Grandhotel Lienz

Grandhotel Lienz medical-Wellness-Spa & Gourmethotel*****

Lienz a 750 éves, mégis modern, pezsgő életű, mediterán hangulatú, és történelmi belvárosáról is híres kisváros, Kelet-Tirol székhelye. A 678 m magasan elhelyezkedő város az Isel, mely Ausztria egyetlen gleccser-folyója, és a Dráva (Drau) folyó összefolyásánál fekszik. Lienzet a napfény városának is nevezik, mivel évente több mint 2 000 napsütéses órával büszkélkedhet. 

Lienz bájos városában, és a csodálatos hegyek világában ragyog Kelet-Tirol első és egyetlen 5 csillagos, luxus wellness szállodája, a Grandhotel Lienz.

A Grandhotel Lienz tulajdonosai, a Simonitsch és a Westreicher családok filozófiájuknak megfelelően a szálloda nemcsak luxus környezetével kívánja kényeztetni vendégeit, hanem a vendég személyre szabott igényeinek kiszolgálásával is. A vendéget ebben a varázslatos hangulatban számos élvezet várja: az elegáns szállodai berendezés, a nagyméretű, legmagasabb igényeket is kielégítő szobák és lakosztályok, a kitűnő kulináris élvezetek, és az ún. GrandSpa spa & wellness részleg mind – mind része a kényeztető luxusnak.

Az álomszép lienzi Dolomitokra illetve a Schober hegységre néző hetvenkét luxus vendégszoba, valamint a négy exkluzív lakosztály egész évben várja vendégeit.

Az exkluzivitás és a különleges részletek hangulatát őrzi az összesen 640 m2-en elhelyezkedő 5 étterem. Ezen kívül egy bár, egy impozáns szalon kandallóval, és a közvetlenül az Isel folyó partjára néző, többszintes szállodaterasz csodálatos kilátással, szolgálja a vendégek kellemes időtöltését. A szálloda egyben exkluzív kiindulópontja a golf, a síelés, a természet és a kultúra kedvelőinek.

Flaschberger úr, a hotel főszakácsa, a régi, hagyományos receptekből új és könnyű ételeket varázsol a vendég asztalára. Kulináris koncepciója az idényjellegű és a regionális termékek ötvözetéből álló hagyományos konyha, kiegészítve a korszerű táplálkozásról szerzett tudással. Az ún. „dolomitkönnyű“ konyha célja a régió termékeinek teljes mértékű érvényre juttatása.

Az ún. „5 Sterne Gourmetpension” – az 5 csillagos ínyenc-ellátás,reggelenként svédasztalos reggelit, esténként négyfogásos menüt foglal magába.

A szálloda borospincéjében minden kulináris ínyencséghez fellelhető a megfelelő bor, hiszen összesen 170 különböző borfajtából kóstolhat a vendég.

A Grandhotel Lienz több, mint 1 400 négyzetméteres spa & wellness részleggel rendelkezik, ahol belső- és külső medence, 7 kezelőhelyiség, párok részére kialakított ún. “privát spa” található. Továbbá bioszanuna, finn szauna, többféle gőzfürdő, egy szerájfürdő, pihenőhelyek állnak a vendégek rendelkezésére.

Szabadidős programok LIENZBEN ÉS környékén

VITALPINUM

Lienztől kb. 10 km – re, az Assling nevű kis településen különlegesen érdekes attrakció vár a látogatókra. Az Unterweger fivérek által megálmodott és kivitelezett, 6 500 m² alapterületű „Vitalpinum“ – vitál élményparkban minden a természet adta értékekről szól, ezeknek az érzékszerveinkre gyakorolt hatásairól.

A „jó közérzet kertjében“, és a különböző aktív, frissítő, vagy relaxáló állomásokon vidám „gyakorlatokat“ végezhet el az ember: ilyen pl. a  mezítlábas lépkedés szárított növényeken, vagy, a Kneipp-taposó, az olajos-fűszeres zuhany, vagy az olaj-horoszkóp. A „gyógynövények mezején“ 150 féle gyógynövényt csodálhat meg az ember.

Schloss Bruck

Lienz városa gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. A látnivalókhoz tartozik Schloss Bruck, Lienz ősi vára, mely egyben a város jelképe is. A hatalmas várlétesítményt 1252-ben építették. 1943-ban a város tulajdonába került és azóta a városi múzeumnak ad otthont. A vár öregtornyából csodálatos kilátás nyílik a városra.

www.grandhotel-lienz.com

Megosztom