Hirdetés

Magyar kézműves termékek megváltozott munkaképességűektől

Google Plus

Az utolsó simításokat végzik a belvárosi üzlethelyiségben, ahol hamarosan megváltozott munkaképességű emberek által előállított termékeket forgalmaznak majd a KÉZMŰ és ERFO Közhasznú Nonprofit Kft-k dolgozói.

Az 50-es években kézművesipari szövetkezetek és szociális foglalkoztatók hálózataként létrehozott szervezetek mára országszerte 100 telephelyen, több mint 6000 munkavállalót foglalkoztatnak. A textil, bőr, műanyag, papír, seprű és sportszer üzletágakban alkalmazott dolgozók 80%-a megváltozott munkaképességű.

2015 májusa óta a két társaság közös, integrált szemléletű vezetéssel működik. A több évtizedes rehabilitációs foglalkoztatói és gyártói múlttal rendelkező új vezérigazgató, Becker György már korábban is bebizonyította: megváltozott munkaképességű emberek tudnak világszínvonalú termékeket hatékonyan előállítani. Bár a KÉZMŰ és az ERFO hazai piacon legnagyobb volumenű megbízatásai mögött olyan megrendelők állnak, mint a Budapesti Közlekedési Vállalat, a Budapesti Közlekedési Központ, a Magyar Posta, akiknek formaruhát gyártanak, számos nemzetközi nagyvállalat is rendel tőlük termékeket. Ezen felül Becker úr miniszteri megbízottként két másik hasonló profilú állami társaság átszervezésén is dolgozik.

A konfekció üzletág egyik nagy büszkesége, hogy a cég dolgozói varrták a Bakui Európai Játékok magyar sportolóinak, edzőinek formaruháját is, mely a nemzetközi versenyen és itthon is osztatlan sikert aratott.

Az új vezetés a bőr üzletágat tartja a társaságok számára az egyik kitörési lehetőségnek: az itt előállított manufakturális, magas minőségű termékekért a nyugat-európai megrendelők, nagy divatházak is hajlandóak a távol-kelet helyett a magyar céget választani. Reagálva a megnövekedett igényre, a KÉZMŰ elkötelezte magát az olyan tradicionális, mára szinte kihalófélben lévő hiányszakmák újraélesztése mellett, mint a bőripari technikus. Mindkét társaság saját képzés keretében közel 80 megváltozott munkaképességű dolgozó részére biztosít átképzést textil- és bőripari szakmákra, ezzel hosszú távra megalapozva a társaságok működését.

A több évre szóló új megbízatások és a folyamatosan növekvő külföldi érdeklődés ellenére persze még egy jó darabig nem dőlhet hátra az új vezetés: a hamarosan megnyíló belvárosi üzletet a tervek szerint továbbiak követik. Ezekben minőségi, kézzel előállított bőr- és textilipari termékeket lehet majd vásárolni és ezzel hozzájárulni a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához.

Képek

Magyar kézműves termékek megváltozott munkaképességűektőlMagyar kézműves termékek megváltozott munkaképességűektőlMagyar kézműves termékek megváltozott munkaképességűektől

Google Plus

Galéria

Magyar kézműves termékek megváltozott munkaképességűektől
  • Magyar kézműves termékek megváltozott munkaképességűektől
  • Magyar kézműves termékek megváltozott munkaképességűektől
  • Magyar kézműves termékek megváltozott munkaképességűektől

Hirdetés