Fakeretes szemüvegek

 „A munkám a szenvedélyem.”

Kuntner István egy asztalosdinasztia legkisebb fia, így nem csoda, hogy már gyerekkorától a fa határozza meg az életét. A főiskolán faipari mérnökként végzett, ezt követően, Londonban dolgozott, ahol egykori munkáltatójának volt az ötlete, hogy divatcikkeket is lehetne fából készíteni, s megszületett a fakeretes szemüveg.

Közel két év gondolkodást, kísérletezést, fejlesztést követően, 2016-ban kiforrott a megfelelő technológia és elkezdtük a  fakeretes szemüveg gyártását. Optikusokkal való konzultációk, felhasználók igényeinek, szükségleteinek felmérésének sora előzte meg a gyártási folyamatokat és ezt követően megszületett Londonban, a Campbell Marson szemüvegmárka, Alan Fox cégtulajdonosnak köszönhetően, aki teljes egészében biztosította a hátteret.

A fakeretek rétegeit furnérlemezekből állítom össze, ezek lehetnek matt vagy fényes lakkozásúak, sőt még a furnér tipusát is ki lehet választani. Így kimondható, hogy minden darab egyedi. – tudhattuk meg az alkotótól.

István, párjával, Zsuzsival, kéz a kézben dolgozik. A férj és feleség a munkában is tökéletesen kiegészítik egymást. Zsuzsi leginkább a szervezést végzi, megpróbálva minden terhet levenni István válláról, aki ezáltal maximálisan tud a tervezésre és a gyártásra koncentrálni.

Természetesen a fakeret megalkotója is büszke az elismerésekre. Még az Oscar-gálán is hordták különleges napszemüvegeit. Számára a sikernél fontosabb, hogy az odavezető utat szenvedéllyel élje meg.

www.campbellmarson.com

FOTÓK: HODLIK ANNA, SZTARACSEK BÁTOR

Megosztom