Hirdetés

Gasztronómia

  • Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek őszi receptajánlata. Tonhalas, paradicsomos és parasztsonkás bruschetta Hozzávalók 4 személyre: • 10 dkg...
  • Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek nyári receptajánlata. Bőrén sült fogasfilé házi rosejblivel, remoulade mártással Hozzávalók 4 személyre: 80...
  • Szívküldi a Zila Kávéházból
    A torták tortáját nem is egyszer sikerült már Zila László budapesti cukrászmesternek elkészítenie. A patinás kávéház tulajdonosa legújabb szakmai...
  • Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek tavaszi receptajánlata Rózsaszín báránygerinc rozmaringgal, bazsalikomos rizottóval Hozzávalók 4 személyre...
  • Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek téli receptajánlata Rózsaszín libamáj brióssal, lilahagyma lekvárral és füge chutneyval Hozzávalók 4...
  • Itoshii japán étterem: minőség elérhető áron
    Hazánkban is egyre elterjedtebb az „all you can eat” vendéglátási rendszer, amelynek lényege, hogy egy meghatározott összegért különböző fogások bő...
  • Deka Union
    A Deka Union Kft. 2009-ben, családi vállalkozásként alakult Dékány Ferenc és fia, Dékány Attila által. A vállalkozás húsipari termékek, főként...
  • Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek őszi receptajánlata. Bőrén sült balatoni fogasfilé kapros rákraguval Hozzávalók 4 személyre: 1.20 kg...
  • Hudák bor
    Hudák Mátyás, a Balatonfüred - Csopak borvidék fiatal borásza Hogyan lesz valaki szűkebb környezetében "Az év fiatal borásza" cím birtokosa és mit...
  • Carmel
    Budapest ismerői tudják, hogy itt, Pesten a fél a világ megtalálható. Van Csikágó, amolyan Los Angeles is, csak Angyalföldnek hívják, van Tripolisz,...
  • Mádi borvidék
    Századokon át hittek a tokaji borban. Egyrészt, mert megélhetést adott Tokaj-hegyalja lakosságának, másrészt, mert messze földön is híres, vágyott...
  • Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek nyári friss receptajánlata. Áfonyás rosé kacsamell saláta Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg friss saláta mix...
  • Yamato - fúziós ázsiai ízek felsőfokon
    A Wasabi lánchoz tartozó Yamato Table grill&sushi egy korábban itthon még ismeretlen fogalmat vezetett be a hazai gasztrovilágba. A table grill...
  • Villányi Agancsos
    Beszélgetés a családi pincészetet vezető Kovács Zoltánnal Vadászat és borászat – ez ugrik be azonmód az embernek, ha a villányi főutca egyik éke, a...
  • Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek tavaszi friss receptajánlata. Currys kecskegidaragu roppanós zöldségekkel, basmati rizzsel  Hozzávalók 4...
  • Costes Downtown – Kompromisszumok nélkül
    Nyáron nyílt meg a belvárosi Prestige Hotel Budapestben a Michelin csillagos Costes étterem testvéreként emlegetett Costes Downtown. Ennek apropóján...
  • Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel chefjének, Tóth Ferencnek téli receptajánlata Grillezett bébi csirke zöldséges tagliatellével Hozzávalók 4 személyre: 2 db 500 g bébi...
  • A bor a barátság olaja
    100 hektáros szőlőterület, széles termékpaletta és temérdek kérdés várt rám Balatonfőkajáron, a Feind pincészetben. Vendéglátóm, Feind Péter pontos...
  • Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek őszi friss receptajánlata Kerti tépett saláta roppanós zöldségekkel, áfonyás dresszinggel, mézzel...
  • Látogatás Verne világába
    A belvárosi Váci utca forgatagából a földalatti kulináris élvezetek Mekkájába csöppenünk, ha betérünk a budapesti Verne Étterembe. Az utcában arra...
  • Kispipa – anyáink és nagyanyáink nyomán
    Aubel Ervin több mint harminc éve vezeti az Akácfa utcában álló Kispipa éttermet. A korábbi késdobálóból a vendéglő a nyolcvanas évek egyik...
  • Rudas étterem – hagyomány és modern szellem
    A gazdag történelmi múlttal rendelkező Rudas fürdő éttermét tavaly ősszel nyitotta meg Bíró Ferenc tulajdonos és csapata. A modern, friss, török-...
  • Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel Chefjének, Tóth Ferencnek nyári friss receptajánlata Egészben sült branzino, bébicéklás, tormás kevert salátával, bodza öntettel...
  • Tóth Ferenc tavaszi friss receptajánlata
    Zelleres burgonyasaláta füstölt pisztránggal Hozzávalók 4 személyre: 0,08 kg kesudió 0,40 kg burgonya 0,20 kg zeller 0,10 kg articsókakonzerv /4 db...
  • Az első KMS
    A Deka Union Kft. az ország egyik legjobb kolbászát előállító családi vállalkozása. Közismert termékeinket a tulajdonos, Dékány Ferenc szakmai...
  • Karácsonyi újdonságok a Malatinszky Kúriánál
    Decanter World Wine Awards – Best Old World White és Gold Medal Winner Cabernet Franc… Aki kóstolta már a Malatinszky Kúria borait, annak ismerősen...
  • Abacus-ízek
    Az Abacus Hotel chefjének, Tóth Ferencnek téli friss receptajánlata: Tökmagolajos padlizsánkrém és gyömbéres sütőtökpástétom duója, aranymazsolás...
  • Vén família
    Milyen gondolatok indították el ezen az úton? Évekkel ezelőtt egy borvidéki pincelátogatás alkalmával, egy kellemes, borgőzös vacsorán vetette fel e...
  • „Címeres” mesterség
    Az ifjabb Ferenc, akit érettségi után „egyéb” származása miatt nem vettek fel egyetemre, 1959-ben a Gyulai Húsipari Vállalatnál lett...
  • Abacus-ízek
    Medvehagymás rizottó grillezett füstölt tofuval Hozzávalók 4 személyre: 0,5 dl olívaolaj 500 garborio rizottórizs 0,8 l zöldség alaplé 1 fej vörös...
  • Abacus-ízek
    Az Abacus Business & Wellness Hotel****Superior Budapesttől 25 km-re, Herceghalmon található. A szálloda inspiráló légköre, innovatív környezete...
  • Édes élet Zila módra
    A sikertörténet az 1980-as években kezdődött. Főhőse, Zila László bérbe veszi a Május 1. strand egy részét, majd 1984-ben megnyitja – lánya nevére...
  • Borok, vendéglátás – Bock
    Családunk 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a Villányi borvidéken. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai apáról fiúra...
  • Időutazás a Baross Étteremben
    1921–25-ig Kurz János, majd 1943-ban Kuncz János a vendéglős. (Magyarosított? A fia? Nem tudjuk.) 1949-től a MÁV-ból kivált Utasellátó Vállalat...
  • Zila "művek"
    A tulajdonos leányáról elnevezett Krisztina cukrászda egyedülálló termékei országhatárokon kívül is ismertek. Itthon leginkább arról híres a cég,...
  • Borszentély a Bazilika mellett
    Milyen céllal nyitották az üzletet? A borbár megnyitásánál az elsődleges szempont az volt, hogy a vendégek családias körülmények között...
  • A New York Palota
    Az épület - a New York Palota - születését egy fiatal jogásznak, Arányi Miksának köszönheti, aki Párizsban megismerkedett a világ akkor legnagyobb...