Abacus-ízek

Fehérspárga Panna cotta

Hozzávalók 4 adagra:

  • Fehér spárga 0,4 kg
  • Kókusztej 0,4 l
  • Zselatinlap 4 db
  • Citrom 1 db  

Elkészítés:

A fehérspárgát megpucoljuk, 1 cm-es darabokra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.

Leszűrjük és 1 dl főzőlével és kókusztejjel összeforraljuk, sóval, citromlével ízesítjük, majd turmixoljuk. Sűrű szitán átszűrjük, majd hozzáadjuk a jeges vízbe áztatott zselatinlapot. Alaposan elkeverjük, majd formába öntjük és hűtőben kihűtjük.

Salátával tálaljuk.

Tépett kacsa vajas tésztában sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • Pecsenye kacsacomb 4 db
  • Kacsazsír 0,5 kg
  • Vajas leveles tészta 0,5 kg
  • Tojás 1 db
  • Szezámmag 0,02 kg

Elkészítés:

A kacsacombokat fűszerezzük és megfelelő méretű edénybe helyezzük, majd a zsírral beborítjuk.

Sütőben alacsony hőmérsékleten (100-110 °c) puhára sütjük (akár 3-4 órán keresztül)

A húst még melegen lefejtjük a combról és 2 db villa segítségével széttépkedjük.

A vajas leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és kiszúró segítségével 8 egyforma kört szúrunk ki belőle.

4 db körnek a széleit vékonyan megkenjük tojással, majd a közepére halmozzuk a kacsacombokat.

A maradék tészta korongokat  ráhelyezzük és egy villa segítségével a széleit összenyomjuk. Lekenjük tojással. A tetejére szezámmagot szórunk. Majd sütőpapírral kibélelt lemezre rakjuk és 200 °c-os sütőben készre sütjük.

Megosztom