Az ST Solar Kft. vezetői

Családias légkör, erős cég, zöld energia

Tímár Milán értékesítési vezető és Kovács Zoltán ügyvezető igazgató

A nap energiájának okos felhasználására szakosodott napelemes cégek között jó ideje a szűk élbolyban van a hatvan embert foglalkoztató dunaújvárosi ST Solar Kft., amelynek irányítóival, Kovács Zoltán cégtulajdonos ügyvezetővel és Tímár Milán értékesítési- és marketingvezetővel diskuráltunk – korántsem csak szakmai témákat érintve.

Kovács Zoltán: A napelemes piac igazán impozáns valami, amely nagyon környezettudatos célokat szolgál, és olyan beruházás, melyben hosszú évekig gyönyörködhetünk mi is, és általa zöldebb és szebb jövő vár a következő nemzedékre, amelynek a hagyatékává válik. Az ST Solar, amikor létrejött, mondhatom, szerelemből, hitvallásból született, miután mi magunk is napelem-szerelőként kezdtük pályafutásunkat. Ez az elhivatottság odáig jutott, hogy külföldi tapasztalatok után szerettünk volna itthon is egy saját arculatú, saját céget felépíteni, és a kinti éveket tudtuk itt kamatoztatni. Ma már kijelenthető: sikeres volt az elgondolás.

Tímár Milán: Jómagam nagyon sokáig a multik világában dolgoztam, sokat köszönhetek nekik, rengeteget tanultam náluk. Mindenhol picit más gondolkodásmódot tapasztalhattam meg, ezeket sikerült ötvözni, s olyan sajáttá gyúrni, amilyenre mindig is vágytunk.

KZ: Mottónk a minőség és megbízhatóság. Amikor jelmondatul választottuk, úgy is gondoltuk, s máig tartjuk, hogy ez a két fő irányvonal, amelyet mindenképpen szeretnénk minden egyes ügyfélnél, minden egyes munkánknál érvényre juttatni. Igyekszünk csak és kizárólag topkategóriát jelentő raktárkészletből dolgozni, szerencsére sikerült a beszállítóinkkal olyan jó kapcsolatot kialakítani, hogy ezeket a szinteket folyamatosan magasan tudjuk tartani, minden napelem-, illetve invertergyártóval együtt tudunk működni, ami igazán ritka a piacon.

TM: Mindemellett igyekszünk a környezettudatosságot elültetni már kiskorban, ennek érdekében támogatjuk az olyan kiadványokat, amelyek a kicsiknek szólnak környezetvédelemről, energiahatékonyságról, környezettudatosságról. A legkedvesebb ilyen projektünk egy mesekönyv támogatása volt, amelynél kimondottan a megújuló energiák voltak a fókuszban. 

KZ: Szívügyünk olyan sportrendezvények támogatása is, ahol nemcsak szponzorációt nyújtunk csapatoknak, hanem a már vázolt teljes szemléletet próbáljuk képviselni és átadni. Dunaújvárosban a kispályás focikupát támogatjuk minden korosztályban, Székesfehérváron pedig a MÁV Előre extraligás női röplabdacsapatának a névadó szponzora lettünk. Szerencsére vagyunk olyan helyzetben, hogy picit mindig tudunk ezeken a szponzorációkon

felül is adni valamit. Nemrégiben egy defibrillátort adományoztunk az egyik nagy bevásárlóközpontnak, s több adománygyűjtésben is részt vettünk. Azt valljuk: ha valaki megteheti, tegye is meg, hogy gondol másokra.

TM: Jelenleg kétgyermekes családapa vagyok, de ez rövidesen változik: harmadik gyermekünket várjuk májusra, két fiú után különösképpen izgatottan: vajon mit hoz az újabb csoda számunkra. Mindennapjainkat a család teszi ki, ez az iroda minden alkalmazottjára igaz. Tartjuk, hogy a kollégáknak fel kell töltődniük, mert akkor tudunk jól együttműködni az üzletben és hatékonyan dolgozni, ha a kellő szabadideje mindenkinek megvan.

KZ: Arra is ügyelünk, hogy a családos kollégák, akik otthonról indulnak, időben érkezzenek meg haza is. Vagyis törekszünk rá, hogy lehetőleg egy napon belül végezzük el a kivitelezési munkákat. Ennek az ügyfelek is nagyon örülnek, rendre érkeznek a srácok munkáját megköszönő üzenetek. Fluktuációról sem a kivitelezői, sem az irodai csapat esetében nem nagyon beszélhetünk, ez nagy erősségünk. A napelemes szektorban mi egy családias légkörű, közepes méretű, de nagyon erős cég vagyunk. A top kivitelezők közé tartozunk, és ez nekünk abszolút elég is, szeretnénk megtartani pozíciónkat, épp azért, hogy minden elvünket érvényre tudjuk juttatni a továbbiakban is.

www.stsolar.hu

Megosztom