Hirdetés

Moncz Henrietta, a szépészet nagykövete

Google Plus

​Ha beütjük a nevét az internet keresőjébe, a találati listán rögtön az első 20 helyen szerepel. Szinte minden szépségápolással kapcsolatos témában találunk szakcikket, interjút, ami a nevéhez fűződik. Tavaly az ÉV SZAKEMBERE-ként díjazták, emellett a legnagyobb TV csatorna állandó szakértőjeként szerepel számtalan adásban.

Moncz Henriette szakoktató kozmetikus a Wellmed Beauty & Medical Spa tulajdonosa messze túlszárnyalta azt, amit egy kozmetikusról elképzelünk.

Mi a szakma egyik éllovasa sikerének a titka?

Nem is igazából mondanám, hogy a hagyományos értelemben vagyok kiemelkedő a szakmámban. Inkább arról van szó, hogy kitoltam a szakma határait, és más szempontból látom a szépséget, sokkal átfogóbb, globálisabb megközelítésben.

A bőr, amivel egy kozmetikus foglalkozik, elmond mindent a szervezetről, a lélekről, a szokásainkról, életünkről. Közvetlen kapcsolatban van minden egyes sejtünkkel, és tükrözi a belső életünket. Soha nem elégedtem meg azzal, hogy csak a bőr kozmetikai kezelésével kezdődjön és érjen véget a munkám. Ha ránézek valakire, nemcsak egy bőrhibát látok, hanem egy egységet, egy személyiséget, egy életet és próbálok rájönni az összefüggésekre, és a lehetőségeim minden eszközével megoldani az adott problémát.

Nagyon széles az eszközeinek repertoárja, számos csúcstechnológiás készüléket használ. Ezek szerint fontos az innováció.

Igen, fontos. De nem azért, hogy elmondhassam, hogy nekem vannak a legjobb gépeim, hanem mert ezekkel az eszközökkel lehet hatékonyan dolgozni. Kihasználom az új technológiák lehetőségeit, ez ma már elengedhetetlen... Ezért is olyan sikeresek például az anti-aging kezeléseink. A szépségszakma rohamosan fejlődik, nem elég csak tájékozottnak lenni, fontos, hogy tudjuk alkalmazni is ezeket a technikákat.

Egy nagyon nívós szépség és egészségközpontnak vagy a tulajdonosa, ahol számos orvos is dolgozik veled.  Hogy alakítottad ki a koncepciót, és mi alapján választottad a munkatársaidat?

Közel 15 évvel ezelőtt alapítottuk a Wellmed Beauty-t és már az elején integráltuk a kozmetikát és az orvostudományt. Én nem próbáltam soha ráhúzni a vendégekre egy hagyományos sémát, hanem az emberek igényei köré építettem a szolgáltatást. Számos kozmetikai probléma mögött valami testi, vagy lelki betegség áll és szükség van más szakemberekre is… Én nem vagyok orvos, a kozmetikus szakma határai végesek, de túllátni rajta nem volt nehéz. Ezért kerestem magam mellé olyan munkatársakat, akikkel a Wellmed szolgáltatása egységes és egész lesz. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a szakma legjobbjaival dolgozhatom együtt, akik között van bőrgyógyász, belgyógyász, akupunktúrás orvos, dietetikus, és terápiás szakemberek, gyógymasszőrök, és természetesen szépészeti szakemberek is.

Mi a specialitása?

A legnépszerűbb kezelésem a lézeres bőrfiatalítás. Óriási igény lett a műtét nélküli eljárásokra. Nekem nagyon fontos a természetesség megtartása, amit ezekkel a kezelésekkel maximálisan el lehet érni, és ebben a témában több mint egy évtizedes folyamatos tapasztalatot szereztem már.

A másik csapásvonalam a régi szerelem a keleti orvostudomány alapjaira épülő kezelések, többek között a meridián kezelések. Ez a két világ nálam összetalálkozik, ettől lesz a munkám egyedi és személyre szabott.

A munkája a szenvedélye. Hogyan harmonizálja össze mindezt a családi életével?

Azért, mert elkötelezett vagyok a munkámban, még nem azt jelenti, hogy nincs magánéletem. Sőt… Ebben egy éles határt húzok. Minden reggel egy órát sétálok az erdőben a kutyámmal, és minden este meleg vacsorával várom a családom. Imádok főzni, sportolni és igyekszem kézben tartani az otthoni dolgaimat is.

Azt hiszem, ez az egyensúly adja meg az erőt a mindennapok kihívásaihoz.

Képek

Moncz Henrietta, a szépészet nagyköveteMoncz Henrietta, a szépészet nagyköveteMoncz Henrietta, a szépészet nagyköveteMoncz Henrietta, a szépészet nagykövete

Google Plus

Galéria

Moncz Henrietta, a szépészet nagykövete
 • Moncz Henrietta, a szépészet nagykövete
 • Moncz Henrietta, a szépészet nagykövete
 • Moncz Henrietta, a szépészet nagykövete
 • Moncz Henrietta, a szépészet nagykövete

Hirdetés