Kalandok erdeje

A Szarvaskút közelében fekvő Bakonybélen valóságos csillagásznak érezhetjük magunkat a Pannon Csillagdában. Cseszneken pedig, egy középkori vár alatt, hazánk első épített Via Ferrata pályarendszerén, képzett túravezetők segítségével kortól, edzettségi állapottól függetlenül átélhetjük egy hegy meghódításának örömeit.

Az erdőkkel övezett, gyönyörű völgyben található szálloda számos élmény alapú programot szervez. Ősszel érdemes helikopterről is megcsodálnunk az erdő színes lombkoronáinak szépségét. Ha szemfülesek vagyunk, a vágtázó ménesen kívül akár erdei vadakat is megpillanthatunk. Földközelben, sétavonatra ülve is megtekinthetjük a környékbeli rengeteget, megismerhetjük a hely geológiáját, vagy benevezhetünk egy igazi zötykölődő, terepjárós erdei szafarira. Persze, motorizált eszközök nélkül is útnak indulhatunk, erre nyújtanak lehetőséget a környék jelzett kiránduló- és kerékpárútjai vagy az igény szerint szakemberek által vezetett barlang-, kerékpáros és gyalogtúrák.

A kalandok után jólesik ejtőzni egy kicsit a wellness-részleg szaunájában vagy a hidromasszázs-medencében. Az utóbbira kinti medencében is lehetőség nyílik. Felejthetetlen élmény meleg vízben pihenve csodálni az esti hóesést. A kemencében készült ételkölteményekből álló vacsora előtt nem árt beiktatni egy frissítő, kényeztető masszázst. Válasszuk akár a svéd-, a só- vagy a bambuszmasszázst – garantáltan érezni fogjuk, hogy minden porcikánk megfiatalodott.

Amennyiben itt tartózkodásunk a hétvégét is érinti, mindenképpen látogassuk meg a szálloda parkjában lévő, szombati napon nyitva tartó Bakonyi Termelői Piacot. Családias hangulatban barátságos termelők kínálják a környék legfinomabb lekvár-, szörp- és sajtkülönlegességeit.

A szálloda tervezésekor láthatóan az aprónépre is gondoltak. Az étteremben például az eddig látott legjobban felszerelt gyermekjátszó sarokból nehezen tudjuk majd kicsalogatni a kicsiket. Az aktív és mozgékony csemeték egyik kedvence a gyermekmedence, másik pedig az erdő szélén lévő, trambulinnal is rendelkező játszótér. A nagyobbacskák a tenisz- és sportpályákon, valamint a környékbeli kerékpáros ösvényeken vezethetik le energiájukat.

A rengeteg látnivaló, pihenési lehetőség, aktív program és a gazdag szolgáltatások közül mindenki megtalálhatja a kedvére valót az év bármely szakában. S hogy már jó előre tervezhessünk, érdemes felkeresnünk a szálloda honlapját is, ahol családunk minden tagját egyedi csomagajánlatok és kedvezmények várják.

www.szarvaskut.hu