Nyílegyenesen előre

Beszélgetés a Darts Event Kft. vezetőivel

Takács Péter, a Darts Event Kft. ügyvezetője és Ziegenhám Medárd tulajdonostárs, szakkommentátor

Az angol kocsmasportból magát mára széles tömegek által űzött, s az egyik legnézettebb televíziós műsorrá kinövő darts egyelőre nem dicsekedhet magyar világsztárokkal, miközben szakembereink nagyon is ott vannak az innovációra képes szűk elitben, amely a szürkeállományával képes újabb és újabb magaslatokat meghódítani a nyíldobálás világában. A friss példa az a darts-installáció, amellyel a Darts Event Kft. tulajdonosai álltak elő, gyaníthatóan gyors hódító útjára indítva a bérelhető találmányt.

– A 2019-ben alapított cégünk a darts hazai rendezvényeinek a főszervezője, a mi csapatunk hozta el Magyarországra a profiliga, a PDC versenyeit, s alapvető célunk, hogy ezeket a nagy rendezvényeket idehaza, évente visszatérő jelleggel bonyolítsuk le, és ebből hagyományt teremtsünk, akár még magasabb szintű versenyek ide hozatalával – bocsátotta előre Takács Péter, a kft. ügyvezetője. – Természetesen van egy régiós terjeszkedési elképzelésünk is, alapvetően pedig a magyarországi darts-sport népszerűsítése, a hazai darts-élet fellendítése is része az aktivitásunknak. Ennek egyik eklatáns mozzanata az, hogy létrehoztunk egy darts-installációt, amely alkalmas arra, hogy a játék egyik legnagyobb nehézségét, a számolást kiiktassuk a rendszerből, innentől kezdve pedig mindenki számára azonnal élvezhetővé válik.

– Rendkívüli rendezvényeszközről van szó, amely a társasági szórakoztatás nagyszerű kiegészítő eleme lehet – csatlakozott a beszélgetéshez Ziegenhám Medárd, korábbi sportági szövetségi kapitány, akinek több növendékéből lett korosztályos Európa-bajnok, jelenleg pedig a Sport TV szakkommentátora, aki a szintén tulajdonostárs Vereczkey Lajossal együtt a darts-versenyek „magyar hangja”.  – Cégünk törekvése kezdetektől, hogy minél több világsztárt hozzunk el Magyarországra. Az első átütő sikerként értékelhettük, hogy eljött hozzánk a darts élő legendája, a tizenhatszoros világbajnok Phil Taylor, de arra is büszkék lehetünk, hogy az első magyar darts-show több mint nyolcezer nézőt vonzott a helyszínre, a Sport TV révén pedig több, mint negyvenezer embert ültetett a képernyők elé.

– Magyar szoftver innováció – vette vissza a szót Takács Péter -, hogy az installációt: mely az installáció agya, és aminek köszönhetően a képernyőn a dobás értéke azonnal látszik és gördülékenyen tud az adott tábla előtt álló páros meccselni egymással. Már nem szükséges az olykor nehéz számolgatás, élvezhetőbbé teszi a játékot, s nagy kedvenc lehet egy céges bulin is akár.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy természetesen a versenyek révén népszerűsíthető a leginkább darts-installációjuk, ezért is kiemelkedő jelentőségű viadal a jövő év szeptemberében esedékes 3. Hungarian Darts Trophy.

– A kft. már 2020-ban versenyt hozott Magyarországra, de a koronavírus-járvány közbeszólt, s az esemény eltolódott 2021 szeptemberéig. Idén szeptemberben a sportág kimagaslóan nagy ünnepe volt a viadal, 2023-ban pedig újra itt lesz az összes világsztár, ahogyan mindig benn van a nagy események VIP-részlegén ez az installáció is, állandó és mondhatom, nagyon népszerű szereplőként – rögzítette Takács Péter, aki a magyarországi darts sportos arcáról is beszélt.

Kiss Gergő, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, darts-nagykövet

– Kiss Gergő, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk olyan amatőr, aki nagyon szeret dartsozni, és egymásra találtunk e területen. Olyan autentikus darts-nagykövetté vált, aki eleve óriási példakép tud lenni hozzáállásával, a sport, a munka iránti alázatával. Abszolút alkalmasnak találtuk őt arra, hogy hosszú távon is arca legyen a hazai dartsnak, olyan képviselője, aki által fiatalokat tudunk megszólítani, hogy ők is kezdjenek el dartsozni, mert ez egy szép, jó és hosszútávon űzhető sportág.

Megosztom