Gyógymasszőr, harcművész és kaszkadőr

Filóci Mihály gyógymasszőr, harcművész és kaszkadőr. Minemellett a  Magyar Tradícionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség Versenyzői bizottságának elnöke. Riportalanyunktól megtudhatjuk, mindez, hogyan egyeztethető össze, illetve hogyan egészíti ki egymást.2003- ban végeztem gyógymasszőrként. Ezt követően 4 éven át kezeltem beutalt betegeket gyógyfürdőben, közben kínai hagyományos masszázst tanutam. Majd manuálterapeuta és FDM területen képeztem magam. A kezelésekben a hatékonyság érdekében alkalmazom a nyugati gyógymasszázs, a kínai hagyományos masszázs, az FDM és a manuálterápia elemeit. Gyerekkoromtól tanulok harcművészeteket, amely mellett a jóga, meditációs gyakorlatok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy minél nagyobb érzékenységgel találhassam meg a feszültségek eredetét és feloldásának módszerét.

A taiji-t a harcművészetek legmagasabb fokának is nevezik. Harci alkalmazás értéke mellett az egészségre is számos pozitív hatása van. Az elmének a forma mozgatására való összpontosítása és a környezet szemlélete együttesen elősegíti a mentális nyugalom és a tisztaság állapotának megteremtését. A belső energia áramoltatásához az izmok ellazítására van szükség, így a lelki nyugalom, az ellazulás melletti keringésfokozás segíti a testi–lelki egyensúly visszaszerzését. Ami pedig kihat az élet minden területére, a hétköznap minden pillanatára.

6 évesen kezdtem harcművészetet tanulni, és onnantól folyamatosan mind a mai napig edzem, képzem magam. 17 éves voltam, amikor foglalkoztatni kezdett a belső energia, a szellemiség, a taoista és buddhista filozófia. Több országos bajnoki elsőség, egy európabajnoki aranyérem (2019) és egy világbajnokágon elért 3. helyezés (2019) is bizonyítja, hogy az út, amin járok, helyes. Azért kezdtem el tanítani a taiji-t, mert gyógymasszőrként segíthetek a problémák megoldásában, de még hasznosabbnak tartom átadni, megmutatni, hogyan maradjon valaki egészséges.

A harcművészetet és a sportakrobatikát ötvözöm a kaszkadőr mivoltomban. A pusztakezes és fegyveres, egyéni és csoportos harctól az eséseken át a zuhanásokig mindent gyakorlok. Filmforgatás közben a két legnagyobb kihívásom az volt, amikor a lábamnál fogva egy quad húzott a földön, illetve, amikor egy „bombarobbanás” következtében, nyolc métert repültem.

Mihály nem csak másokat kezel és gyógyít Dunakeszin, a Partner Életerő & Egyensúly Egészségközpontban, hanem saját maga szellemét és fizikumát regenerálja, edzésben tartja és fejleszti.

www.partnereletero.hu

Megosztom