2021. nyár

DJI FPV – A REPÜLÉS ÚJRAÉRTELMEZVE

Repülj eddig lehetetlennek tűnő módokon! A DJI FPV-vel ezek a szenvedélyek valósággá változtatták a képzeletet. Ezzel a magával ragadó és intuitív repülő eszközzel kitolhatod a repülés határait!

Attól függően, hogy sokat próbált FPV pilóta, esetleg teljesen kezdő vagy, a DJI FPV három intuitív repülési módot kínál, amelyek segítségével bárki magabiztosan repülhet már akár az első naptól kezdve is. Emeld új magasságokba a repülés élményét az új DJI Motion Controller-rel. Ez a kompakt és intuitív eszköz lehetővé teszi a repülőgép irányítását a kézmozdulataid segítségével. Ez nem csak egy FPV-újítás. Ez egy teljesen új repülési mód.

Adastra luxusjacht nyaraló helyett

Ne ijedjünk meg, ha esetleg pár éven belül hasonló hajóval találkozunk a nyílt tengeren: az Adastra névre keresztelt luxusjacht prototípusa már javában készül, bár kinézetre teljesen olyan hatást kelt, mint egy vízre szállt idegen űrhajó.

A trimarán szerkezetű, 42 méter hosszú hajótest szerkezetileg eléggé stabil, és a külső borítás is olyan anyagokból készült, ami minimalizálja az össz-súlyt, többek között szénszálas és üvegszálas-kevlár ötvözet van beépítve a hajótestbe.

1150 lóerős Caterpillar C18-as fő motorjával kb. 22 és fél csomós sebességre is képes ideális körülmények között, és erre rásegít még az oldalsó két 110 lóerős Yanmar típusú segédmotor a szárnyakon. Egy tehetős hongkongi házaspár, Anto és Elaine Marden készítteti a prototípust a John Shuttleworth jacht-tervező céggel, elsősorban magáncélra Föld-körüli utakhoz, szóval a típus tömeggyártása rövidtávon nem túl valószínű.

A fedélzeten összesen 9 fő utazhat kényelmesen, plusz egy 5-6 fős személyzetnek van hely. A belső kialakítás is egészen lenyűgöző, a Jepsen Designs belsőépítész-cég tervei nyomán tölgyfaborítás dominál a szalon, nappali és fürdőszoba helyiségekben pazar megvilágítás mellett, enyhe skandináv beütéssel.

Ferrari kormány fél millióért

Aki szereti a Forma-1-et valamilyen szinten, biztos látott már profi kormányszerkezetet az egyes versenyautókban. Mindegyik egy kicsit más, a Ferrari csapat kormánya viszont elég jellegzetes. A cég most egy 250 darabos limitált sorozatban kínálja a Ferrari 150° Italia kormányuk méretarányos modelljét megvételre a szenvedélyes rajongóknak és gyűjtőknek.

A kormányt 150 fokban lehet elforgatni a versenyző Ferrari-autókhoz hasonlóan, viszont otthon nem fogjuk túl sűrűn emelgetni, ugyanis több mint 14 kilót nyom. Mindegyik darabot kézzel gyárják le a Ferrari-nál, ezért rendelés után kb. 30 napot kell várnunk a kézhezvételig, viszont alaposan letesztelik és a hitelességéről hivatalos igazolást kapunk a cégtől, továbbá még saját szériaszámot is nyomnak az aljára.

Ultrasone Edition 10

A német Ultrasone főleg luxuskategóriás fejhallgatókra specializálta magát, a korábbi Edition 8 Palladium és Edition 9 után egy újabb csúcsmodellt dob a piacra, nagyon frappánsan Ulrasone Edition 10 néven. Összesen 2000 darabot terveznek legyártani belőle, ami az összetevőket figyelembe véve talán még soknak is mondható: egy bizonyos Zebrano nevű fafajtából készítik a fejhallgató füles részének belsejét, amit kívülről etióp báránybőrbetét vesz körül, ezt még megspékelik a titán ötvözetű hangszórók, illetve a kevlár borítású kábelek.

A legnagyobb újdonsága talán az, hogy az eddigiekhez képest elsőként nyitott burkolatú a füles része, ezáltal jobb légáteresztést biztosít és a rezonanciát is csökkenti, szóval nem kell attól tartanunk, hogy beleizzadna a fülünk, vagy nagyon bezavarnának az egyéb külső csörömpölések.

Skully Helmet – a hightech bukósisak

A Skully Helmet AR-1 motorosoknak szánt sisak, mely a Google Glass-hoz hasonlóan a kiterjesztett valóság elvén működik. Az autókból már jól ismert HUD (heads-up display) technológia segítségével nem szükséges többet levenni szemünket az útról, mivel a sisak kivetíti számunkra a fontosabb információkat a sisakrostély jobb alsó sarkára. A kis kijelzőn a 180 fokos látszószögű kamerának köszönhetően folyamatosan látjuk mi történik mögöttünk, az Android-alapú navigáció pedig kétféle módon is képes kivetíteni számunkra a helyes irányt. Választhatjuk a szokásos navigációt, vagy ha nincs szükségünk térképre, egyszerű nyilacskák segítenek a tájékozódásban. Mindent hangvezérléssel irányítunk, egyáltalán nincs szükség a kezünkre és akár Bluetooth-on keresztül a telefonhívásainkat is intézni tudjuk.

BeoVision 4-85 3D TV

A dán high-end gyártó majdnem pont két évvel ezelőtt jelentette be csúcsmodell TV-jét a Beovision 4 103-ast, mely a maga 262 cm-es képátlójával, 2×260 kg-os súlyával, egyedi automatikusan emelkedő/süllyedő látványelemével, képminőségével, audiorendszerével és 30 millió feletti árcetlijével mindenkinek tátva hagyta a száját.

A B&O BeoVision 4-85 aktív shutter technológiás 3D plazma TV-je nem kevesebbet ígér, mint a tökéletes képet. Természetesen full HD, pengeéles részletek, gazdag, életteli színek, gyors akciójelenetek esetén is folyamatos, akadozásmentes mozgás. De ezeket a hívószavakat bármelyik ma kapható TV-n megtaláljuk felmatricázva. Leírva üres szavak, látni kell, kipróbálni, összehasonlítani, megtapasztalni.

Az akciókamerák új nagykövete a Leicától

Az Insta360 és a Leica közös erővel nagyot dobtak az akciókamerán, és létrehozták a ONE R-t. A strapabíró, kompakt házban egy prémium minőségű, 1 hüvelykes érzékelő, a már legendás Leica optikai dizájn és egy lenyűgöző dinamikatartomány kapott helyet. Az akciókamerák körében egyedülálló módon a ONE R 1-Inch Edition 5,3K-s felbontású videófelvételeket készít. Ilyen jó felvételeket még sosem készíthettél terepen. Árnyékban és tűző napon is életteli részleteket fogsz kapni. Adaptív kialakításának köszönhetően kicserélheted a lencséket, felturbózhatod az akkumulátort és szelfi módba fordíthatod az érintőképernyőt. Ha ez nem lenne elég:  5m vízállóság a nyári fürdőzésekhez.

Calvin Klein napszemüvegbe rejtett pendrive

Ha menő napszemüveget szeretnénk szerezni jövő nyárra, már most rákészülhetünk. Októbertől kapható ugyanis a Calvin Klein legújabb napszemüvege, ami nemcsak UV-elleni védelmet nyújt, hanem még egy 4Gb-os extra USB flash drive-ot is. A kis pendrive praktikusan a szemüveg jobb szárába van beépítve, így bármikor előkapható, kérdés, hogy mennyire van szükségünk rá strandolás közben.

AUDI e-bike, a biciklik királya

Az egyelőre Audi E-Bike Wörthersee néven futó elektromos bringa nem nélkülözi az űrtechnológiás elemeket sem, és nem mellesleg teljes egészében a német gyártó saját tervei alapján készült, a 26”-os kerekek mellett a váz és a nyereg is erősen elüt az eddigi típusoktól, így az egyedi design várhatóan tovább emeli majd a cég imázsát. A bicikli vázában egy integrált számítógép bújik meg, ami a jármű összes komponenséről gyűjti az infót, érintőképernyőjén pedig minden fontosabb adat leolvasható, többek között a lítiumionos akkumulátor töltöttségi szintje, ami mindössze két és fél óra alatt újratölthető, így meg se kottyan neki egy 50-70 kilométeres táv egyhuzamban.

A váltója igazi overkill, hiszen a gyártó az R8-as sportkocsi szintjére lőtte be. A bringára pattanva különböző hajtási módok közül választhatunk, kezdve a 100% tekeréstől, az elektromos rásegítéses egyensúlyozó, félautomata egykerekező funkcióig. Elektromos meghajtással (eGrip módban) 50 km/h is lehet az e-bike csúcssebessége, azonban ha nem vagyunk annyira lusták, és rásegítünk egy kis lábmunkával, akár 80 km/h-val is repeszthetünk vele az utakon Pedelec-módban.

Motorola Razr 5G

A század elején megjelenő összecsukható mobiltelefonok, és különösen a legendás Motorola Razr rajongói számára igazi örömet hoz el ez a készülék. A tavalyi siker után a gyártó úgy döntött, hogy kiadja a következő generációt, amely további fejlesztéseket és funkciókat kínál. Amikor kézbe veszed a rugalmas Motorola Razr 5G-t, először egy kisebb, 2,7″-es kijelző jelenik meg, amely alkalmas az értesítések, illetve az idő megjelenítésére, fotó készítésekor az előnézeti kép megtekintésére. A 6,2″-es és 2 142 × 876 pixeles felbontású fő panel azután tárul eléd, hogy a kinyitottad a telefont. A Motorola Razr 5G okostelefon mindkét kijelzője az OLED technológiára támaszkodik, így közvetlen napsütésben is kiváló olvashatóság mellett élvezheted a lehető legjobb képminőséget.

Garmin Descent Mk2i

Ha idén nyáron, amikor végre újra utazhatunk, búvárkodásra adnád a fejed, akkor nélkülözhetetlen kiegészítőd lesz a Garmin új búvár computere. Ebben az órában minden benne van, ami a biztonságos merüléshez kell. Levegőintegráció, amivel mérni tudod a saját és a társaid levegőtartalékait. Több merülési mód, GPS, merülési napló, pulzoximéter, edzés programok és még nagyon sok minden teszi teljessé az idei év legfejlettebb búváróráját a Garmintól.

VIKING S26W

Ha nyári kalandozáson töröd a fejed, akkor a mai technikával tüzdelt világban szükséged lesz egy stabil, strapabíró powerbankra. Ezt nagy kapacitású powerbankot főleg vakációk során, hosszú utakon és azokon a helyeken fogod nagyra értékelni, ahol nincsen bevezetve az elektromos energia. A(z) VIKING S26W 26800mAh powerbankot egyszerűen feltöltheted egy telefontöltővel. A powerbank egyéb előnyei közé tartozik, hogy akár 3 elektronikus készüléket is feltölthetsz egyidejűleg. Ha pedig több napra mennél, akkor a beépített napelem segítségével is visszatöltheted az elhasznált energiát.

Kétkerekű Aston Martin

A luxus és kevésbé luxus autómárkák szinte mindegyike előállt már saját egy a saját neve alatt futó bringával. Míg a trend az elektromotor rásegítéses irányba tart, sokan kitartanak a klasszikus lábbal hajtott verziónál.

 A patinás Aston Martin márkából az egyik leghíresebb (és legdrágább) típus a One-77-es kupé volt. A négykerekű autócsodák mellett elérkezettnek látták az időt és ők is tesznek egy kitérőt a kétkerekűek világába is, és elkészítették a One-77 biciklis verzióját. Mivel sok tapasztalatuk nemigen volt a bringák készítésében, összeálltak a biciklik kategóriában a legfelső szegmenst képviselő és az egyik legdrágább széria versenybringát, a Factor 001-et gyártó Factorral. A közös munka eredménye az impozáns One-77 Cycle lett, ami ránézésre egy minőségi versenybringának tűnik, azonban az Aston Martin bevallása szerint technológiai értelemben a legfejlettebb modellt készítették el.

Megosztom