Fibula Residence Hotel

Fibula Pécsett – hotel csak 14 éven felülieknek!

Az elégedettségi mutató ritkán fest hamis képet a megdicsértről: száznál többen írták meg véleményüket, s elsöprő többségük igen magasra értékelte a pécsi Fibula Hotelt, amely a jeleshez egészen közeli, 4,7-es osztályzatot kapott a nála járt vendégektől. Ha a pozitív véleményekhez még hozzáadjuk annak a közönségszavazásnak a végeredményét is, amelyet a múlt év végén folytattak le, leszögezhetjük: a baranyai nagyváros fiatal szállodája gyorsan a népszerű szálláshelyek élvonalába lépett.

-Tavaly decemberben a második helyen végeztünk Dél-Dunántúl régióban az év hoteljeinek rangsorában, míg országosan bekerültünk a legjobb tíz közé a sok-sok szálloda közül – osztotta meg velünk a szakmai vetélkedő végeredményét Horváth Evelyn, a négycsillagos Fibula Residence Hotel & Wellness sales és marketing igazgatója.

A kérdésre, mit érdemes a leginkább tudni a szállodájukról, egy eleve a hotelek óriási többségétől elütő sajátosságot említett: övék Pécs egyetlen felnőttbarát szálláshelye. Hogy ez mit jelent?

-Kizárólag 14 éven felüli vendégeket fogadunk a városban páratlan, öt épületből álló komplexumunkban, amely 2020 nyarán került átadásra, s mintegy négyezer négyzetméteren helyezkedik el a belváros szívében, nyugodt, exkluzív környezetben – mondta, bedekkeres alkalmi történelmi ismertetőt is fűzve válaszához: – Olyan izgalmas területen épült, ahol egykor Diocletianus császár vonulhatott át seregével. A Fibula elnevezés is ennek köszönhető, hiszen a több évnyi feltárás közben a régészek más tárgyak mellett megtalálták azt a felbecsülhetetlen értékű hagymafejes fibulát is, egy jellegzetes római ruhacsatot, amelyről apartman hotelünk a nevét is kapta.

Az igazgató asszonytól megtudtuk, hogy együttesen 32 modern stílusú apartmannal, szobával és lakosztállyal várják vendégeiket, akik minőségi szálláshelyet keresnek Pécs történelmi belvárosában, szinte karnyújtásnyira a főbb látnivalóktól.

-A hotelnek mind az öt épületét külön-külön lehet megközelíteni külső folyosókról. Belül a divatos wellness-elemek széles skálája kínál tökéletes kikapcsolódást testnek és léleknek. A hetven főt befogadni képes konferenciatermünkben és pincejellegű termünkben ideális környezetet biztosítunk céges rendezvények, csapatépítők és kisebb létszámú konferenciák, esküvők számára egyaránt – sorolta, megemlítve, hogy akadtak már különleges események és vendégek egyaránt a Fibulában. – Bizony, volt már nálunk luxus lánybúcsú éppúgy, mint divatbemutató, de említhetem a múlt év végét, amikor is nálunk volt a Miss Pécs szépségverseny döntője.

Az igazgató szerint Pécs nem egynapos város, minimum három-négy nap kell a megismeréséhez.

-Ez annyira így van, hogy most jön egy hölgy például, aki 28 éjszakára foglalt szobát. De voltak már nálunk hosszabb időre amerikai filmproducerek is, akik még jönnek is vissza, merthogy az utómunkálatokat itt, egy pécsi stúdióban végzik, s nálunk szállnak meg most is, a főszereplőkkel együtt. Amúgy meg a világ minden részéről érkeznek hozzánk, és bár fiatal hotel a miénk, vannak már visszatérő vendégeink is.

Nem csupán Pécs nevezetességeit, természeti szépségeit kínálják nekik, hanem különféle túrákat is, amelyek szervezésében örömmel vállalnak szerepet.

-Számos túrát tudunk ajánlani. Szerveztünk már születésnapi programot Villányba borkóstolós kiruccanás keretében, s nem csupán magyar, hanem angol és német nyelvű túravezetéssel is szolgálunk. Egyedi kínálatunk a segway. Az általunk biztosított elektromos rollerekkel nemcsak Pécs kulturális és kulináris kincseihez juthatnak el vendégeink, hanem a környék megannyi már vonzó célpontjaira is, köztük például a váráról híres Siklósra. A városnéző és más, távolabbi túrák kedvelt eszközével egy feltöltéssel akár harminc kilométert is meg lehet tenni – mondta az igazgató.

www.fibulahotel.hu

Megosztom