2021. tavasz

Dash Cam Tandem-met az autóba

Kisméretű, két lencsével rendelkező menetrögzítő kamera, mely kettő, 180 fokban rögzítő nézettel rendelkezik – nappal és este is. Két lencséjével szemmel tartja az autó előtti és az autón belüli területet. Az exkluzív éjjellátó funkcióval akár sötétben is látja az utastér belsejében a tevékenységet. Beépített Wi-Fi® kapcsolattal telefonján nézheti vissza a felvételt a Garmin Drive™app2 alkalmazáson keresztül. A kamera automatikusan elmenti esemény érzékelésekor a felvételt. A beépített GPS és Galileo rendszerű helymeghatározó pedig bizonyítékot szolgáltat a hely- és időatatokról.

Garmin GPSMAP 66i a GPS-ek királya műholdas telefonnal

Az ellenálló, gombbal kezelhető GPSMAP 66i 7,6 cm képátlójú színes kijelzője még napfénynél is jól olvasható. Ha hosszabb útra indul, az expedíciós üzemmódra váltva akár 200 órányi üzemidőt is elérhet inReach technológia használata mellett. Alap helymegosztással akár 35 órán át is képes rendelkezésre állni, miközben 10 percenként jelzi saját helyzetét.

Rendkívül fontos, hogy kapcsolatban maradhasson a hosszabb utak során. Az inReach technológiával (előfizetés szükséges) ez a kézi eszköz akár vészhelyzeti jelzést is leadhat, amire a GEOS 24/7 csapat reagál interaktív módon. Mindemellett kétirányú kommunikációt és a valós idejű helyzetmegosztást is biztosít a 100% lefedettségű Iridium műholdas rendszeren keresztül. Így kapcsolatban maradhat csapattársaival, a központtal vagy másokkal.

SUUNTO 9 BARO TITANIUM, az outdoor órák netovábbja

Ha olyan célokat, kalandokat követsz, melyeknél fontos a távolságteljesítés, úgy a SUUNTO 9 Baro jó választás. Akár 120 órás folyamatos edzéskövetéssel a Suunto 9 Baro tartósan működik, akárcsak te!

A Suunto 9 Baro egy olyan multisport óra, melyet sportolóknak terveztek, akik a legjobbat követelik meg maguktól és órájuktól. Az intelligens akkumulátor-élettartam-kezelő rendszer intelligens emlékeztetőkkel biztosítja, hogy az órája meddig fog működni az adott akkumulátortöltéssel. A strapabíró Suunto 9 baro hosszú, fárasztó edzésekhez, versenyekhez és extrém kalandokhoz készült.

Neon Green Soular napelem hátizsákba építve

A hátizsákok rendeltetését nem kell hosszan ecsetelni: általában gyalogos utazáshoz használja mindenki, és miközben rövidebb-hosszabb időt a szabad levegőn töltünk, jobb esetben ér is bennünket némi napfény. A hátitáska eddig kihasználatlan felületeire nyújt megoldást a Neon Green cég új termékvonala, a Soular Power hátitáska-kollekció. Ellentétben egyes miniatűr napelemes kütyükkel, itt a napelemmel lefedett terület nagysága már eléggé hangsúlyosnak mondható. A kisebb Piggy Back táska praktikusabb a kisebb cuccok számára, és a legjobb az benne, hogy a napelemes része lecsatolható és tulajdonképpen bármilyen más hátizsákra rátehető, maximálisan 11,1 voltos feszültséget képes előállítani.

A Ford elektromos drótszamár

A frankfurti International Motor Show-n évről évre minden fontosabb szereplő képviselteti magát az autóiparból, idén a Ford gondolta úgy, hogy virít egy kétkerekes koncepciót a városi közlekedés megreformálására. Az elektromos meghajtású kétkerekűek forgalmazása nagy üzlet mostanában, csak tavaly 30 millió darabot adtak el az ilyen típusú járművekből, egyenként 500-3000 fontért (kb. 170.000 – 1 millió Ft).

Az E-Bike névre keresztelt elektromos kerékpár elsősorban abban egyedülálló, hogy Forma 1-es érzékelőkkel van felturbózva, pontosabban magnetostrikciós szenzorokkal, amik azt figyelik, hogy mikor kell rásegíteni a sebességre elektromosan (ekkor mágneses energiát alakítanak át mozgási energiává), a motor be- és kikapcsolásával tehát tökéletesen szabályozni lehet a teljesítményt.

Papírkép 1 perc alatt a Polaroid visszatér Snap kamerával

Az okostelefonok, a Facebook és az Instagram korában nem tudom mekkora létjogosultsága és piaca van a klasszikus, instant papírképeket készítő Polaroid kameráknak, de a cég új 10 megapixeles kamerát dobott piacra.  A Polaroid Snap 10 megapixeles fotókat készít és a Zero Ink technológia (ZINK) segítségével, festék helyett speciális fotópapírt használ, amiben egy polimer védőréteg alatt megtalálhatóak a nyomtatásban használatos alapszínek (CMYK), a ZINK technológia pedig ezeket aktiválja a papíralapú fotó létrehozásakor.

Forralj vizet a telefonodról! – Xiaomi Smart Kettle okos vízforraló

A Xiaomi Smart Kettle elektromos vízforraló intelligens hőfokszabályzási funkcióval rendelkezik. Csak nyisd meg az okostelefonodon a Mi Home alkalmazást, csatlakozz a vízforralóhoz Bluetooth-on keresztül, és állítsd be a kívánt hőfokot a kívánt értékre! A vizet forralásra és melegen tartásra is állíthatod. Ha az alkalmazás nincs csatlakoztatva, nyomd meg a fogantyún a melegentartó gombot az 50°C-os hőtartáshoz.

A Xiaomi elektromos vízforraló magas minőségű, fehér PP műanyag héjjal rendelkezik, vonalai egyszerűek, letisztultak. A vízkivezető felületi kialakítása optimalizálja a vízáramlást, így nincs csepegés, vagy szórás. Legyen elhelyezve akár a konyhában, az íróasztal sarkában vagy a nappaliban, ez a minimalista kifinomult megjelenésű háztartási eszköz minden szögből nézve szép.

Tesla Tequila – zseniális húzás Elon Musk-tól

Míg más autógyártók autóponyvát, légfrissítőt, hűtőtáskát vagy éppen logózott jégkaparót árulnak, addig elektromos autó pápa a korábbi áprilisi tréfának szánt poénjét valóra váltva, a vezetéssel kicsit nehezebben összeegyeztethető (önvezetés hajrá!) 40%-os alkoholt, tequilát pakolt ki a kirakatba. Persze a nép imádta. Tesla logóval bármi eladható. Ez alól a 250 dolláros (75-80e Ft/üveg) tequila sem kivétel. A villám alakú üveg persze legalább annyira vonzó, mint a benne lévő nedű. A limitált kiadású portékát pár óra alatt elkapkodták.  A limitált kiadású prémium agave párlatot egyébként a kaliforniai Nosotros Tequila gyártja 100% agaveből. 15 hónapig francia tölgyfahordókban érlelik. Kóstoláskor gyümölcsös, vanília, fahéj és bors ízjegyeket tapasztalhatnak azok, akiknek jutott.

Villámgyors a Tesla versenyautója: 0-100 km/h 2 mp alatt

Az autó alapjait a Tesla Model S biztosítja, mégpedig a típus P100D jelű változata, ám a mérnökök jelentős mértékben átdolgozták a négykerekűt. Tekintettel arra, hogy a Model S-ek méreteikből és nehéz technikájukból (ezalatt főként az akkucsomagot értjük) kifolyólag nem éppen pehelysúlyúak, jelentős súlycsökkentést kellett eszközölni rajtuk. Legkönnyebben az akkuk lefaragásával lehetett volna ezt elérni, azonban a 100 kWh-s akkucsomagot megtartották a gyáriak. Közel 800 lóerő és 1000 Nm: az biztos, hogy gyorsan fognak zajlani az események…

Rolls-Royce fejhallgató, mi más?

A luxusautó-gyártó azokra az utasokra is gondolt, akik nem szeretnék a sofőrjükre ráerőltetni a zenei ízlésüket. Nekik készül a limitált szériás Rolls-Royce fejhallgató. Legfontosabb talán, hogy legkisebb hangminőség romlásra sem akarták megadni az esélyt azzal, hogy Bluetooth vagy más vezetéknélküli technológiát használnak, így örülhetnek az audiofilek, mert a koncertélményhez a Royce hátsó ülésen bizony be kell dugni az alumíniumból készült és Saffiano bőrrel borított fejhallgató kábelét. Műszaki paramétereiről csak annyit tudni, hogy 40 mm átmérőjű hangszórók lapulnak a finom bőrpárnák alatt, a frekvenciatartomány papíron pedig 2Hz – 30kHz (22 ohm). Illetve a Ghost túl jól sikerült hangszigetelése miatt valószínűleg Noise Cancelling funkcióra sem volt szükség.

A húsvéti wifi nyúl

Letisztult vonalvezetés, semmi felesleges sallang, a hófehér, minimál Karotz nyúl első ránézésre akár egy Apple termék is lehetne, a csomagolás, körítés is hasonlóan igényes. Mit tud a nyúl? Gyorsan ömlesztve a legfontosabb funkciók (alább pedig részletesen kifejtve): wifis internetkapcsolat, webkamera, IP kamera távoli megfigyeléshez (lakás, gyerek), mikrofon (beszédfelismerés, hangvezérlés), hangszóró (beszédszintetizátor, szóbeli időjárás jelentés, RSS elolvasás, email felolvasás, internet rádió stb. stb.), óra, ébresztőóra, naptár, todo lista, időzített feladatok, USB bemenet, alkalmazásokkal, játékokkal végtelenségig bővíthető a tudása, RFID leolvasó, RFID-s kiegészítők, cserélhető design fülek, színes LED-es hangulatfények, gesztusok (fülekkel), Facebook, Twitter kapcsolat, VoIP telefon, üzenetrögzítő, interaktív játékok, négy nyelven beszél (angol, francia, német, spanyol) stb.

Megosztom