Lovagrendi tagság

Kotlár Attilát olvasóink már megismerhették üzleti vállalkozóként, íróként, de most egy teljesen más világba, a Máltai Lovagrendi Szövetség (KMFAP) tagrendjébe, a Ciprusi Lovagrendbe enged betekintést.

Attila 25 éve testőr és 2005 óta diplomás magánnyomozó. Három idegen nyelven, angolul, oroszul és franciául készségszinten beszél, így nemzetközi területen is megállja a helyét. Negyed évszázados tevékenységének és munkája elismerésének köszönhető, hogy a csak ajánlás alapján működő tagságát követően immár a Nemzetközi Testőr Szövetség külföldi delegáció vezetője és a Máltai Lovagrendi Állam biztonsági parancsnoka. A lovagi állam elnöke a mindenkori Nagymester, jelenleg a portugál José Herceg, helyettese az altábornagyi rangú magyar Dr. Popper György, aki egyben a Rendi Szövetségen belüli Szuverén Ciprusi Rend ügyvezető nagykancellárja. Megtudhattuk, hogy a rend tagjait a feltétlen hűség, lojalitás, azonnali szolgálatkészség jellemzi. Feladataként évi minimum két-három alkalommal, ceremóniák alatt védelmet kell biztosítani a múlt és a jelen államférfijainak, akik között vannak magasrangú állami vezetők, államelnökök és diplomaták. A zárt, elit közegben világviszonylatban is csak néhány ezer embernek adatik meg a megtiszteltetés, hogy a rend tagja lehessenek.

Az avatási ünnepségek, Málta fővárosában, Vallettában, egy jelenleg múzeumként és rendezvénycsarnokként működő épületben kerülnek megrendezésre, amely már a középkorban, a kereszteslovagok idején is katonai kórházként szolgált a háborús időkben.

A lovagavatási ceremónia első napján megérkeznek a lovagok és dámák a különböző országokból. Az esti díszvacsorát pedig az elnök köszöntőbeszéde előzi meg. A második nap fénypontja a Nagymester által történő lovaggá ütés a felszentelt máltai karddal, melyet a záróbankett követ.

Megosztom