Eltűnt a gyűjtögetés

Nemrég még általánosan elfogadott volt az a feltételezés, hogy a gyűjtögető életmódot folytató közösségek nem sokkal a földművesek megérkezése után eltűntek. A mainzi Johannes Gutenberg Egyetem munkatársai kutatásuk során azonban más eredményre jutottak.  Pár éve publikált tanulmányuk szerint a közép-európai vadászó, gyűjtögető népcsoportok legalább kétezer évig együtt éltek a más területekről érkező földművesekkel, azaz „csak” nagyjából 5 000 évvel ezelőtt tűntek el végleg. A mai európai ember számára ez az öt évezrednyi távolság ugyanolyan elképzelhetetlen, mint maga a gyűjtögető életmód. Az időszámításunk utáni második évezred végletekig felgyorsult társadalmának már nincs ideje a gyűjtögetéshez, mindenre azonnal van szüksége. Ehhez a megváltozott életritmushoz igazodik a VízPlusz kedvezménykártya is.

A pontatlanság kifizetődőbb!

Házi közvélemény-kutatásunk igazolta, hogy egy Magyarországon élő, 30-40 év közötti felnőtt férfi vagy nő átlagosan több mint 10 kedvezmény-, törzs- vagy hűségkártyával rendelkezik. Napi bevásárlás, tankolás, barkácsáruház, drogéria és ruhaüzlet. Mind-mind kibocsátotta már saját fantázianévvel ellátott plasztikkártyáját, mely leggyakrabban pontgyűjtésre szolgál. Jellemzően azonnali kedvezményt nem biztosítanak, az összegyűjtött pontok csak a későbbiek folyamán vásárolhatók le. Bár az üzletláncok nem véletlenül találták ki ezt a jutalmazási formát visszatérő vásárlóik számára, a kártyák igénylése, majd azok pénztárcánkban történő rendszerezése és gyűjtögetése igencsak nagy nyűg és rendkívül helyigényes.

Aki tud szelektálni a kártyatengerben, képes kiválasztani a számára leginkább használhatót, az rábukkanhat olyan törzskártyákra is, melyek azonnali kedvezményeket biztosítanak a pontok helyett. Így egy jól megválasztott hűségkártyával jelentős összegeket spórolhatunk meg egy-egy vásárlás alkalmával.

A Fővárosi Vízművek Zrt. is kibocsátotta saját hűség-, azaz kedvezménykártyáját, mely nemcsak közműszolgáltatói eredete, hanem jellege miatt is különbözik a legtöbb pontgyűjtő kártyától. A társaság inkább a katicákra bízza a pontgyűjtést, saját kártyatulajdonosainak pedig azonnali, 5-45 százalékos kedvezményt biztosít a programhoz csatlakozott partnercégei áraiból.

A VízPlusz kedvezménykártyát három évvel ezelőtt hozta létre a Fővárosi Vízművek. Bár a közműcég a fővárost és az azt körülvevő agglomerációt szolgálja ki, VízPlusz kártyát az ország bármely pontján élők igényelhetnek, méghozzá díjmentesen. A kártyával igénybe vehető kedvezmények sem korlátozódnak Budapestre – az ország számos településén és online webshopokban is elfogadják. A programhoz csatlakozó partnereket és az általuk nyújtott kedvezményeket még felsorolni is nehéz, hiszen a kerti szerszámoktól a háztartási gépekig, a műszaki cikkektől a könyvekig, a szállásoktól a lakásfelújítási termékekig, a wellness szolgáltatásoktól a színház- és koncertjegyekig terjed a VízPlusz kártya palettája.

A VízPlusz kártyaprogramhoz olyan elismert hazai és nemzetközi vállalatok csatlakoztak, mint az aquaMART, a Scholl vagy a Philips, hogy csak néhányat említsünk közülük. A partnerek száma, és így a VízPlusz kártyával elérhető kedvezmények köre folyamatosan bővül.

Már nyolc fürdőszobaszalonnal várja a Mart hálózat a fürdőszobájukat és konyhájukat építőket és felújítókat. Egy helyen megvásárolhat mindent, amire szüksége van a burkolattól a fürdőszobai kiegészítőig. Munkatársaik szaktanácsaikkal segítik a tervezést és a kivitelezést egyénre szabott árakkal. Az aquaMart a VízPlusz kártya tulajdonosok számára minden, a fürdőszobaszalonokban megvásárolt termék árából 5-45 százalék kedvezményt biztosít!

Az egészség és a kényelem szolgálatában álló Scholl az általa gyártott lábbeliken kívül odafigyel az otthoni lábápolásra is, erre fejlesztette ki lábápolási termékei széles választékát, melyek a különböző lábproblémák kezelésére nyújtanak segítséget. A 13 éve Scholl, Clarks és Berkemann márkájú cipőket forgalmazó Revans2000 Kft. a VízPlusz kártya tulajdonosoknak azonnali 10 százalékos kedvezményt biztosít.

Az Aquaworld Resort Budapest – Magyarország legnagyobb fedett vízi élményparkja VízPlusz kártya tulajdonosoknak a családi jegy kivételével 25 százalék kedvezményt biztosít a jegyek árából hétfőtől péntekig. Ha szeretné, hogy egy ködös, hideg, esős napon is azt csinálhassa, amit az augusztusi kánikulában, ha szeretné, hogy soha ne érjen véget a vakáció, akkor nincs más dolga, mint belépni az Aquaworld hihetetlen kalandokat és minden értelemben felhőtlen kikapcsolódást nyújtó világába.

Akinek VízPlusz kártyája van, hova máshova menne színházba, mint vízpartra? A Nemzeti Táncszínház 2016/2017-es évadának előadásaira szóló jegyeket 25 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a jegypénztárakban.

Rendkívül csábító ajánlat! 35 százalékos VízPlusz kártya kedvezmény a Philips háztartási készülékek árából. Mindössze annyi a teendője, hogy ellátogat a Philips által üzemeltetett, csak a VízPlusz kártya tulajdonosok számára létrehozott webáruházba, és kiválasztja kedvenc termékét.

Az Uriage francia dermokozmetikai márka termékei egy különleges termálvizen alapulnak. Az Uriage termálvíz az Alpok mélyén ered, és a forrásig hosszú utat tesz meg, melynek során – a természet jótékony hatása eredményeképpen – a bőrgyógyászatban alkalmazott termálvizek között a legmagasabb arányban tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket. A VízPlusz kártya tulajdonosok minden Uriage terméket 10 százalék kedvezménnyel vásárolhatnak meg az akcióban résztvevő patikákban.

A BL Óraszalon az időmérés mesteri eszközeit tárja a hazai közönség elé. Legyen az egy olcsóbb, hétköznapokra szánt kvarcóra, vagy egy limitált példányszámban készült chronometer, számukra a lényeg a minőség. VízPlusz kártya felmutatásával a szalon által nyújtott sávos kedvezmény ékszer, óra, bőráru, ébresztő- és falióra vásárlása esetén vehető igénybe.

Részletes információk és a VízPlusz kártya díjmentes igénylése: www.vizpluszkartya.hu

Az aktuális kedvezményekről a vizpluszkartya.hu honlapon tájékozódhat. A vizpluszkartya.hu honlapon feltüntetett mindenkori kedvezmények a Central Médiacsoport Zrt. magazin-előfizetéseire kizárólag a vizpluszkartya.hu oldalról indított online rendelés esetén, míg a Danubius Hotels szállodai szolgáltatásaira kizárólag online és telefonos foglalás esetén érvényesek.

A gyűjtögetés kora lejárt, éljen a VízPlusz kártya azonnali kedvezményeivel!

www.vizpluszkartya.hu