Megbízható és innovatív

Jobb nevet el sem tudok képzelni egy étteremnek, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy a jó házibulikon az egy négyzetméterre jutó legtöbb ember mindig a konyhában található. A Konyha Bistro nem egy bulizós hely, a profilja, hogy kiváló ár-érték arányú ebédmenüt szolgáltat az irodai dolgozóknak, a betérő vendégeknek. A tulajdonost, hol máshol találhatnám, mint az étteremben, ahol éppen a másnapi ebédmenüt egyezteti a szakáccsal.

Tóth Ferenc édesapja mellett tanult bele a vállalkozásba. Cégük 25 éves múltra tekinthet vissza: korábban a SASAD MGTSZ Szolgáltató ágazataként működött, majd a privatizációs lehetőségekkel élve, mint GASTSZOLG KFT folytatták komplex szolgáltatásaikat a megrendelők megelégedésére, amit a sokéves piaci jelenlétünk és a több mint 250 főt foglalkoztató jelenlegi megrendelés állományuk is alátámaszt.

Mi volt a legfontosabb és leghasznosabb tanács, amit valaha az édesapjától kapott?

Édesapám számtalanszor elmondta, hogy csak vendéglátós ne legyél fiam, mert se hétvége, se ünnepnap nem lesz. Megfogadtam a jó tanácsot, ezért kitartottam a közétkeztetés mellett: minisztériumoktól az irodaházig sok helyen szolgáltatunk. Nyilvános és zárt irodai önkiszolgáló éttermeket működtetünk, amelyek csak a hétköznapokon üzemelnek. Ebédmenüt főzünk: a hozzánk betérők fix árért szabadon választhatnak egy levest és egy főételt, így maguk állíthatják össze az ebédjüket az aznapi étlapról.

Úgy látom, tevékenyen részt vesz a menü alakításában is. Feltételezem, hogy szeret enni és főzni.

Valóban, másképp ezt nem lehet csinálni. Egyaránt fontosnak tarjuk a hagyományt és az innovációt, azaz a hagyományos ételeket a legkorszerűbb konyhai technikával állítjuk elő. Friss alapanyagból dolgozunk, húsz éve nem használunk konzervet, zsír helyett olajjal és margarinnal főzünk. Összeszokott gárda dolgozik nálunk. Olyan szakembereket sikerült átcsábítanunk a versenyszférából, akik egyenletesen magas minőséget tudnak nyújtani. Dolgozóinkat folyamatosan képezzük is, és engedjük kibontakozni a kreativitásukat is. Számtalanszor előfordul, hogy egy kolléga valahol valami finomat eszik, és kipróbálná itt is. Mi vagyunk a tesztalanyok, és csak azután kerülhet az étlapra.

Milyen igényeket kell kiszolgálniuk? Milyen ételek szerepelnek az étlapon?

Folyamatosan kerestük a kitörési pontokat, hogy a nagyi hagyományos ízeit a mai kor igényeihez igazítsuk. Minőségi ételt, csak minőségi alapanyagból lehet készíteni. Nemcsak törzsvendégeink, és törzsgárdánk van, hanem megtaláltuk az állandóan stabil minőséget nyújtó beszállító csapatot is. Hagyományos bisztró étlapunkon könnyű, párolt, grillezett és hagyományos magyaros ételek is megtalálhatók. Törekszünk arra, hogy a házias ételeket is 21. századi köntösben tálaljuk fel. Gondolunk az ételallergiával küszködőkre: vega, vegán, laktózmentes, gluténmentes ételek is találhatók az étlapon. Igyekszünk olyan választékot kínálni, amely a hagyományos ízek kedvelőit, és az újdonságok iránt fogékony vendégeink ízlelőbimbóit is kielégíti. Nálunk a rántott hús olyan, mintha a nagyi sütötte volna, a nemzetközi konyha fogásai pedig autentikus módon, eredeti fűszerezéssel készülnek. Számunkra a legfontosabb, hogy vendégeink jóllakottan és elégedetten távozzanak tőlünk.

Mi a legközelebbi projekt, mire készülnek mostanában?

Egy újabb irodaházban, a Váci úti BC 120- ban nyitunk újabb önkiszolgáló éttermet, amelynek szintén Konyha lesz a neve, ezzel is jelezve, hogy a hagyományos magas színvonalon fog üzemelni.

Megosztom