2021. tél

Bugatti La Voiture Noire – 18.4 millió dollár

La Voiture Noire néven mutatta be a Bugatti a legújabb modelljét. Az autó annyira limitált, hogy összesen 1 darab készül belőle. Egy feltehetően igencsak gazdag vevő külön megrendelésére készítették, így már el is kelt. 18.4 millió dollár, azaz 5,2 milliárd forintos árával a legdrágább új autónak számít. Az autóval a Bugatti egyik leghíresebb modelljének, a Type 57 SC-nek állítanak emléket, amiből összesen négyet építettek még az 1930-as években. A La Voiture alapját a Chiron adja. A motor ugyanarra a teljesítményre képes: 8 literes W16-os, 1500 lóerő, 1600 Nm nyomaték. Ezzel az autó alig több, mint 2 másodperc alatt gyorsul fel százra.

Karácsonyra szerezd meg Eliud Kipchoge Edition óráját!

COROS PACE 2 Eliud Kipchoge Edition, ha számít a teljesítmény, úgy a PACE 2 limitált kiadása Eliud Kipchoge maratonfutó ajánlásával, speciális csomagtartalommal karácsonyra.

A Coros ötvözi a Garmin és Suunto márkák jó döntéseit, de nem kéri el annak árát.  Az óra anyaghasználata itt a súlyra ment rá, 29 gramm textil, 35 gramm szilikon szíjjal, az óra háza műanyag, számlapja viszont a repülőgépiparban használatos alumínium szilikát üveg. Óraszíja természetesen gyors-cserés, s mindkét óraszíjat tartalmazza. Az óra menürendszere gyors, de tudni kell, hogy nincs magyar nyelv benne. Az óra és a telefonunk lesz a két jóbarát, hiszen edzéstervezéseket, elemzéseket, óraszámlapokat és adatképernyőket is a telefon segítségével módosíthatunk.

Wireless díszvilágítás a karácsonyfán

Egy összegubancolódott karácsonyi égősor komoly stresszforrás lehet az ünnepek alatt, ha pedig egyetlen égője is eltörik, egy egész sornak búcsút mondhatunk, de valószínűleg már nem sokáig. A Kickstarteren indult kezdeményezés egy új technológiát ígér a karácsonyfa-díszítés gyötrelmeinek enyhítésére, mégpedig az Aura vezetéknélküli égőt, amit áram helyett mágneses tér lát el energiával. A dekoratív gömbdíszbe csomagolt LED-égők egymástól teljesen függetlenül helyezhetők el a fa bármely szegletébe, mindössze egy mágneses töltőgyűrűt kell a fa köré vagy alá helyezni, ami mágneses teret generál, és hatótávolságán belül azonnal felvillannak a társított gömbök.

DJI OM 5 Athens Gray karácsonyra tökéletes ajándék

A tenyérnyi méretű és könnyen hordozható, beépített szelfibottal rendelkező DJI OM5 egy sokoldalú társ, amely segít okostelefonod teljes potenciálját kiaknázni. A DJI OM 5 hibátlan stabilitást kínál a felhasználóknak a folytonos felvételek elkészítéséhez. A stabilizáció kulcsa három, nagyteljesítményű motor, amelyek gondoskodnak róla, hogy telefonod a megfelelő helyen maradjon még dinamikus mozgások vagy nagyobb méretű okostelefonok esetében is. A valaha készített legokosabb algoritmusokkal felruházva az OM5 felvétel közben alkalmazkodik mozgásodhoz – tekerj akár egy biciklin, vagy használd épp a gesztusvezérlést. A DJI OM5-tel garantáltak az ultrasima felvételek. Bárhol. Bármikor.

Luxus étterem Ibizán

Ibizán a rengeteg szórakozóhely és hotel mellett kitűnő éttermek is várnak ránk. A minőség mellett árban is találunk kiemelkedőt. A SubliMotion nevű japán étterem a világ legmagasabb árán kínálja 20 fogásos menüjét. A Hard Rock Hotelben található étteremben egyetlen asztal és 12 szék van és csak a nyári időszakban, június 1-től szeptember 30-ig van nyitva. A vacsoránk alatt projektorok vesznek minket körül, amik különböző animációkkal teszik különlegessé az esténket lézershow-val kiegészítve. A foglalás egyetlen főnek 2380 dollárba kerül, ami több mint 600 ezer forint.

APPLE AirPods Pro MagSafe töltőtokkal

Az AirPods Pro aktív zajszűréssel nyújt magával ragadó hangélményt, áttetsző módban bejuttatja a környezeted hangjait, igényeidhez alakítható illeszkedése pedig egész nap kényelmes használatot nyújt. Az AirPods Pro az AirPodshoz hasonlóan mintegy varázsütésre csatlakozik az iPhone-odhoz vagy az Apple Watchodhoz, és külön előkészületek nélkül használható. Az AirPods Pro hihetetlenül könnyű zajszűrős fülhallgató, mely környezeted hangjait kizárva segít, hogy arra koncentrálhass, amit hallgatsz. Az AirPods Pro két különböző, egy befelé, illetve egy kifelé néző mikrofonnal gondoskodik a kivételes minőségű zajszűrésről. Aktív zajszűrő technológiája a füled felépítéséhez és a fülharangok illeszkedéséhez folyamatosan alkalmazkodva csendesíti el a külvilág zaját, hogy teljesen ráhangolódhass a zenékre, a podcastokra vagy a hívásokra.

17 milliós szimulátor

A tökéletes otthoni autószimulátort próbálta meg életre kelteni a Vesaro az LG-vel együttműködésben, a Vesaro I Evolve Special Edition Extreme újítása ugyanis a végletekig fokozza a vizuális élményt a tesztvezetések során. Az elképesztő látványt az LG 3 darab 55 inch-es ívelt OLED-képernyőjével érik el, ami a Cobra Evolution Pro versenyülésével kombinálva semmihez sem fogható autóversenyzős feelinget produkál. Az összesen 165 inch-es (~419 cm) panelhez egy Level 4 Extreme PC-s architektúra biztosítja a hátteret két Radeon HD7990 6 GB grafikus kártya kíséretében, az élethű hangzásról pedig a Logitech Z906 THX 5.1-es sorround audiórendszer gondoskodik.

A GOPRO új üdvöskéje

A mérföldkőnek számító kamera és a forradalmian új GP2 motor tiszteletére a HERO10 Black előlapján egy speciális ciánkék GoPro logó, oldalán pedig egy hozzá illő HERO10 Black logó található. Ez is segít megkülönböztetni a HERO9 Black-től, amely ugyanezt a formai világot használja.

A minden eddiginél nagyobb sebesség és a gördülékeny működés a valaha volt legerősebb GoPro-ban, a HERO10 Blackben egyesül. Készen állsz a kétszeres teljesítményre? A forradalmian új GP2 chip 5,3K videót rögzít kétszeres képkockasebességgel, 23 MP-es fotókat, továbbfejlesztett teljesítményt gyenge fényviszonyok között és minden üzemmódban HyperSmooth 4.0 videostabilizációt biztosít.

Samsung Z flip – ez tényleg elfér a zsebedben

A Samsung Z Flip 3 5G egy teljes méretű okostelefon, amely összehajtható, hogy elférjen a kis méretű zsebekben. Ez a fantasztikus megjelenésű, összehajtva 4,2 hüvelykes telefon kompakt kialakításával tökéletes hordozhatóságot biztosít. Az 1,9 hüvelykes fedlapi kijelző teljes egészében jeleníti meg a különböző értesítéseket, és lehetővé teszi az intuitív interakciót. Készíthetsz szelfiket a duál hátlapi kamerával, és megtekintheted az előnézetet az ikonikus fedlapi kijelzőn. A Hajlított móddal minden eddiginél könnyebben készíthetsz fotókat. A beépített stabilizátorral csak annyit kell tenned, hogy beállítod a megfelelő szöget, majd hátralépsz a kéz használata nélkül készült szelfikhez.

A világ legjobb kávéja

Nemrég megjelent az új trónkövetelő a luxuskávék piacán. Az új szereplő Thaiföldön, a világ egyetlen elefántmenhelyén készül. A cibetmacska helyett a menhelyen élő elefántok emésztőrendszerét használják a kávészemek előkészítésére. A macskafajtához képest az elefántok emésztése lassabb, ezért akár másfél napig is eltarthat, amíg a kávészemek átutaznak az állaton. Az út alatt az elefántok gyomorsava lebontja a kávészemekből a proteint, ami miatt keserűnek érezzük a kávét. Az elefántos kávénak az íze ezáltal nem hasonlít a megszokott ízvilághoz, sőt az állat gyomrában található gyümölcsöknek köszönhetően gyümölcsös aromával is gazdagodik.

A Black Ivory kávé kilója nagyjából 1100, egy csésze ital megkóstolása pedig 50 dollárba kerül. Az italt általában luxusszállodák bárjaiban árulják. Egészségünkre!

A kerékpározás élménye: WAHOO KICKR BIKE-kal

A legmagasabb szintű beltéri BIKE. Teljesen testreszabható, konfigurálható, olyan kényelmi funkciókkal, mint az emelés és lejtés, vagy épp a Headwind vezérlés. Beltéri bringás edzés csúcsa a Kickr Bike. Azon embereknek jó befektetés, akiknek van egy külön edzőterme, vagy a szobában egy külön sarok, ahol a Bike-ot fixen tarthatják. Nem kell kimenni a hidegbe, sötétbe, beltéren megoldható minden edzés. Mivel itt mindent tud a Bike, amit 2021-ben elvárhatunk, s lerövidíti az edzésre szánt bruttó időt. A maximalista tudás és az egyszerű használat jellemzi. Egyedi plusz tudása az emelkedő és lejtő szimuláció geometriailag is.

MacBook Pro 16″ M1 Pro

Az új MacBook Pro iparágat átformáló teljesítményt ad a profi felhasználók kezébe. Akár az erős M1 Pro, akár a még erősebb M1 Max chipet választod hozzá, szuperképességű laptopot kapsz, mely elképesztő aksiüzemidővel zúzza le a legkomolyabb feladatokat is. Ehhez jön még a magával ragadó 16 hüvelykes Liquid Retina XDR-kijelző és az ütős portkínálat – a MacBook Próval most minden eddiginél többre lehetsz képes.

Megosztom