Hirdetés

A leggazdagabb sztárok Hollywoodban

Google Plus

A Forbes magazin évről-évre nyilvánosságra hozza a legjobban kereső férfi és női színészek listáját. A tavalyi összesítés szerint George Clooney 239 millió dollárral növelte a bevételét, a legtöbbet keresett színésznő pedig Scarlett Johansson lett, aki mindössze 40,5 millió dollárt keresett.

A világ leggazdagabb mozisztárjainak a „toplistáját” Tom Cruise vezeti, akinek a filmezésből szerzett vagyona a 2018-as összesítés szerint 480 millió dollár. Hollywood fogpaszta mosolyú, sármos színésze a hatodik X-hez közeledve is csúcsformában van. Az 1986-os Top Gunnal vált széles körben ismertté, azóta több mint negyven produkcióban szerepelt a filmvásznon. Az Interjú a vámpírral, a Született július 4-én, a Jerry Maguire- A nagy hátraarc, a Mission: Impossible, Az utolsó szamuráj sztárja az álomgyár egyik legrentálisabb színésze. Világviszonylatban 9 milliárdos nézettséget hoztak a filmjei. Cruise a filmezés üzleti oldalán is remekül megállja a helyét. 1993-ban Paula Wagner producerrel közösen megalapították a Cruise/Wagner Productions nevű céget. A Mission Impossible-lal nyitottak, az azóta legendás franchise-zá bővült film legújabb epizódja a Mission: Impossible-Utóhatás idén kerül a mozikba. A Top Gun: Maverick pedig a vadászpilóta sztori folytatásaként lesz látható. A kockázatos akciójeleneteket is vállaló Cruise-nak van mire költenie a vagyonát. Háromszor házasodott, három gyermek, két örökbefogadott és egy saját csemete apukája. Emellett a szcientológiai egyházat is lelkesen támogatja.

Tom Hanks a maga békebeli mosolyával, szomszédfiús külsejével Hollywood talán legnépszerűbb alakja, az emberi kvalitásai miatt is köztisztelet övezi.  470 millióra becsülik a filmes vagyonát, amiből saját produkciókat, baseball egyesületeket is támogat. Steven Spielberg legjobb barátja komikusként kezdte a pályáját, idővel belenőtt a drámai alakításokba. Jelenleg a Phillips kapitány rendezőjével, Paul Greengrassal készül a News of the World című western regény filmadaptációjára.  Az igaz történeten alapuló filmben a hírbemondók előfutáraként dolgozó férfit alakít, aki városról-városra jár, hogy felolvassa az újságot a többnyire analfabétákból álló közösségeknek. Hanks a legnagyobb kasszasikereit olyan alakításokkal aratta, amelyekben jófiús külsejét elváltoztatták vagy igaz történeteken alapuló drámákban kellett helyt állnia. A Philadelphia-Az érinthetetlen alapjaiban változtatta meg a Hanksról korábban kialakult képet. A homoszexuális AIDS beteg megformálásáért elnyert Oscar-díj után a Forrest Gumppal duplázott. Rajta kívül csak Spencer Tracy vitt véghez hasonló bravúrt, hogy két, egymás utáni évben Oscar-díjat zsebelhetett be.  A legnagyobb kasszasikerei sorában a Ryan közlegény megmentése, a Da Vinci-kód, a Kémek hídja szerepelnek. És nem mellesleg Tom Hanks példás férj és családapa: harminc éve házasok Rita Wilsonnal, négy gyermeket nevelnek.

Ördögarcú kaméleon, nőcsábász, jazz bolond, baseball rajongó és műkincsgyűjtő: nagyjából ezzel írható le Jack Nicholson karaktere. Hollywood 400 millió dolláros, 82 éves sztárja élő legenda, karizmatikus átváltozóművész. Személyes varázsa átizzik minden alakításán. Végtelen jó humora, csibészes mosolya, szókimondó természete révén kikapta a legjobb rendezőket, a legszebb partnereket.  A Szelíd motorosok kultuszfilm óta jegyzik Nicholson  nevét a nemzetközi filmvilág térképén. Filmbéli karakterei nagyon széles skálán mozognak. A Kínai negyed oknyomozó fotóriporterétől  a Ragyogás hideglelős megszállottján,  A postás mindig kétszer csenget titokzatos idegenjén át  a  Batman- A denevérember vagy a Farkas félelmetes, démoni alakjáig.  Három Oscar-díjat „söpört be” gazdag pályafutása során, a Száll a kakukk fészkére, a Becéző szavak és a Lesz ez még így se színészeként. Don Corleone szerepét lepasszolta házszomszédjának, Marlon Brandónak, akihez különös barátság fűzte. Nicholson nem az a típus, aki a vagyonát őrizgeti, vagy előnyös befektetésekbe fordítja. Soha nem sajnálta a pénzt alkoholra, tudatmódosító szerekre, nőkre, de azért a családjáról sem feledkezik meg. Öt gyermeke közül a Rebecca Broussardtól született Lorraine lánya viszi tovább a színész vérvonalat.

„ A nők ugyanabban a szakmában nyolcvan centet keresnek a férfiak egy dollárjához képest, Hollywoodban a nők csupán harminc centet” - nyilatkozta az Oscar-díjas Natalie Portman. Akár túlzás, akár nem, az mindenesetre meglepő, hogy kik kerültek fel a legjobban fizetett női sztárok listájára. A sort Jessica Alba nyitja 350 millió dollárral. A Forbes szerint Amerika száz leggazdagabb nője között van, akik saját maguknak köszönhetik sikerüket. A szép színésznőről az a hír járja, hogy nem szégyell tömegközlekedéssel járni és olcsó ruhákba bújni. Nemrégiben azzal került be az újságokba, hogy Cash Warren producer férjével 4 milliárd dollárért vett Beverly Hills-i otthonát árulja. A háromgyerekes színésznő üzletasszonyként is sikeres, egyik alapítója egy környezetbarát pelenkagyártó cégnek, egymilliárd dolláros értékre becsülik a 2011-ben alapított vállalkozását, a Honest Company-t. Az apai ágon mexikói származású Jessicát többször is megválasztották a világ legszexisebb nőjének. Sok időbe tellett, amíg sikerült levetkőznie a túl szexi, ám nem túl okos megítélést. A Honey, a Sin City, a Fantasztikus Négyes, A kabalapasi című filmekben sem igazán az észbeli vagy színészi képességeit kellett megcsillantania, hanem a dekoratív külsejét.

Sandra Bullockról sem gondolnák sokan, hogy 200 millió dollárral az előkelő második helyen szerepel a legjobban kereső női sztárok listáján. A pályafutását gyerekkorában énekesként kezdő színésznő számára a Keanu Reeves oldalán forgatott Féktelenül jelentette az igazi áttörést. A vígjátéki műfaj emelte kasszasiker sztárrá olyan filmekkel, mint a Nász-ajánlat, az Aludj csak, én álmodom, a Beépített szépség. A szív bajnokai hozta meg neki az Oscar-díjat. Az átlagos lány kinézetű Bullockot a humora, vagány szexepilje és a személyéből áradó rokonszenv tette népszerűvé. Üzleti érzékére vall, hogy Fortis Films néven saját filmstúdiót hozott létre, emellett egy bisztró és több pékség tulajdonosa is. Ügyvezető igazgatóként is tevékenykedik egy televíziós műsorban. Vagyonából a Vöröskeresztet támogatja, évente egy millió dollárt adományoz a szervezetnek. 2010-ben örökbefogadott egy kisfiút, öt évvel később pedig egy kislányt, akiket egyedül nevel. Házassága Jesse G. James televíziós személyiséggel zátonyra futott a férfi hűtlensége miatt.

A nyolcvankét évesen is örökifjú Jane Fonda filmes vagyona szintén 200 millió dollár körül mozog. A filmsztár, politikai aktivista, szexszimbólum, egészségguru, üzletasszony mozgalmas életéről nemrég dokumentumfilm készült Jane Fonda öt felvonásban címmel. A személyes és szakmai ambícióira nagy hatást gyakorolt pályatársak, férjek, szerelmek mellett a családi tragédiákról, démonokról is őszintén vall. Így édesanyja öngyilkosságáról, a fiatalon megtapasztalt szexuális zaklatásokról, nemi erőszakról. A Barbarella, a Lovakat lelövik, ugye? sztárja, a Klute és a Hazatérés című filmek Oscar-díjasa nagyjából negyven-ötven éves korától érzi magát igazán elemében. Fonda hozta divatba az aerobik-őrületet, 25 videót dobott a piacra, edzőtermet nyitott, könyvet írt az életmódjáról. A Ted Turnerrel kötött házassága idején került előtérbe mint üzletasszony,  a filmezést hosszú évekig hanyagolta. Mondhatni manapság a harmadvirágzását éli: a L'Oréal szépségnagykövete, Grace és Frankie címmel sorozata fut a Netflixen, egy alkonyi szerelmes történet erejéig újra összejött a kamerák előtt Robert Redforddal a Milyen hosszú az éjszaka című filmben.

Szentgyörgyi Rita

 

 

Képek

A leggazdagabb sztárok HollywoodbanA leggazdagabb sztárok HollywoodbanA leggazdagabb sztárok HollywoodbanA leggazdagabb sztárok HollywoodbanA leggazdagabb sztárok HollywoodbanA leggazdagabb sztárok HollywoodbanA leggazdagabb sztárok HollywoodbanA leggazdagabb sztárok HollywoodbanA leggazdagabb sztárok HollywoodbanA leggazdagabb sztárok Hollywoodban

Google Plus

Galéria

A leggazdagabb sztárok Hollywoodban
  • A leggazdagabb sztárok Hollywoodban
  • A leggazdagabb sztárok Hollywoodban
  • A leggazdagabb sztárok Hollywoodban
  • A leggazdagabb sztárok Hollywoodban
  • A leggazdagabb sztárok Hollywoodban
  • A leggazdagabb sztárok Hollywoodban
  • A leggazdagabb sztárok Hollywoodban
  • A leggazdagabb sztárok Hollywoodban
  • A leggazdagabb sztárok Hollywoodban
  • A leggazdagabb sztárok Hollywoodban

Hirdetés