2021. ősz

Cervélo P5

A Cervélo mérnökei a repülőgépgyártásban használatos számítógépes modellezéssel, aerodinamikát elemző szoftverekkel és virtuális szélcsatorna-tesztekkel alkották meg legújabb P5 elnevezésű kerékpárjukat, ami állításuk szerint az eddigi legjobb aerodinamikai értékekkel bíró kétkerekű.

Rengeteg tesztet és modellt futtattak le, mielőtt a Cervélo P5 egyáltalán fizikai formában létrejött volna, számos komponensnél legelőször belőtték és finomhangolták a leginkább „ellenálló” részeket. Többek között lejjebb eresztették az egész kormányszerkezetet, a hidraulikus fékvezetékeket a váz belsejébe rejtették el, a nyereg végét pedig elvékonyodó design-nal gyártották le, hogy a versenyző ülése mögött minél kevesebb turbulencia keletkezzen.

Vízhűtéses 4K gémer laptop

Persze ne úgy képzeljük el, hogy a minden extrát tartalmazó akár 4,8 kg-ot is megközelítő nehézsúlyú 17,3”-os gémer laptopunk mellett még egy tartály vizet is cipelhetünk eztán. Az elgondolás szerint napi használat mellett, „útközben” klasszikus ventilátorok felelnek a hűtésért. Ekkor a gép normál órajelen és teljesítményen ketyeg (így sem gyenge, nem fog megakadni az Excel), majd este a munkából hazaérve rápattinthatjuk a vízhűtést, ami egy dokkoló formájában valósult meg és az órajelet feltolva kezdődhet a kíméletlen FPS aprítás. Mindez 4K (3840*2160) felbontás mellett. A pletykák szerint az órajel majdnem megduplázható lesz, akár 80%-kal magasabbra is tekerhetjük a ventillátorhűtéses normál üzemmódhoz képest. Persze a cucc alapból sem gyenge és akkor ehhez képzeljünk még hozzá plusz 80%-ot.

Kiskert a nappaliban

Ha már próbálkozott otthon paradicsomot nevelni vagy fűszernövényeket ültetni, és nem járt sikerrel, akkor ez az ön készüléke. Az Aspara Nature Smart Grower egy okos virágcserép, ami mindent elvégez helyettünk. Öntözi, szabályozza a fényt, levegőzteti a beleültetett növényeket, és ezeket a funkciókat akár mi is irányíthatjuk az okostelefonunkról.

A magok beszerzésével sem kell foglalkozni, a géphez saját kapszulás magokat lehet vásárolni, amiket csak bele kell helyezni és 30 nap múlva már szüretelhetünk is.

Huawei Mate

A HUAWEI idei zászlóshajója a Mate XS egy duplakijelzős készülék, ami nem csak az idei legdrágább mobiltelefon címkével büszkélkedhet, hiszen a  Mate Xs Falcon Wing dizájn jegyeit mutatja, mely egy úttörő technológiát vezet be a piacra lenyűgöző vizuális megjelenéssel párosulva. Hajlított okostelefonként tökéletesen illeszkedik a zsebedbe és tenyeredbe egyaránt. Nyisd ki a még nagyobb betekintésért a kijelzőt és élvezd dupla méretben a magával ragadó képernyőt, így még kényelmesebbé válik a tartalmak fogyasztása okostelefonodon.

A lenyűgöző HUAWEI FullView kijelző részletgazdagságot és élénk színeket jelenít meg, bármerre is nézel, amíg a 8″1 -os képernyőn lehetővé teszi, hogy többet láss egyszerre. Nincs szükség sok görgetésre, hogy még többet láss a cikkekből, videókból vagy képekből.

EHANG184 AAV

Forradalom következik az A pontból B pontba jutás terén. Gondolt arra valaha, hogy saját drónja lehet, ami elviszi Önt üzleti tárgyalásokra, a hivatalba és máshova? Többé nem kell a vezetéssel foglalkoznia, soha nem kerül dugóba. Az EHANG184 AAV intelligens drón pilóta nélküli kvadrokopter egy utas szállítására. A drón teljesen egyedül irányítja magát annak alapján, hogy Ön megadja a kívánt célpont helyét az elektronikus térképen, amelyet a drónt vezérlő tablet jeleníti meg.

Négy láb és nyolc légcsavar biztosítja a szükséges repülőerőt és a biztonságot. A rendszer úgy van kialakítva, hogy a drónnak akkor is sikerült biztonságosan landolni, ha az egyik propeller esetleg meghibásodik, vagy az egyik elektromos rendszer kihagy.

HK Citation TOWER

A Harman Kardon Citation Tower egy új generációs, intelligens, prémium hangfal gazdag hangzással. A Citation Tower a legjobb kétcsatornás sztereó hallgatási élményt nyújtja, éles magassal és mély basszusokkal. A könnyen kezelhető színes LCD érintőképernyővel ötvözi az otthoni hangzás innovációját a részletességgel, a kifinomult külsőt és a meglepő hangot kompakt kivitelben. A zene szerelmesei szeretni fogják az egész szobát betöltő sztereó hangját. Hozzáférhetnek több mint 300 zenei szolgáltatáshoz és nagy felbontású adatfolyamhoz a Chromecaston keresztül. A Google asszisztens kényelmes hangvezérlést biztosít a Citation Tower számára, amely otthoni használatra nyújt segítséget. Kapj válaszokat, zenélj, szervezd a napodat, irányítsd az intelligens otthonodat, élvezd a szórakozást, csak a hangoddal!

Az iMac színre lép

Az Apple idén bemutatta az új iMac asztali gépét, ami természetesen az új M1 chippet kapta. Egybeépítve minden, ami a legjobb az Apple‑ben, egyedi megjelenésű, mégis tökéletesen illik a környezetedbe.

A hét derűs színben kapható, formabontóan új iMac bárhol feldobja környezetét. Mindössze 11,5 mm vékony, és nincs 4,5 kg. 24 hüvelykes 4.5K-s Retina kijelző. Több mint egymilliárd szín. True Tone a ter­mé­sze­te­sebb látványért. Akár filmeket streamelsz, akár fotókat szerkesztesz, minden éles, színgazdag és életteli lesz.

iRobot Roomba s9+

Egy igazi ellenállhatatlan robotporszívó a Roomba s9+ azoknak, akik szeretik a technológiai különlegességeket és futurisztikus formákat, megoldásokat. A Roomba s9+ egy igazi mestermű, luxus formatervezéssel, szélesebb AeroForce tisztítókefékkel, Clean Base automatikus szennyeződésgyűjtő rendszerrel és Power Boost megnövelt szívóerő szőnyegen funkcióval, ami 40x nagyobb teljesítményt ad a 600-as sorozat modelljeihez képest.

Fülmonitorok királya

Ha egy igazán jó fülhallgatóra vágysz, vásárlás előtt azért nézd meg ezt is. Az újragondolt Audiofly zászlóshajó, az AF1120 MK2 hallójáratba illeszkedő három utas, 6db rezgőnyelves meghajtóval szerelt fülhallgatót kiváló minőségű anyagok és precíziós gyártás jellemzi. Minden használat alkalmával megmutatja az AF1120 MK2 a valódi tudását, és megdöbbent minket a kiváló hangminőségével.

A dupla mélycsatornás meghajtó precízebb és pontosabb mélytartományt biztosít, a különálló dupla közép és dupla magas frekvenciás meghajtó pedig a közép és magas frekvencia tartományban részletes, levegős hangzással megteremti a valósághoz legközelebb eső hangzást.

A beépített, háromcsatornás Butterworth szűrővel ellátott keresztváltó kiemelkedő szétválasztást biztosít a mély, a közép és a magas frekvenciák között.

Zsebnyomtató

A Kickstarter-en egy elég ambíciózus projeket indított a Zuta Labs, amivel alaposan megreformálnák az irodai munkát, legalábbis ami a papírmunkát illeti. A Mini Mobile Robotic Printer bármennyire is meglepő, egy lekicsinyített nyomtató, ami a készítők szerint felválthatná a méretesebb irodai gépeket, és bármikor előkapható lenne óra közben, egy kávézóban vagy épp a vonaton ülve.

A csepp alakú, polikarbonát borítású printer egy kisrobot módjára áll be a megfelelő pozícióba, majd a sor elejétől szépen komótosan elkezdi nyomatni a szöveget, amit Bluetooth-on keresztül kap a Windows, Mac OS X, Linux, iOS, Android vagy Windows Phone-alapú eszközről.

A szenzorai segítségével a megfelelő sorra vagy új oldalra átmászni képes nyomtató tintapatronja 1000 oldalt képes telepingálni.

189 cm TV a teraszra?

Ha egy új televíziót keresel a teraszra, amit nem baj, ha gyermek lelocsol slaggal, de még a téli havazás sem árt neki, és természetesen a pénztárcád megfelelően vastag, akkor nem kell tovább keresgélned. Hiszen itt az új Samsung QE75LST7TCUXXH QLED UHD Terrace Smart LED televízió.

Kristálytiszta és valósághű élményre számíthatunk a legnagyobb képátló esetén is!

A készülék villámgyors válaszadásra képes, ennek köszönhetően a kép gyors mozgás során sem fog akadozni vagy késni. Legyen szó pörgős jelenetekről vagy gyors váltásokról, a kép és a hang mindig összhangban lesznek. A készülék az IP55-ös szabvány szerinti por- és vízállósággal rendelkezik, ellenáll az esőnek, a hónak és a pornak.

NAMI Burn-e száguldj 100 Km/h-val új rollereddel

A NAMI egy új márka az elektromos rollerek világában, de mind a teljesítmény, mind az alkatrészek tekintetében a csúcskategóriás szegmensben foglal helyet. Az évek során megszerzett tapasztalataiknak köszönhetően a NAMI mérnökei meghallgatták a fel-használók kérését, hogy robusztus és hatékony elektromos rollereket tervezzenek, kijavítva az ágazat versenytársai-nak gyenge pontjait. A BURN-E két nagyon erős, 1500 W-os, kefe nélküli motorral van felszerelve, összesen 8400W csúcsteljesítménnyel, ami hatalmas nyomatékot eredményez. Ezáltal a Burn-e képes akár 100 km/óra sebesség elérésére is. Amilyen erősek a motorok, olyan erősek a fékei is. A 47 kg-os Burn-e NUTT hidraulikus tárcsafékekkel van felszerelve, 160 mm-es tárcsákkal, valamint elektromos fékkel, amelynek intenzitása állítható.

Megosztom