A feng shui tükrében

Klára Ágnes szállodaigazgatóval beszélgetek, aki 2010 óta dolgozik a Hotel Caramellben.

– 2006-tól 2008-ig a sárvári Park Inn Sales & marketing menedzsere voltam – mondja –, majd a Radisson Sas Resort & Spa értékesítési és marketing igazgatója. Ezt követően egy ausztriai szállodát vezettem. 2010. január elsejétől a Hotel Caramell értékesítési vezetője, 2013 júniusától pedig az igazgatónője vagyok.

– Meséljen a Caramell Hotel és a Feng Shui kapcsolatáról!
– A feng shui adta lehetőségeket használtuk ki szállodánk, a Hotel Caramell esetében is, amely hét éve épült. Már az épület tájolásánál a segítségünkre volt Szilvásy Judit feng shui-szakértő. Minden helyiség a legjobb helyre került, amit Judit bonyolult metafizikai képletekkel számolt ki. A színek is e szempont alapján lettek meghatározva. A szálloda közös helyiségeiben precízen kikalkulált helyre feltett ingaórák állandó mozgásukkal vonzzák a hotel vendégseregét, míg a vörös színek az előtérben a békés hangulatot segítik. Sokan mondták: mintha hazajöttünk volna. Kellemes, családias, meleg hangulat fogadja az ideérkezőket. Szimbólumokat is használunk: az egyik a logó, amelybe nemcsak egy pillangót, hanem két 8-as számot is beleképzelhetünk. A 8-as az elkövetkező időszak legszerencsésebb száma, és jó energiákat jelez megduplázva. Az épület másik jellemző szimbóluma a szív alakú medence, amely a wellness iránti szeretetet jelképezi. Benne a tojás alakú jacuzzi a kezdet, amelyből minden kiindul. A kerek oszlopok faborítása kellemesen irányítja a medencetér energiáit. A családok kedvenc helye ez a terület. A pihenőrészt a medencétől elválasztó, áttetsző, laza szövésű függönyök emberközelivé varázsolják a hangulatot. A növények nemcsak oxigént termelnek, hanem a levegőt is tisztítják. A közösségi helyeken túl minden szobában van élőnövény. Kiválasztásuknál a levél formája volt a meghatározó. Egyes helyeken hegyes, máshol kerek levelűeket használunk. Ez attól függ, milyen térbe és hova helyezzük őket. Az étterem az egyik legkedvezőbb területen helyezkedik el. Nyugodt, zöld színei az egészséget szimbolizálják. Itt sem sietünk, hiszen a lágyan ívelt formák nem azt sugallják. Gyönyörködünk a képekben, a színekben és az az érzésünk, hogy minden étkezésnél máshova kell majd leülnünk, hogy a harmonikus tér látványát minden irányból élvezhessük. A hosszú folyosók általában siettetik az embert. Itt a rejtett fények, az ajtók mellé, a falra felhelyezett élő, vágott virágok és a folyosó sejtelmesen meleg, hangulatos színei arra biztatnak, hogy minél lassabban haladjunk. Van még időnk… És ez a fontos. Egy pihenő hétvégén ne rohanjunk, siessünk, legyen időnk mindenre.

– Azt hallani önről, hogy a kihívásokat keresi, ezzel szemben itt minden kész, és telt ház van.
– Valóban mind a nyolcvanöt szobánkban van vendég, de a várva várt kihívások csak most kezdődnek. Az elkövetkező időszakban gigantikus bővítést tervezünk és hajtunk végre. A hotel tulajdonosai megvették a szálloda mögötti területet, ahol hatvankét új szobán, családi apartmanon és lakosztályon kívül teljesen új wellness-részleg lesz, élmény-, gyermek- és termál medencével. Ezenkívül bowlingpálya, golfszimulátor, gyerekjátszó és fitneszterem is helyet kap az új szárnyban.

A Hotel Caramell valóban olyan hely, ahol az álmok valóra válnak. Azt ajánljuk mindenkinek, aki különleges élményekre vágyik: próbálja ki, élje át! Érezze saját bőrén a szálloda üzenetét: „Pihenni bárhol tud. Nálunk újjászületik.”

Hotel Caramell

Cím: 9740 Bükfürdő, Európa út 18.
Tel.: 06 94 558 030; Fax: 06 94 558 031;
E-mail: info@caramell.hu
web: www.hotelcaramell.hu