Hirdetés

Édes élet Zila módra

Google Plus

Harmincéves jubileumát ünnepli a Zila Kávéház Krisztina Cukrászda. A birodalom megalapítója, Zila László pedig most lett hatvanesztendős. A jól ismert ízvilágokat rejtő cukrászda épülete 1903-ban épült, eredeti funkcióját tekintve lövöldeként.

A sikertörténet az 1980-as években kezdődött. Főhőse, Zila László bérbe veszi a Május 1. strand egy részét, majd 1984-ben megnyitja – lánya nevére keresztelve – a Krisztina Cukrászdát. 1999-ban László már tulajdonos. Öt év elteltével, 2003-ban új, méltó funkciót ad az addigra kibővített, felújított épületnek, és megnyílik a Zila Kávéház.

- A család múltja és jelene Edit asszony, László felesége szavaiból rajzolódik ki.
- Három gyermekünk van. Elsőszülött fiunk, a most harmincegy éves Laci közgazdász, de hol máshol kamatoztatná tudását, mint a családi vállalkozásban? Ő viszi a gazdasági ügyeket, és hobbijának hódolva ő a cég rendszergazdája is. Egy évvel fiatalabb nála a lányunk, Krisztina. Amikor születése után hazaértem vele a kórházból, a férjem egy cégtáblával várt: „Krisztina Cukrászda”. Így lett a névadó Kriszta, aki egyébként vendéglátóipari főiskolát végzett, de természetesen a cukrászmesterséget is kitanulta. Igazi 21. századi üzletasszonyként fáradhatatlanul segíti a szülei munkáját és tart rendet a családi vállalkozás életében. Kedvenc kikapcsolódása a lovaglás. Húszéves Tamás fiunk szakács. A cégen belül a szállítmányozás és a tortaforma logisztikája tartozik a keze alá.

- Hogyan ismerték meg egymást a férjével?
- 1979-ben találkoztunk először. Irányított véletlen volt, az anyósom és a nagynéném szervezte meg, de hálát adok nekik is és a sorsnak is, hogy összehoztak minket Lacival, és így alakult, ahogy látja. Hiszen nem lehet nagyobb kincs annál, mint hogy szeretetben élünk, és a családi vállalkozásnak köszönhetően napi kapcsolatunk van mindhárom gyermekünkkel, akik – és ezt minden elfogultság nélkül mondhatom – példaértékűen megállják helyüket a nagybetűs életben. Amúgy jómagam szabóként, a férjem, László pecsenyésként kezdte a bátyjával együtt.

- Mi sikerük titka?
- Egy név: László! Rendkívül jó cukrász, nyughatatlan feltaláló, s emellett nagyon jó ember. 1983-ban saját erőből építette a cukrászdát. Majd tovább álmodozott. A nagy ház, amelyet lélekben mindig is akart, amit a tekintetével, a kezével simogatott, 1999-ben eladó lett… Mindig újított, feltalált valamit, mondhatni megelőzte a korát. Már akkor húsztégelyes fagyipultja volt, amikor a legtöbb helyen az ötös is nagy szó volt. A Zila-féle tortaformák pedig szó szerint családi szabadalom. De a hűség is nagy erénye, mind a környezetéhez, mind a szakmához. Van, aki már harminc éve dolgozik nála.

- Mit mondana, ha a „legeket” kellene sorolnia?
- Mi mást is mondhatnék elfogulatlan feleségként, mint hogy a legjobb mestercukrász az én férjem? Rengeteg alkalommal volt a ház fagylaltversenyek helyszíne. Az ország tortája-versenyt nyolcból négyszer mi nyertük, a madártejjel, a szatmári szilvával, a pándi meggyel és nagy kedvencünkkel, a kölestortával. „Öntse formába elképzeléseit!” – ez a jelmondata a Zila-tortaformának, amely magyar gasztronómiai fejlesztésként hódítja meg a világot. A filozófiánk pedig nem túl bonyolult: élvezzük ki az életnek minden pillanatát, mert észre sem vesszük, s már csak egy fotó marad belőle.

Boldog szülinapot, Laci!

Szaka József

Képek

Édes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módraÉdes élet Zila módra

Google Plus

Galéria

Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra
 • Édes élet Zila módra

Hirdetés