérkezett egy olyan korba, hogy újra kell tervezni önmagát, mint nő, vagy egy nagy változás küszöbén áll, és akkor merül fel benne az igény.

Mi olyan ruhákat akarunk készíteni, ami neki kell! Fontos, hogy szeresse a ruhát, örüljön neki és hordja rongyosra, abból látjuk, hogy szereti! Amikor valakire mi tervezünk, együtt fejlődünk vele és nekünk fontos, hogy a személyisége is lépjen előre. Ne csak megcsináljuk, amit elképzel, hanem ő maga lásson valami újat magából.

Ha jól értem, ez majdnem olyan, mint egy terápia...
Ez, az! Tulajdonképpen személyiségterápia: órákig tartó megbeszélések vannak pont ezért és konzultációra is érdemes jönni - mert sok-sok ötletet adunk!

Mitől lesz személyre szabott a ruha?
Ahhoz ragaszkodunk, hogy a személyiség ne vesszen el a ruhában, emelje, színezze a figurát, ne nyomja el. Úgy legyen trendi, hogy ő maradjon a lényeg! Ne a divat mondja meg, hogy ki vagy! Ne látszódjon rajta, hogy nagyon trendi a cucc, ami rajta van, mert akkor felmerül a kérdés, hogy hova lett ő? Fontos szempont a kényelem is manapság! 

Az azonosulás és az elkülönülés mértéke fontos hogy meglegyen: Pl. egy celebet nem biztos, hogy utánozni kell, lehet irányadó, de nem szerencsés ugyanazt, ugyanúgy viselni, kihagyni önmagunkat a képből. Azt szoktuk kérni, hogy mondja meg, mi az, amit szeretne érezni a ruhában: van, aki királynőként akar megjelenni, van, aki egyedi, mégis rejtőzködő maradna. Mindig az a fontos, hogy az érzést mondja el, amit szeretne átélni a ruha viselésekor.

A legnagyobb dicséret, amikor ott áll a tükör előtt a vevő és már próba közben azt mondja, hogy ő még így nem nézett ki! Olyan nőt hoztunk ki belőle, amit el sem tudott volna képzelni!

Van erre igényük, idejük a nőknek? Nem tartják macerásnak?
Vannak nők, akik macerának veszik. Többször próbálni nincs kedve, gyorsan túl lenni rajta, sokaknak ez a lényeg. Ezt mi látjuk, és meg is mondjuk, neki az a jobb, ha a kész dolgot megveszi! Stylistként is szívesen elmegyünk vásárolni, ha erre van igény! Sok remek, jó konfekció van. De, ha nincs türelme, akkor azt a közös érési folyamatot nem tudjuk megélni, nem tudunk a lelkéhez közel kerülni, amiből jól kihámozható, hogy valójában mire is van szüksége, mit fog tudni jól viselni. Ez egy közös vizualizálás, amire nem mindenki alkalmas!

Nekünk ezt jelenti a személyre szóló divattervezés: így sikerül összehozni a személyiséget és a korszerűséget.

Több mint húsz éve ismerik Márton Rózsa és Végső Gizella nevét a magyar vásárlók. Az Art'z Modell, a Monarchia jellegzetes stílusát, első kollekcióit ti találtátok ki, ti voltatok a vezető tervezői. Akkor egy szalonban lehetett beszélgetni a hölgyekkel. Most a Műtermi élet került előtérbe! Miért jó ez?
Lehet, hogy fura, de mi ragaszkodunk ehhez a fajta alkotói függetlenséghez. Nem akartunk már beszorulni egy olyan „keretbe”, hogy csak alkalmi ruha, csak artista, csak hétköznapi... mert ez minket is frissít. Mi bármit tervezünk, amit lehet!  A műtermi élet a változatos tervezést, - fellépő művészek, énekesnők, artisták, zenészek ruháitól, a báli, alkalmi ruhák, az öltözék kollekciók, promóciós kollekciók (L'oreal, Schwarzkopf - Fátrai Krisztina mesterfodrász show), hostess öltözékek – takarja, ... mindent, amit tervezni kell! Ezért nincs szalon!

Tehát a műtermi élet azt jelenti, hogy komplex szolgáltatást nyújtunk mindenben, amit tervezni kell!

Biztos sokan mondják, hogy azért ez a műtermi törődés luxus!
Ha egy nő elszánja magát rá, hogy csak magával foglalkozzon, hogy időt és pénzt azért költsön, hogy ettől ő több legyen, akkor az talán, bizonyos szempontból luxusnak számít. De mi minden nőnek szeretnénk azáltal luxust kínálni, hogy igazán törődünk vele, kiszedjük belőle, mit szeretne látni a tükörben! Ezt a „luxust” azonban minden nő megérdemelné!

Ha valaki veletek szeretné álmai ruháit terveztetni, kitalálni, mennyi idővel előbb keressen fel benneteket?
Egy hónap az ideális, de ha már ismerjük, akkor akár két hét is elég lehet a ruha kitalálásához, tervezéséhez, próbákhoz.

Ha már közelednek az ünnepek... a csúnya pulóverek világnapja december 13-án van! Mit gondoltok az amerikaiak kedvenc karácsonyi pulcsijairól?
Imádjuk az amerikaiakat ezzel a családi, karácsonyi rénszarvasos pulóverekkel! Ne gondoljunk mindig kényelmetlen alkalmi történetekre, csak azért mert ünnepi öltözékekről beszélünk. És a szilveszter ugyanez! Nem kell rágörcsölni az ünnepi öltözködésre: nincs ennél kényelmesebb karácsonyi viselet, és ráadásul még a hangulata is más lesz az embernek,ha ezeket meglátja. Egészen nyugodtan engedjük el magunkat, és ha csak családi körben ünneplünk, vagy egy sípályán, egy jó farmerrel, kiváló választás lehet!

Színben, formában, kiegészítőkben mi az útmutató?
Nem emelnénk ki semmit: pont azért, mert a viselőjétől függ, hogy neki, a személyiségének mi áll jól és közben egy jó játék a színekkel. Ha ahhoz van kedve, akkor pirosban, lilában, aranyban vagy most a metál színekben legyen így ünnepekkor! De nem maradhat ki a fekete, fehér, piros, sárga, de a multikolorig minden a palettán van!

Most divat lett a brutál multikolor  és a monokrom viselet, vagyis a teljes öltözék, a nadrág, a kabát, az ing, a cipő, minden pl. piros.

A fő szempont: van kényelmes ünnepi ruha is! Szempont, hogy kortalan legyen, nem ragaszkodunk egy korosztályhoz, sőt nagyon szívesen foglalkozunk olyan korosztállyal (pl. ötvenen felüliek is!) akik nehezebben találnak konfekció ruhát is.

Az új trendből mi a kedvenc témátok?
A multicolor és a Glitch Design, a „hiba művészete”. Megihlettek  minket Kende Luca fotóművész glitch art képei. Közös munkában dolgozunk egy kollekción, ami a képei felhasználásával készül.

Számunka ez az egyediség játéka! Mindig is vonzott a tökéletlenség, ha volt valami defekt az anyagban, mi beleszabtuk boldogan. Ez a fajta művészet erényt csinál a hibából! Az emberi test sem hibátlan, ezért takargatjuk valahogy. Semmi új nem születne, ha nem lennének a hibák!

A trendnek most ez erősen része, hiszen fotószerűen jelennek meg a képek, festmények a ruhákon! Úgy kell az anyaggal dolgozni, mintha egy képet alkotnál… Szeretjük ezeket a vizuális huncutságokat, amikkel még érdekesebbé tehetjük a személyre szabott dolgokat, mert ezekből nincs két egyforma! A hiba művészete egy új, egyedi harmóniát teremt!

www.martonvegso.hu – facebook-Márton-Végső Tervezőpáros

Szabó Gabi
Fotók: Kende Luca fotóművész
 

Képek

Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossalSzemélyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal

Google Plus

Galéria

Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal
 • Személyre szabott ünnep a Márton - Végső tervezőpárossal

Hirdetés