Édeni étterem, pazar panoráma

A latin nevével is az életszeretetet hirdető, mediterrán – némelyek szerint provence-i, mások szerint inkább toscanai – hangulatot árasztó Villa Vitae a legnépszerűbb, legfelkapottabb vendégfogadó helyek egyike a Balatonnál, Füred talán legszebb részén.

A domboldalra épült, szőlőbirtoktól és erdőtől övezett, a tóra és a Tihanyi-félszigetre páratlanul pompás kilátást kínáló négy-, szolgáltatásait tekintve azonban inkább ötcsillagos hotel vonzerejét híven adja vissza a bejegyzés: a hely „igazi paradicsom azoknak, akik a minőséget és intimitást részesítik előnyben, elismerésem a lakberendezést, a panorámás fekvést, a kiváló konyhát illetően”- olvasható az internetes vendégkönyvben. Ahogy egy másik reagálás sem fukarkodik a dicsérettel: „A legjobb boutique hotel Magyarországon, ahol eddig jártam, de a világ bármely részén megállná a helyét.”

A kedvező véleményeknek természetesen örül a családi tulajdonban levő szállodát üzemeltető Eppel Krisztián, aki előrebocsátotta, hogy a kétszintes főépület és a zsalugáteres udvarház fémjelezte hotel megszületéséhez felhasználták az egészségturizmust támogató uniós pályázati pénzeket is.

„Van egészségházunk, ahol az életmód javítását célzó, az egészséges táplálkozást segítő tanácsadást végzünk, de szolgálunk aromaterápiával, készítünk állapotfelmérést is” – mondta az ügyvezető, aki egyúttal a hotel kínálta pihenés, kikapcsolódás fontosságát hangsúlyozta, kiemelve a felnőttbarát intim környezetet, ahol a cél: mindenki érezze jól magát.

„Tavaly nyár óta létezünk, akkor lett kész a Villa Vitae, de igazából ez év elejétől, húsvéttól üzemelünk. Mondhatom, rögtön beindult a komolyabb vendégforgalom, s ahhoz képest, hogy ez az első nyarunk, nagyon jól sikerült az eddigi időszak, telítve megy a szállodánk” – mesélte Eppel Krisztián, aki magazinunk érdeklődésére kitért a hotel természet kínálta előnyeire, s a megteremtett vonzerőre egyaránt. Előbbieknél kiemelte a páratlan panorámát, amelyet elsősorban a Balaton nyugati és keleti medencéjének egyidejű látványa nyújt. A „beépített szépséget” illetően pedig ékszeresdoboz-hangulatot említett, hangsúlyozva, hogy gyönyörű kertjük van, benne egy szabadtéri medencével, ahol az embert úszás közben mesés kép fogadja, mert a tóra lát rá.

A hotel kiválóan megfelel esküvői helyszínnek is, ahogy céges eseményekre, csapatépítésre szintén remek lehetőséget kínál. A 15 szobás Villa Vitae-ben helyet kapott kis konferenciaterem, családias moziterem, hangulatos nappali, szauna, van remek étterme, kitűnő a konyhája.

„Egyidejűleg 30-35 főt tudunk nálunk altatni, de a teraszon 80-90 személyes rendezvények is elférnek, ennyi embert tudunk egyszerre kiszolgálni – mondta az ügyvezető. – Az étterem, ahol a reggelire külön hangsúlyt fektetünk, minőségi alapanyagokkal dolgozik, van saját kolbászunk, környékbeli sajtjaink, regionális termékeink, a konyha pedig afféle rusztikus bisztró hangulatos ételekkel, prémium minőségű italokkal. Kínálunk borvacsorát, szervezünk különböző esteket, változatos programokat az igényes szórakoztatás jegyében.”

A minőségi ajánlatok között szerepel zongoraverseny, kerti koncert, húsvétkor például dzsesszzenekar játszott náluk.

Hozzátette, hogy a tervek között szerepel szőlőszüret is, például diplomatáknak, s piknikezésre is csábítják a náluk lakókat – egyéni vendégeket, párokat, családokat -, akik között már most is vannak külföldiek is. Nem rossz ajánlólevél, hogy a júliusi hazai vizes világbajnokság alkalmával a nemzetközi szövetség prominensei is jártak, pihentek itt a balatoni versenyek idején.

 „A táj szépsége, a nyugalom, a sport, a kikapcsolódás, a minőségi szórakozás, a finom étkek, a nagyszerű borok, a vonzó gasztronómia, az exkluzív szolgáltatások – ezek összessége ez a hotel” – így Eppel Krisztián, aki reméli, sikeres első év után további hasonló idények következnek a Villa Vitae-ben.

Megosztom