Hirdetés

BERNARD sör

Google Plus

A csehországi Humpolecben található, eredetileg a 16. századból származó romos sörfőzdét 1991-ben vásárolta meg egy árverésen Stanislav Bernard, Josef Vávra és Rudolf Šmejkal.

Nem sok időbe telt, hogy az épületet felújítsák és ismert prémium márkává tegyék a Bernard sört Csehországban.

2001 óta a belga Duvel Moortgat is tulajdonrésszel bír a főzdében.

A Bernard sörgyárban ragaszkodnak a tradícióhoz, már-már kézműves sörnek is tekinthetjük a náluk készült italokat. Képzett sörfőző mesterek felügyelik a sörfőzés folyamatát, a sör pasztörizálatlan, és a legjobb cseh alapanyagokból készül. Mindezeknek köszönhető az ital testességének és keserűségének a harmóniája.  Saját termeikben és pincéjükben erjesztik, érlelik a sört, ahogy azt a tradíció megkívánja, több héten keresztül 1-2  ̊C körüli hőmérsékleten. A szűrés is 2  ̊C foknál történik speciális mikrobiológiai szűrőkkel, így a sör nem veszít az aromájából, színéből és ízéből, megőriz minden egészséges tápanyagot.

A sörgyár 2000-ben megvásárolta Csehország egyik legrégebbi malátázó épületét, ahonnan a kiváló pils típusú malátát szerzik be. Saját élesztőkultúrájukat számos más kézműves sörfőzde is használja.

A söröket hagyományosan csatos üvegbe töltik, ezzel is jelezve, hogy nem kívánnak a nagy sörgyárak nyomdokaiba lépni. Dobozos kiszerelésük nincs.

Stanislav Bernard Csehországban nagy ismertségnek örvend, folyamatosan kiáll a cseh tradicionális sörfőzés mellett, szembe megy a globális sörgyárak gyártási gyakorlatával és lobbijának köszönhetően kivívta az országban a kis sörfőzdék megbecsülését.

A sör rendelkezik a České pivo védjeggyel, aminek a használatát az Európai Bizottság engedélyezte olyan cseh sörfőzdék számára, amelyek garantálják, hogy a sör cseh nyersanyagból, Csehországban, megfelelő technológiával készült.

A Bernard sörgyár sörei sorra nyerik a hazai és nemzetközi díjakat, elismeréseket, kb. 300 000 hektolitert főznek, és 26 országba szállítják.

Magyarországon kapható ízek, kiszerelések:

  • Bernard Celebration lager: pasztörizálatlan, szűretlen világos sör
  • Bernard Amber lager: pasztörizálatlan, szűretlen vörös sör
  • Bernard Dark lager: pasztörizálatlan szűretlen barna sör
  • Bernard Bohemian ale: felső erjesztésű ale típusú sör 0.33 l-es üvegben.
  • Bernard IPA 0.33 L-es üvegben
  • Alkoholmentes meggyes és szilvás 0,5 l-es üvegben.

 

Képek

BERNARD sör

Google Plus

Galéria

BERNARD sör

Hirdetés