Sütőtökös lencsesaláta friss parajjal, tökmagolajjal és füstölt libamellel, parmezánnal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg füstölt libamell
  • 20 dkg lencse
  • 50 dkg sütőtök
  • 1 dl tökmagolaj
  • 10 dkg friss paraj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg egész bors
  • 10 dkg parmezánsajt
  • 4 cl almaecet

A libamellet feltesszük főzni a lencsével, hagymával és fokhagymával, s az egész borssal együtt. A lencsét a főzővízből kivesszük, amikor már majdnem puha. Kihűtjük. A libamellet tovább főzzük, amíg puha nem lesz, szintén kihűtjük. A sütőtököt meghámozzuk, majd kockára vágjuk, sütőben megsütjük. A kihűtött lencsét és sütőtököt a tökmagolajjal és az almaecettel összekeverjük, s tálaláskor friss parajt adunk hozzá. A füstölt, főtt, hideg libamelleket vékonyra szeleteljük. Az elkészített lencsesaláta tetejére halmozzuk, s a parmezánforgácsokkal megszórjuk.

Vegyes tengeri haltál grillezett  zöldségekkel, kemencés burgonyával

Hozzávalók:

  • 4 db branzinófilé
  • 4 db U5-ös királyrák farok
  • 4 db 15 dkg-os vörös tonhal filé
  • 2 dl olívaolaj
  • 8 dkg só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg grillbors
  • 5 dkg kacsazsír
  • 20 dkg cukkini
  • 10 dkg padlizsán
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kápia paprika
  • 4 db csiperkegomba
  • 4 szál újhagyma

A  halakat és a félbevágott királyrákot besózzuk, borsozzuk, s a fokhagymát összezúzva bedörzsöljük. A zöldségeket tetszés szerinti méretre daraboljuk, az egész burgonyákat félpuhára főzzük, majd kemencében, vagy sütőben a közepét bevágva kevés kacsazsírral ropogósra sütjük. A  zöldségeket vaslapon, vagy serpenyőben szintén megsütjük, sóval, borssal, kevés fokhagymával ízesítjük. A zöldségeket és a burgonyát a tányérokra helyezzük, s ezt követően felhevített serpenyőben, olívaolajjal a halakat és a rákokat megsütjük. A vörös tonhal sütésénél vigyázni kell arra, hogy médium maradjon!

 

Megosztom