2024. tavasz

Razer Blade 16

A Razer™, a vezető globális életmódmárka a játékosok számára, bemutatta legújabb Razer Blade játéklaptop sorozatát a CES 2024-en. A reflektorfény az új Razer Blade 16-ra irányul, amely a világ első OLED 240Hz 16” kijelzőjével rendelkezik, magas teljesítményt és gazdag kontrasztot kombinálva egy igazán lenyűgöző élmény érdekében.

A Razer Blade sorozat az elkötelezettség tanúsága az innováció élén való vezetésre. Több mint egy évtizeden keresztül a Razer az élen áll, tökéletesítve a tartós unibody alumínium váztervezés mesterségét. Ma, az új kijelzőtechnológiák, a teljesítmény és az AI terén a Razer Blade továbbra is határokat dönt.

A Blade 16 erőmű páratlan teljesítményt kínál egy elegáns, anodizált alumínium unibody formátumban.

Okoshűtő

Sem az okoshűtő jelensége, sem az érintésre átlátszóvá váló felületek nem jelentenek újdonságot, de ezt a kettőt most először ötvözte az LG. Az InstaView ThinQ nevet kiérdemlő berendezés 74 centis érintőképernyőjére kettőt kell koppintani, hogy lássuk a hűtő tartalmát, egyúttal időben figyelmeztet a termékek lejárati dátumára, és még arra is javaslatot tesz, hogy milyen recepteket lehet megvalósítani a rendelkezésre álló élelmiszerekből.

Unifed Cabin

A Garmin a CES 2024 kiállításon az iparágban elsőrendű funkciókkal egészíti ki autóipari OEM Unified Cabin megoldásait.

Új fejlesztés, az utastér felügyeletére szolgáló új technológiák, új testreszabási lehetőségekkel és a felhasználói élmény javításával, valamint a Dolby Atmos audio hozzáadásával, zónás hangsegítség, továbbfejlesztett eszközcsatlakozási automatizálás és szórakozási lehetőségek lettek integrálva.

A vezetők és az utasok személyre szabhatják zónájuk felhasználói felületét (UI), a rendszerhangokat, a világítást és még sok mást. Az autógyártók letölthető témákat kínálnak, és harmadik felekkel, például filmstúdiókkal, játékkiadókkal és sportligákkal együttműködve izgalmas és mindig friss HMI megjelenést biztosítanak a jármű teljes élettartama során.

Apple Vision Pro

Az Apple Vision Pro a visionOS által működtetett, amely az évtizedekes mérnöki innovációk alapján épült fel a macOS, az iOS és az iPadOS terén. A visionOS erőteljes térbeli élményeket nyújt, új lehetőségeket nyitva meg a munka és otthon területén egyaránt. Egy vadonatúj háromdimenziós felhasználói felülettel és bemeneti rendszerrel rendelkezik, amelyet kizárólag a felhasználó szemei, kezei és hangja irányítanak. Az intuitív mozdulatok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyszerűen nézzenek az alkalmazásokra, koppintsanak az ujjukkal a kiválasztáshoz, csavartják meg csuklójukat görgetéshez, vagy használják a virtuális billentyűzetet vagy diktálást a gépeléshez. A Siri segítségével a felhasználók gyorsan megnyithatnak vagy bezárhatnak alkalmazásokat, lejátszhatnak médiát és még sok mást.

HTC Vive Pro

Vagyis a legtöbb VR-szemüveg még mindig csak vezetékkel tud csatlakozni a számítógépekhez, de idén nyártól ez megváltozik. A HTC az új, beépített fejhallgatóval és 2880×1600-as felbontású OLED-képernyővel felturbózott Vive Pro headset bemutatása mellett bejelentette, hogy nagyjából fél év múlva piacra dobja a saját vezeték nélküli adapterét. Így ha esetleg végre elérhetőbbé válik a technika az átlagfelhasználó számára, akkor már senki sem fog elvágódni a nappaliban a zsinórok miatt.

FLY ZERO

A szén-dioxid-kibocsátás óriási aggodalomra ad okot a kereskedelmi járatok esetében, de van egy lehetséges megoldás, és sok finanszírozást kapott.

Egy 15 millió font értékű brit projekt bemutatta egy hidrogénüzemű repülőgép terveit. Ez a projekt Fly Zero néven ismert, és az Aerospace Technology Institute vezeti az Egyesült Királyság kormányával együttműködve.

A projekt egy teljesen folyékony hidrogénnel hajtott közepes méretű repülőgép koncepcióját dolgozta ki. Körülbelül 279 utassal lenne képes megállás nélkül repülni a fél világ körül.

Ha ezt a technológiát meg lehetne valósítani, az egy átszállás nélküli, nulla szén-dioxid-kibocsátású repülést jelenthet London és Nyugat-Amerika között, vagy London és Új-Zéland között egyetlen átszállással.

Surface Duo

A Surface Duo segítségével még hatékonyabb lehet a munka. Ez egy dupla kijelzős, 360°-ban elforgatható zsanérral ellátott mobileszköz, amely alkalmazkodik a kívánt funkciókhoz. Android rendszeren fut, és a Microsoft 365 legjava már telepítve van rajta és használatra kész.

A Surface Duo 360°-os csuklópánttal rendelkezik, így a 360°-os csuklópántot a kívánt pánttal hajtogathatja. Alkalmazkodik Önhöz. Tartsa lenyomva, mint egy könyvet, és két alkalmazás egymás mellett, egy-egy képernyőn lesz megnyitva. Többé nem kell oda-vissza váltania két alkalmazás között.

Drónok és repülő taxik

Zsúfolt városainknak égető szükségük van egy lélegzetvételnyi szünetre, és az utak helyett a levegőből érkezhet a megkönnyebbülés. Egy másfajta közlekedési csomópont létrehozására irányuló tervek – szállító drónok és elektromos légi taxik – valósággá válnak, az első városi légikikötő pedig az Egyesült Királyság kormányától kapott támogatást. Coventryben épül. A központ egy kísérleti terv része lesz, és remélhetőleg a mögötte álló vállalat koncepciójának bizonyítéka. A hálózatról teljesen leválasztott hidrogéngenerátorral működtetett ötlet az, hogy minél kevesebb szállítófurgonra és személygépkocsira legyen szükség útjaikon, és ezeket egy tiszta alternatívával cseréljék le, új típusú kisrepülőgépek formájában, amelyek kialakítása folyamatban van. Többek között a Hyundai és az Airbus vesz részt a projektben.

LG OLED

Az LG Electronics szórakoztató és lenyűgöző élményekkel várja a látogatókat a CES 2024-en a webOS zónájában. Az LG Home Entertainment Company a színes, önmagát megvilágító OLED kijelzőken nyújtott lenyűgöző bemutatóinak hagyományaira építve továbbra is átformálja magát média- és szórakoztató erőházzá. A webOS okos TV platform életre kelti az elbűvölő vizuális és inspiráló történeteket, amelyek illeszkednek a cég látomásának átalakításához.

A figyelemfelkeltő webOS telepítés számos OLED kijelzőn meríti el a látogatókat a végtelen szórakozás világában, minden pillanatot felpezsdítve az LG OLED páratlan képminőségének és egyedi formafaktorainak köszönhetően. Ez a lenyűgöző élmény hangsúlyozza az LG elkötelezettségét a technológiai határok feszegetése és az ultimátum szórakozási élmény nyújtása iránt.

Megosztom