Mátyásföld Klinika

Budapest egyik legszebb kerületében, egy nyugodt, kertvárosi övezetben található a tizenöt éve működő Mátyásföld Klinika. A húsz szakterülettel rendelkező magánorvosi rendelő évente harmincezer beteg teljes körű ellátását biztosítja a legmagasabb színvonalon. Európában elsőként a Mátyásföld Klinika rendelkezett a legkorszerűbb ultrahangos képalkotó diagnosztikai háttérrel, az 5 D-s készülékkel. Magyarországon egyedülálló a klinika magzati genetikai ultrahang diagnosztikája.   A nagy tapasztalattal rendelkező, a legmodernebb technikai háttérrel dolgozó szakorvosok megértő, odafigyelő, családias légkört teremtenek a pácienseknek. 

A Mátyásföld Klinika tulajdonos-alapítója Dr. Stehlich Gábor bőr-nemigyógyász-kozmetológus, allergológus és immunológus. Tizennégy évig a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Bőrklinikáján dolgozott, utána két évig a BM Kórház bőrgyógyászati osztályát vezette. 1988 óta magánorvosi praxist indított lakásrendelőben. 2002-ben alapította a Mátyásföld Klinikát, a mai kor színvonalának mind építészetileg, mind technikailag megfelelő egészségügyi intézményt. Idén ősztől csatlakozott az orvosi csapathoz lánya, Stehlich Adrienn hagyományos kínai orvos, akupunktőr. Azóta a klinika a nyugati és a keleti orvoslás szerves együttműködésén alapul. A betegek teljes körű diagnosztizálása a keleti holisztikus tapasztalatokra épülő, valamint a modern nyugati orvostudomány rendelkezésére álló laboratóriumi, képalkotó eljárásokkal együttesen történik.

Adrienn a Semmelweis Orvostudományi Egyetem hagyományos kínai orvoslás szakát végezte. Az öt éves képzésből négyet itthon, az utolsó évet Kínában töltötte kórházi gyakorlaton, az államvizsgáját is ott szerezte meg. A keleti gyógyászat mellett a kínai nyelvet is elsajátította. Az akupunktúra fő kezelési területei a stresszoldás, fejfájás, fülzúgás, immunerősítés, túlsúly, nőgyógyászati panaszok, mozgásszervi betegségek.  Stehlich Adrienn elmondása szerint egyre nagyobb igény és nyitottság van az akupunktúrás kezelésekre.

Szentgyörgyi Rita