Megújult a Hilton Budapest

A Hilton Budapest közösségi terei az idei évben teljesen újjászülettek. A szállodai Hall, a Lobby Café & Bar, az Executive Lounge és a Business & Meeting Center rekonstrukciója volt az első fázisa annak a három évig tartó fejlesztésnek, melynek során még felújítják a szálloda további tereit, beleértve a szobákat, folyosókat és különtermeket is.

Látni kell a csodálatos, flitterek ezreivel kézzel kivarrt bőr borítású hátsó falat a lobbyban vagy a könyvtárszobát, amely magába foglalja a régi harangtorony gótikus íves kőablakát. Az egész enteriőrt szofisztikált színek és anyagok jellemzik, minden apró részletre ügyeltek a berendezés kialakítása során, amely nemcsak esztétikus, de funkcionalitásában is első osztályú.
A régi és új harmóniája valósul meg minden felújított helyiségben, a minimalista elemek, az art deco ihletésű lámpákkal és fémkorlátokkal, a szecesszióból merítkező indás növénymintákkal és a Budai Vár történetéről mesélő látványelemekkel lélegzetelállító egységet alkot. A természet lágy színei teszik otthonossá a belső tereket: kavicsszürke, homokszín, aranybarna, ezüstszürke. A puha, süppedős szőnyegeken visszaköszön a természetes kő mintázata. A hívogatóan kényelmes ülőbútorokon pihenve élvezhetjük a különleges, művészi üvegfüggők sokaságát, melyek a damil felfüggesztésnek köszönhetően mintha úsznának a levegőben…

A terveket, melyek harmonizálnak a szállodát körülvevő Budai Várnegyed stílusával és egyúttal megfelelnek a Hilton Worldwide brand sztenderdjeinek, londoni székhelyű Goddard&Littlefair iroda készítette. A tervező csapat egy elegáns, vendégváró hangulatú szállodai hallt álmodott meg, melyben hangsúlyos szerepet kapott a fekete-szürke gránit burkolat, a szemet gyönyörködtető csillársor, a mahagónival kombinált ezüst falburkolat, a tengerészkék és bézs színű ülőgarnitúra. Mindezeknek csodálatos hátteret biztosít az óriási ablakokon keresztül a középkori Dominikánus Templomhajó látványa.

A Lobby Café&Bar az egyedileg tervezett elegáns berendezésével egy igazi „English pub” hangulatát idézi. A csokoládébarna fali bútorok és kanapék kényelmes és kellemes környezetet biztosítanak a vendégeknek. A menü manapság divatos és trendi ínyencségeket kínál késő éjszakáig. Az étlapról nem hiányoznak a házi készítésű sütemények és cukrászkülönlegességek sem. Kaphatunk kávéspecialitásokat, frissen készült juice-okat, koktél klasszikusokat, kiváló borokat és természetesen népszerű csapolt söröket is.

Az Executive Lounge az üzletemberek kedvelt találkozóhelye. Az újjászületett enteriőr a stílusos dekorációval együtt a legmagasabb vendégigényeknek is megfelel. Az új konyhatechnológia ötven vendég gyors és magas szintű kiszolgálását segíti mind a reggeli, mind pedig a délutáni szerviz idején. Az impozáns önkiszolgáló italpulton hideg és meleg italok is megtalálhatóak. Számítógépek, wifi és nagyképernyős TV is a vendégek rendelkezésére áll.

A kibővített Business&Meeting Center segíti a szállóvendégek kommunikációját. Számítógépes munkaállomás, nagy sebességű fénymásoló, fax és email szerviz is biztosított. Szükség szerint további berendezések és szolgáltatások bérelhetőek.

A világörökség részét képező gyönyörű Budai Vár felújítása hamarosan befejeződik. A Hilton Budapest környezete már megújult és festői keretet nyújt a pazar épületnek. A szálloda fejlesztésének befejezése fogja megkoronázni a Vár teljes megújulását.