Hirdetés

Makány Márta - pozitív energiái

Google Plus

Fiúsan vagány, mégis nőies; szabad szájú, mégis választékos, amit mond; celebbé vált, mégis megőrizte szakmai nívóját. Makány Márta divattervező mára fogalommá vált a hazai divatszakmában. Ő azonban egyetlen pillanatig sem szállt el ettől, ugyanolyan alázattal viseltetik hivatása iránt, mint pályája kezdetén. természetesen az idei báli szezon sem múlhat el Márta jó tanácsai és fantasztikus ruhái nélkül. – Jó ide bejönni, nagyon hangulatos az egész szalon, talán még én sem feszengenék, ha ruhát kellene itt próbálnom.

– Örülök, hogy ezt mondja, mert amikor még csak álmodoztam egy saját szalonról, mindig arra gondoltam, én milyen helyen próbálgatnék ruhákat vadidegen emberek előtt úgy, hogy közben ne érezzem állati kényelmetlenül magam. remélem, sikerült otthonos hangulatot teremteni, hiszen a környezet meg a vevő és eladó közötti kapcsolat legalább annyira fontos egy ilyen szituációban, mint a ruha maga.

Bárki betéved ide, ígérem, nem fogja kényelmetlenül érezni magát. nem győzöm hangsúlyozni, hogy a ruháim nem csak nagy pénzű úrinők és celebek számára készülnek, hanem mindenkinek, akinek tetszik a stílusom, és szeretne mondjuk egy olyan esküvői ruhát, amelyben
garantáltan senki nem ment előtte férjhez. – Bármikor besétálok a szalonba, itt találom magát Makány Mártát, aki pillanatok alatt kitalál valami egyedi ruhakölteményt nekem? – Senkit nem akarok becsapni, van, hogy nem találnak itt, mert mondjuk anyagbeszerző körúton vagyok. azt szoktam viccesen mondani a vevőknek, lehet, hogy jobban járnak, ha a munkatársaimmal beszélik meg, milyen ruhát
szeretnének, mert jobb ötleteket kapnak, mint tőlem. Szuper a csapat, másképp ez nem is menne. Legtöbbször azonban én is itt vagyok, és segítek, persze csak, ha igény van rá. Mára megtanultam, hogy csak annyira szabad beleszólni a megrendelő elképzelésébe, amennyire ő ezt engedi.

Sok esetben a kollekcióban található ruhák közülválaszt egyet a vendég, de nemegyszer akad olyan hölgy, aki mást kér tőlünk, és mi az ő igényeit is kielégítjük. Senkire sem erőltetem rá az akaratomat, hiszen nem az a lényeg, hogy Makány Mártának tetsszen a ruha, hanem, hogy aki viseli, a magáénak érezze. természetesen a legjobban az jár, aki rám hallgat, de azonnal írja e mondat után, hogy csak hülyéskedtem! – Sokan úgy gondolják, hogy egy nagy divattervező által megálmodott és elkészített ruha megfizethetetlen.
– Ez tévedés. természetesen vannak drága darabok, de olyanok is, amelyek megfizethetőek egy átlagos keresetű nő számára. annak érdekében, hogy minél több emberhez jussanak el a ruháim, nemcsak a szalonban árulom őket, hanem egy budai bevásárlóközpontban is megtalálhatók, nem drágábban, mint az ott lévő áruk többsége. – gondolom, büszke rá, hogy ismert emberek viselik az ön ruháit, például az esküvőjükön, pedig ők igazán válogathatnak a divattervezők között. – persze, ez nagy elismerés.

Sosem tagadtam, hogy az országos ismertséget az hozta meg számomra, hogy Farkasházi réka az én ruhámban mondta ki a boldogító igent. az egymásra találásunkban
egyébként semmi tudatosság nem volt, az esküvő-kiállításon rékának pont az én egyik ruhám tetszett meg, de akkor még fogalma sem volt róla, hogy ki a ruha megálmodója. az egyik újság aztán több oldalon rengeteg képpel illusztrált cikket közölt az esküvőről, és azt is megírták, hogy én terveztem a menyasszony ruháját. ez igazi áttörés volt, és nem mellesleg réka személyében egy jó barátnőt is nyertem magamnak. – gondolom, az idei báli szezonra is készülnek Makány Mártás ruhaköltemények.

– Természetesen. Minden évben van egy kollekcióm, amit a báli szezonra időzítek. az idei divat egyértelműen a csipke, a tüll, különböző Makány Márta textúrájú anyagok vegyítése, például a tüll a selyemmel, a bőr a tafttal, a csipke az organzával. a díszitésre a fodor, a pliszé és a rojtok jellemzőek. a formáknál az aszimmetria, a hangsúlyos váll, a hangsúlyos derék; vagy a nagyon egyszerű vonalú, vagy a nagyon nagy ruhák dominálnak.

Színekben pedig tarol a piros, a kék és a fekete. Mint mindig, idén is az érzelmességet, a nőiességet, a pozitív energiákat és a nyitottságot szeretném a ruháimmal sugározni. Én magam is vidám vagyok, szeretem, ha a Makány Márta-ruhát viselő nők is azok, és ehhez hozzájárulnak a ruháim.

Képek

Makány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiáiMakány Márta - pozitív energiái

Google Plus

Galéria

Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái
 • Makány Márta - pozitív energiái

Hirdetés