Abacus-ízek
Grillezett francia kecskesajt, friss gyümölcsökkel, rukkolával
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg lágy francia kecskesajt
- 10 dkg friss áfonya
- 5 dkg friss ribizli
- 5 dkg friss málna
- 1 db gránátalma
- 25 dkg rukkola saláta
Dressinghez:
- -1 evőkanál porcukor
- -1 db lime
- -1 dl olívaolaj
- -3 cl fehérbor
- -1 g só
- -1 csokor friss petrezselyem
A friss salátánkat és gyümölcsöket megmossuk, megszárítjuk. A deressing alapanyagait egy fém keverőtálba öntjük, ezt követően összeturmixoljuk. A salátánkat négy részre osztjuk tányérokra, majd megszórjuk a friss gyümölcsökkel. Közben egy teflon serpenyőt felhevítünk, kecskesajtunkat négy egyenlő részre szeleteljük, majd a serpenyőnkben a sajtot aranysárgára sütjük. Amikor kész, a salátánk mellé helyezzük, salátánkat pedig az elkészült dressinggel meglocsoljuk.
Parasztsonkával, füstölt gomolyával töltött gyöngytyúkmell tökmagbundában rántva, vajas rizi-bizivel, currys majonézzel
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg parasztsonka
- 20 dkg füstölt gomolyasajt
- 60 dkg gyöngytyúk mellfilé
- 4 dkg só
- 40 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg pirított tökmag
- 4 db tojás
- 10 dkg finomliszt
- 1 l étolaj
- 2 dkg currypor
- 10 dkg majonéz
- 20 dkg zöldborsó
- 40 dkg jázminrizs
- 10 dkg vaj
A gyöngytyúk mellfiléket kiterítjük, kiklopfoljuk. Ezt követően megsózzuk, és a sonkákat 4 egyenlő részre elosztva a gyöngytyúkmellekre helyezzük, majd a közepére a füstölt gomolya hasábokat tesszük, feltekerjük. A tökmagot megpirítjuk és egy konyharuhába helyezzük ,kissé összetörjük, majd zsemlemorzsába belekeverjük. A felgöngyölt melleket az ismert módon bepanírozzuk és 180 fokos zsiradékban megsütjük. Közben rizi-bizit készítünk, melyet az elkészüléskor hideg vajjal összekeverünk, hogy krémes legyen. Majonézünket pici curryporral ízesitjük, és egy habzsák segítségével a tányérokra egy csíkot húzunk, ezután a rizi-bizit mellétesszük. A megsült húsunkat egyenlő részekre szeleteljük, a rizi-bizi mellé tálaljuk.