Puerto Banús

5 évvel ezelőtt, amikor látogatóba érkeztünk Marbella-ra a Sierra Blanca 1275 m magas hegycsúcsa és a gyönyörű kék andalúz tenger szerelmesei lettünk párommal. A kellemes, pihentető kikapcsolódáshoz itt minden adott. Puerto Banús különösen megfogott minket, ami a spanyolországi Malaga repülőterétől csupán 60 km-re fekszik délnyugatra a Costa del Sol partjain.

1970-ben José Banús helyi ingatlanfejlesztő építette luxuskikötőként és bevásárlóközpontként. Napjainkban ezen a gyönyörű helyen homokos tengerpart, luxusjachtok és drágábbnál drágább autók gurulnak a világmárkákat felsorakoztató üzletek előtt, ahol a szálláshelyek is magas kívánalmaknak felelnek meg környezetükkel együtt.

Az itt lakók. vagy csak a rövidebb időre is idelátogató turisták élvezhetik a csendes, nyugodt életet ősztől tavaszig. A nyári szezonban a pezsgő élet a természetes, ahol a gazdag és kíváncsi vendégek éppúgy ellepik a várost, mint a pihenni és szórakozni vágyók. Az éttermekben, chiringuito-kban, kaszinóban is szeretettel és mosolyogva várják a betérő vendégeket. A spanyol mentalitás, a mañana érzés könnyen és gyorsan magával ragadja az embert.

Itt mindenki kedves, mosolyog, és csak az a baj, ha valaki „meghal”, egyébként minden ráérősen elvégezhető. pl. lakásfelújítást csak a délutáni siesta figyelembevételével lehet kivitelezni, ami a mi értékrendünktől és hozzáállásunktól nagyon messze áll. A kellemes pihenést a tengerparti vagy épp saját medencés apartmanból pár perc sétával könnyedén a parti homokos sétányon több km hosszan lehet naplementével fokozni.

Puerto Banús hatalmas élményt nyújt bizton állítjuk minden korosztály számára, legyen pihenésről, szórakozásról, gasztronómiáról, túrázásról, kirándulásról, sportolásról, golfozásról esetleg vásárlásról szó.

A környező városok könnyedén elérhetők vízen vagy autópályákon, így Malaga, Marbella, Gibraltár, Ronda. Még akár Afrikába is át lehet látni. Ha valaki egy tengerparti nyaralást szeretne síeléssel egybekötni, akár a Sierra Nevada hóbiztos csúcsain az is garantált. A hölgyek és urak Puerto Banús-on elsőként találkozhatnak a legmodernebb, legdivatosabb márkákkal, legyen az ruhanemű, táska, cipő vagy éppen autó.

Összefoglalva: Puerto Banús gyönyörű, elragadtató hely, lenyűgöző kilátással és naplementével ezen a különleges helyen, ahova a világ minden tájáról érkező emberek sokszínűsége fogott meg minket, ahol a látványos strandok, terek mind-mind sétálni hívnak és vásárolni csábítanak.

Kedvenc pihenőhelyünk Puerto Banús 6 km távolságra van Marbella központjától. Az andalúz üdülővárosban töltött nyaralásunk alatt beleszerettünk a napsütötte, gyönyörű pálmafákkal teli homokos tengerpartba, a pezsgő életbe. A naplemente és napfelkelte 1,5 órával később van, mint itthon, ami fokozza a mediterrán életérzésünket. A leghíresebb bevásárló és bulizó Ribiera Calle utcájában található 2 hálószobás apartman 2 fürdőszobájával, nappalijával és modern minimál stílusú berendezéseivel egy igazi gyöngyszem a luxusos jachtkikötőben, mely a vendégeink kényelmét szolgálja, az apartmanhoz tartozó mélygarázzsal. Az esti ámulatba ejtő kilátás a kikötőre, az apartman előtt guruló luxusautók és a pezsgő esti élet egyszerűen magával ragadja az embert.  

Puerto Banús legismertebb Playas del Duque utcájában ékeskedő exkluzív épületkomplexum 3. emeletén található apartman 3 hálószobás, 3 fürdőszobás, nappalis, konyhával és terasszal a város egyik legszebb belső kertjére nézve 6 főnek nyújt kényelmes, meghitt pihenést, a hozzátartozó mélygarázzsal. Az emeletről lifttel lejőve egy pálmafás, banánfás gondozott kert tárul elénk. Nyáron négy medence biztosítja a zavartalan pihenést minden idelátogató vendégnek. 

A chiringuitókkal és koktélbárokkal teli tengerpartot egy-két perc sétával mindkét apartmanból könnyedén elérjük. Kényelmes napozóágyakon a pálmaleveles napernyők árnyékában pihenhetünk csodálva a kéklő andalúz tengert. Séta közben gyakran előfordul, hogy szembe jön velünk egy ismerős sztár, mivel a hely ámulatba ejtő végtelen luxusáról híres így a királyi családok, világhírű színészek és hírességek töltik itt idejüket előszeretettel.

Miért épp itt?

A mediterrán hangulat gyerekkorunk óta mindkettőnket magával ragadott. A világban egy olyan helyet kerestünk, ami első látásra szerelem, ez pedig nekünk: Puerto Banús.

Önt is várjuk szeretettel!

E-mail cím: banus3030@gmail.com

Megosztom