Moszkvától Párizsig

Kotlár Attilát magazinunk hasábjain már megismerhettük üzletemberként, építési vállalkozóként. Mostani énjét olvasóink jobban fogják értékelni, ugyanis Attila könyvet írt, annak ellenére, hogy nem író, hanem inkább kalandor, de ez a könyv az olvasóknak, olvasóinknak szól.

A hat éven át írt regény 1984 tavaszán kezdi bevonni az olvasót egy évtizedekig tartó kalandba. Bízunk benne, hogy az olvasása közben fiatal és agg is megtalálja benne az izgalmat, a maga életének, emlékeinek párhuzamos történéseit a 80-as és 90-es évek európai és a világban zajló eseményei, díszletei között.

A könyv olvasása során utazunk, mert utazni jó. Eljutunk egy tizenéves fiú fejével és tapasztalásaival olyan rejtett zugokba és áltagemberek elől elzárt helyekre, melyekről ezidáig kevés információval rendelkezhettünk. Persze kaland az élet és minden szereplője színesíti azt, de Attila élete a színek spektrumának ritkán látott árnyalataiba is betekintést enged. A fiúból férfi válik, a férfi katonaként állja meg folyamatosan a helyét, bármit is hoz az élet, bármilyen hibákat is vét, vagy lesz a körülmények áldozata.

Moszkva csak a kezdet. Dzsibuti, Szomália, Ruanda, majd egy szökés és a rendszerváltást követő budapesti éjszakai életmód következményei szerepelnek a folytatásban, abban a történetben, melynek kereteit egy bérház lépcsőháza adja.

A moszkvai beilleszkedés éveiből részletes leírással tárja elénk az író a fiatal Attila iskolás éveit, távol otthonától. Majd a hazatérés pillanatait és a budapesti valóságot a 90-es évek elején, valamint azon élethelyzeteket, melyek a „nagy döntés” meghozatalát alapozták meg, a katonai kommandó tagjaként, a bevetések közepette egy másik földrészen.

Utazzon Ön is velünk, most még csak Moszkvától Párizsig, de a könyv folytatásában még távolabbra is!

A könyv bizonyos részletei miatt kereskedelmi forgalomba nem hozható, ezért csak a www.kotlarattila.hu oldalon keresztül érhető el és rendelhető meg magyar és angol nyelven.

Megosztom