Hirdetés

Szárnyakat kapnak a tehetséges fiatalok

Google Plus

Országszerte diákok tízezrei ülnek az iskolapadban, hogy felkészüljenek a nagybetűs életre. Minden tanuló számíthat a tanárok és a családtagok támogatására – de az igazi tehetségek kibontakozásához sokszor ennél többre is szükség van. Hogyan segít a MET Csoport?!

Mivel a MET sikere a munkatársak szaktudására épül, a cég mindig is fontosnak tartotta a kiemelkedő tehetségek bátorítását. A magyar alapítású cégből mára európai energiavállalattá nőtt MET Csoport a tehetségek felkutatására házon kívül is odafigyel, és a tehetséges fiatalok felkarolásának szándékával több alapítványt és jótékonysági egyesületet is támogat.

2011 óta támogatja például a magyarországi ferences rend ösztöndíjprogramját, amelynek célja a bármely tanulmányi területen kiemelkedő tanulók motiválása, valamint a tehetséges tanulók bevonása a hátrányokkal küzdő tanulótársaik felzárkóztatásába. A program megvalósítása során a tehetséggondozó tanárokat is segítik. Ugyancsak a MET a Ferences Jótékonysági Est kiemelt támogatója: a ferencesek minden évben karácsonyi jótékonysági koncertet szerveznek az általuk működtetett gyöngyösi Autista Segítő Központ javára.

Hasonló céllal támogatja 2010 óta a MET a Messzehangzó Tehetségek Alapítványt, amely 12–18 éves, hátrányos helyzetű gyermekeket részesít – teljesen ingyenesen – iskolán kívüli tehetséggondozó programokban. A tehetséggondozó program három területre helyezi a hangsúlyt: a művészetekre, a természettudományokra és az informatikára. A gyakorlati megvalósítás részét képezik a nyári táborok, az évközi tematikus műhelyek, a pályaorientációban hasznos segítséget nyújtó témanapok vagy a nagyszabású jótékonysági események.

A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány ösztöndíjprogramja – amelyet a MET 2015 óta támogat – a sportolói karrier mellett felsőfokú tanulmányokat folytató olimpiai kerettagokat segíti. A kezdeményezés így egyszerre helyezi középpontba az oktatást és a sportot.

S ha már felsőoktatás, a MET Csoport együttműködik a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a milánói Bocconi Egyetemmel és a svájci St. Gallen Egyetemmel is. Részt vesz a vezető egyetemek és vállalatok által létrehozott CEMS nevű programban (Community of European Management Schools), ahol a cég munkatársai magyar és külföldi hallgatóknak is tartottak már sikeres tárgyalástechnikai szemináriumokat.

A kiemelkedő szaktudást nem csak az oktatásban ismeri el a MET: az Alzheimer-kór kutatását szolgálja a cég adománya a Magyar Neurológiáért Alapítványnál. A 2015-ben beszerzett korszerű, nagy értékű műszer segít az Alzheimer-betegek epilepsziás rohamainak felismerésében és mérésében – az eredmények kiértékelése révén pedig a megelőzésben, a betegség kezelésének kutatásában is.

A tehetségek felkarolását és az újító szemléletet jutalmazza a MET a 2015-ben alapított MET Innováció és Tehetség Díjjal. A vállalat vezetői munkatársaiból álló zsűri minden évben a Figyelő TOP200 rangsorának cégei közül választja ki a nyertest. A MET meggyőződése, hogy az emberi erőforrás az egyik legnagyobb érték, így a tehetségfejlesztés a leghatékonyabb eszköz a versenyképesség növelésére. A magyar gazdaság élvonalbeli szereplői üzleti sikereiket elsősorban az innovatív szakemberek tudásának köszönhetik. A díjazott vállalatok között volt például a Tetra Pak, a Samsung vagy az NI Hungary.

A MET Csoport dióhéjban

A svájci központú MET Csoport európai energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra is. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen, 22 nemzetközi kereskedelmi ponton és 26 ország gázpiacán aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2018-ban 10,72 milliárd euró volt. A MET tulajdonosai 100 százalékban a vállalat vezetői és alkalmazottai. A vállalat több mint 1700 munkatársa összesen 40 nemzetiséget képvisel.

Ferences Ösztöndíj Alapítvány: Támogatás a tervek megvalósításához

„Az ösztöndíjprogram főtámogatója a MET Magyarország, amely ily módon szerepet vállal a fiatal generációk tehetséggondozásában. A Ferences Rendtartomány hálával fordul a vállalat felé, amely immár hat éve önzetlenül és szünet nélkül segíti a ferencesek oktatási munkáját.

A Ferences Ösztöndíj Alapítvány a több mint nyolcszáz éves Kisebb Testvérek Rendje által fenntartott négy magyarországi gimnáziumban megvalósuló nevelési és oktatási munkát támogatja. Az alapítvány tevékenységeihez tartozik a Ferences Ösztöndíjprogram működtetése is, amelynek célja, hogy a ferences középiskolákban tanuló tehetséges fiatalok támogatást kapjanak terveik megvalósításához, ösztönzést az érdeklődésük szerinti munkához, és segítsenek a lemaradt társaik hatékony felzárkóztatásában. A program arra buzdítja az ösztöndíjasokat, hogy Istentől kapott talentumaikat valóban jó célok megvalósítására használják, és példájuk nyomán iskolatársaikat is erre sarkallják.”

Dr. Dobszay Benedek ferences rendtartományfőnök

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány: Hozzájárulás a szellemi gyarapodáshoz

„Magyarországon gyermekek ezreinek nem adatik meg a tudásuknak, motivációjuknak megfelelő lehetőség érdeklődésük, tehetségük fejlesztésére, képességeik gazdagítására. Tizenegy évvel ezelőtt létrehoztuk a Messzehangzó Tehetségek Alapítványt, hogy – magas pedagógiai szempontok szerint, szervezett programjainkon keresztül – a nehéz családi háttérrel élő, tehetséges gyermekek és fiatalok számára egy-egy hetes nyári, hétköznapjaikban nehezen elérhető képzési lehetőséget teremtve hozzájáruljunk a szellemi és érzelmi gyarapodásukhoz.

A MET Magyarország vezetői és munkatársai az elmúlt tizenegy évben kiemelt figyelmet fordítottak alapítványunk céljainak és munkájának elkötelezett, aktív támogatására. Társadalmi szerepvállalásuk segítségével az alapítvány folyamatos, fenntartható és biztonságos működése vált tervezhetővé. Megtisztelő támogató figyelmük az együttműködés során lehetővé tette a programban résztvevő fiatalok és gyermekek pályájának és jövőjének képességeikhez mért, tudatos alakítását.”

Karagich István, a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány kuratóriumi elnöke

BOM a Magyar Sportért Alapítvány: Sportolók segítése a civil életben is

„Mindennap teljesíteni az edzéseken és az iskolapadban valóban emberpróbáló feladat. Saját sportolói múltamból tudom, milyen erőfeszítéseket kíván helytállni és eredményeket produkálni az élet több területén, ezért minden ösztöndíjasunkra büszkék vagyunk. Az ő támogatásukhoz azonban elengedhetetlen, hogy olyan cégek segítsék a munkánkat, akik osztoznak a sikereikben, és valóban elkötelezettek céljaink iránt. A BOM Alapítvány támogatói közül a MET Magyarországnak kifejezetten hálásak vagyunk, hiszen már a kezdetek óta segítik a munkánkat. Külön öröm számunkra, hogy a vállalatnak kiemelten fontos a fiatal tehetségek felkarolása, ezért financiálisan is hozzájárulnak ahhoz, hogy a felkészülésük még gördülékenyebb legyen.

A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány fennállása óta elkötelezetten támogatja a fiatal sporttehetségeket. Az alapítvány célja, hogy a sportolók sikereihez a civil életben hozzájáruljon, hogy később a munkaerőpiacon is megállják a helyüket. A BOM 2014-ben elindította saját tanulmányi ösztöndíjprogramját, amelyre olyan spotrolók jelentkezhettek, akik olimpiai vagy paralimpiai kerettagok, és sporttevékenységük mellett felsőfokú vagy szakmát adó tanulmányokat végeznek. Az elmúlt hat évben összesen 108 fiatalt, közel 85 millió forint értékben támogatott a BOM.

A 2019-es ösztöndíj program keretében 21 sikeres magyar sportoló felsőoktatási tanulmányi költségeihez járul hozzá az alapítvány, közel 23 millió forinttal. Az idei ösztöndíjasok között található Péni István sportlövő, Halász Bence atléta és Rasovszky Kristóf hosszútávúszó világbajnokunk is, akik már megszerezték a kvótát a 2020-as tokiói olimpiára. A további tokiói résztvevők között tudhatjuk már támogatott ösztöndíjasainkat is, mint például Vajnai Benjámin vitorlázót és a parasportolóink közül Dávid Krisztina sportlövőt.”

Váradi-Bóta Kinga, a BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány főtitkára

Képek

Szárnyakat kapnak a tehetséges fiatalokSzárnyakat kapnak a tehetséges fiatalokSzárnyakat kapnak a tehetséges fiatalokSzárnyakat kapnak a tehetséges fiatalokSzárnyakat kapnak a tehetséges fiatalokSzárnyakat kapnak a tehetséges fiatalokSzárnyakat kapnak a tehetséges fiatalok

Google Plus

Galéria

Szárnyakat kapnak a tehetséges fiatalok
  • Szárnyakat kapnak a tehetséges fiatalok
  • Szárnyakat kapnak a tehetséges fiatalok
  • Szárnyakat kapnak a tehetséges fiatalok
  • Szárnyakat kapnak a tehetséges fiatalok
  • Szárnyakat kapnak a tehetséges fiatalok
  • Szárnyakat kapnak a tehetséges fiatalok
  • Szárnyakat kapnak a tehetséges fiatalok

Hirdetés