Dr. Szabó Olga kezelései

DermaLux lézergyógyászati központ Budán, modern környezetben várja a szépülésre vágyókat. Az elsők között Magyarországon itt alkalmazzák a Fotona lézerberendezését. Dr. Szabó Olga bőrgyógyász-kozmetológus 26 éves szakmai múlttal, több ezer sikeres kezelés tapasztalatának a birtokában mesél a forradalmian új bőrgyógyászati és esztétikai módszerekről.

Mi különbözteti meg a DermaLux lézerközpontot a lézeres kezeléseket alkalmazó más szépészeti rendelőktől?
A Dermalux Lézerközpont a Fotona lézerberendezését használja, ami napjainkban is még ritkaságnak számít. Központunk a kozmetikai, esztétikai és intim lézerkezelések legszélesebb palettáját kínálja. Az egyedülálló lézerberendezés kétféle hullámhosszúságú lézerfényt bocsájt ki. Ezek együttes alkalmazásával kiváló eredményt lehet elérni. A lézer különleges, SMOOTH technikájú működési módja az a specialitás, ami  megkülönbözteti más lézerektől. A SMOOTH technológia lényege, hogy a bőr és a nyálkahártya sérülése nélkül érhetjük el a kívánt szövetfeszesítő, megújító hatást. A hagyományos készülékek – konyhanyelven fogalmazva – hámlasztják a bőrt, sérülést okozhatnak a nyálkahártyán. A Fotona lézer nem károsítja a felszínt, ugyanakkor hatásosan indítja be a kollagén újraképződését, fokozva ezzel a szövetek rugalmasságát. A Fotona megalapozott kutatási eredményekre támaszkodva biztosítja a kezelések sikerét.

A lézer a bőrgyógyászati betegségek kezelésére is alkalmas?
Igen, alkalmas bőrgyógyászati és esztétikai kezelésekre is. A lézerünkkel eltávolíthatóak a jóindulatú bőrnövedékek, a seprűerek a lábon, az apró értágulatok az arcról. A lézerrel szőrtelenítést is végzünk és gyulladáscsökkentő hatását kihasználva hatásosan kezelhetjük a pattanásos arcbőrt is. Anti-aging, fiatalító kezeléseket végezhetünk az arcon, de más testrészen is alkalmazható a bőrfeszesítő, cellulitot csökkentő hatása révén.

Melyek a legkedveltebb kezelések a DermaLux lézergyógyászati központban?
A kezeléseket négy fő csoportba soroljuk: anti-aging, alakformáló-bőrfeszesítő kezelések, nőgyógyászati–intim beavatkozások és horkolás csökkentő kezelések.

A horkolás sok ember számára komoly probléma. Zavaró a környezetnek és az alvási apnoé egyik kiváltó oka is. Az éjszakai légzés kimaradás rontja az alvásminőséget és nappal fáradékonyságot, aluszékonyságot okoz. A veronai buszbaleset után is szó esett az alvási apnoéról, mint közvetett okról. A horkolást a lágyszájpad és a környező garatképletek kezelésével csökkentjük. A kezelés fájdalommentes, nem sebészeti beavatkozás. A 20 perces ambuláns beavatkozás után nincs felépülési idő. A hatás majdnem azonnali. Három kezelés javasolt, de a betegeink és hozzátartozóik sokszor már két kezelés után is elégedettek.

Az intimkezelések is teljesen kockázatmentesek?
Igen, az Er:YAG SMOOTH módszerrel végzett kezelésnél semmiféle veszély nem áll fenn. A beavatkozás fájdalommentes, altatás, vagy más sebészeti beavatkozás nélkül történik. Ezzel szemben a szén-dioxid lézerekkel végzett kezeléseknél a lézersugár úgy hatol át a nyálkahártyán, hogy pici lyukakat üt rajta. Ez veszélyforrás is lehet, előfordulhat fertőzés, vérzés, hegesedés.

A változó korral jelentkező tünet a hüvelyszárazság. A hüvely nyálkahártyája megváltozik, ami számos kellemetlen tünet okozója. A lézerrel végzett kezelések egyrészt rugalmasabbá teszik a hüvely- és a kismedence környéki szöveteket, másrészt a kezelés hatására beinduló öngyógyító folyamatok révén helyreáll a hüvelynyálkahártya korábbi funkciója. Sok gondot okoz a stressz-inkontinencia, ami fiatalabb korban is jelentkezhet. Nagyobb súly felemelésénél, futás, köhögés, vagy nevetés közben is előfordulhat, hogy el-elcsöppen a vizelet. Ennek a kellemetlen állapotnak a megszüntetésére kipróbáltan alkalmas az intim lézerkezelésünk.

A kezelések alkalmával a hüvely szűkebbé és rugalmasabbá válik. Van olyan barátnőm, aki elérzékenyülten mondta, hogy minden nő megérdemelné ezt a kezelést, mert új fejezetet nyitott a szexuális életében.

Mi vitte önt az lézer-esztétika területére?
Sok lézert kipróbáltam, de nem voltam maradéktalanul elégedett egyikkel sem. Aztán megismertem a Fotona lézerberendezését. Szerelem volt első látásra. Ez inspirált a DermaLux lézergyógyászati központ létrehozására, ahol nőgyógyász és fül–orr–gégész kollégáimmal fogadjuk a pácienseket, akik nagyon hálásak, értékelik a szakértelmem, az egyedülálló berendezés nyújtotta előnyöket, a mosolyt és a kedvességet.

Szentgyörgyi Rita