Grillezett francia kecskesajt, friss gyümölcsökkel, rukkolával

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg lágy francia kecskesajt
  • 10 dkg friss áfonya
  • 5 dkg friss ribizli
  • 5 dkg friss málna
  • 1 db gránátalma
  • 25 dkg rukkola saláta

Dressinghez:

  • -1 evőkanál porcukor
  • -1 db lime
  • -1 dl olívaolaj
  • -3 cl fehérbor
  • -1 g só
  • -1 csokor friss petrezselyem

A friss salátánkat és gyümölcsöket megmossuk, megszárítjuk. A deressing alapanyagait egy fém keverőtálba öntjük, ezt követően összeturmixoljuk. A salátánkat négy részre osztjuk tányérokra, majd megszórjuk a friss gyümölcsökkel. Közben egy teflon serpenyőt felhevítünk, kecskesajtunkat négy egyenlő részre szeleteljük, majd a serpenyőnkben a sajtot aranysárgára sütjük. Amikor kész, a salátánk mellé helyezzük, salátánkat pedig az elkészült dressinggel meglocsoljuk.

Parasztsonkával, füstölt gomolyával töltött gyöngytyúkmell tökmagbundában  rántva, vajas rizi-bizivel, currys majonézzel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg parasztsonka
  • 20 dkg füstölt gomolyasajt
  • 60 dkg gyöngytyúk mellfilé
  • 4 dkg só
  • 40 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg pirított tökmag
  • 4 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 l étolaj
  • 2 dkg currypor
  • 10 dkg majonéz
  • 20 dkg zöldborsó
  • 40 dkg jázminrizs
  • 10 dkg vaj

A gyöngytyúk mellfiléket kiterítjük, kiklopfoljuk. Ezt követően megsózzuk, és a sonkákat 4 egyenlő részre elosztva a gyöngytyúkmellekre helyezzük, majd a közepére a füstölt gomolya hasábokat tesszük, feltekerjük. A tökmagot megpirítjuk és egy konyharuhába helyezzük ,kissé összetörjük, majd zsemlemorzsába belekeverjük. A felgöngyölt melleket az ismert módon bepanírozzuk és 180 fokos zsiradékban megsütjük. Közben rizi-bizit készítünk, melyet az elkészüléskor hideg vajjal összekeverünk, hogy krémes legyen. Majonézünket pici curryporral ízesitjük, és egy habzsák segítségével a tányérokra egy csíkot húzunk, ezután a rizi-bizit mellétesszük. A megsült húsunkat egyenlő részekre szeleteljük, a rizi-bizi mellé tálaljuk.

Megosztom