Hirdetés

A víz összeköt

Google Plus

2016 novemberében ismét Budapest lesz a víz fővárosa

2013 után ismét Víz Világtalálkozóra várja Budapest a világ vízügyekért felelős döntéshozóit és szakembereit. A 2016. november 28-30. között, Magyarország kormánya szervezésében megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozó célja, hogy válaszokat és konkrét, gyakorlati megoldásokat keressen a XXI. század legjelentősebb kihívására, a meglévő vízkészleteinkre nehezedő, folyamatosan növekvő nyomás csökkentésére és a hosszútávon is fenntartható vízgazdálkodásra. Az esemény fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, a Világbank és az ENSZ által felkért Vízügyi Elnöki Testület tagja.

A konferencia életre hívóinak alapvető szándéka, hogy elősegítsék az ENSZ által elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok, továbbá a Párizsi Klíma Megállapodás vizes célkitűzéseinek megvalósítását és az ezt kiszolgálni képes vízipari technológiák nemzetközi szintű népszerűsítését.

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 konferenciára a víz, a szanitáció és a fenntartható vízgazdálkodás témájával foglalkozó szakosított ENSZ és más nemzetközi intézmények mellett a kormányok, az üzleti és tudományos élet képviselőit is várják a szervezők, mindazokkal a szakemberekkel együtt, akik a vízhez kapcsolódó globális fenntartható fejődési cél megfogalmazásában és végrehajtásában meghatározó szerepet tölthetnek be.

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 fő eseményeit a kiemelt meghívottak részvételére épülő tematikus plenáris ülések adják, amelyek hat tematikus ülés paneljében tárgyalják a vízzel kapcsolatos fenntartható fejlődési célkitűzés (SDG6) végrehajtásával kapcsolatos kérdéseket. A plenáris előadások napjaink olyan égető kérdéseit járják körbe, mint a biztonságos és megfizethető ivóvízellátás, a szanitáció és a higiénia növelésének lehetőségei, ivóvízellátás a közegészségügy szemszögéből, a vízfelhasználás hatékonyságának növelése, az integrált víztartalék-menedzsment, emberiség és a bolygó fókuszú vízminőség-javítás lehetőségei, a klímaváltozás hatása a vízgazdálkodásra. 

A konferenciához kapcsolódó hivatalos és kötetlenebb kísérőprogramok kiváló lehetőséget biztosítanak a tapasztalatcserére és bemutatkozásra, kapcsolatépítési és akár üzleti lehetőségeket is kínálva a résztvevőknek, a magyar főváros szépségeibe is bepillantást engedve.

Az esemény társrendezvénye a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Magyar Vízipari Klaszter közös szervezésében megvalósuló Fenntartható Vízipari Megoldások Szakkiállítás. A szakkiállítás a fenntartható, környezetbarát, innovatív, versenyképes vízipari megoldások bemutatásán keresztül kínál lehetőséget a bemutatkozásra és kapcsolatépítésre a víz kérdésköréhez kötődő vállalkozások, oktatási és más intézmények számára.

A klasszikus kiállítási megjelenés mellett prezentációs platform is a kiállítók rendelkezésére áll, hogy személyesen is megismertethessék tevékenységüket, mások számára is értéket jelentő eredményeiket és egyúttal megvitathassák egymással és az érdeklődőkkel innovatív megoldásaikat, szakmai elképzeléseiket a fenntartható vízügyi technológiákkal kapcsolatban.

Miután a szakkiállításnak éppúgy a Millenáris Park ad otthont, mint magának a Budapesti Víz Világtalálkozónak, a kiállítók számára nyitva állnak a Világtalálkozó egyéb hivatalos programjai is, így még több személyes találkozóra lesz lehetőségük a plenáris és szekcióülések résztvevőivel, valamint a nemzetközi szakmai és  politikai élet tematikus fórumokon résztvevő kiemelt képviselőivel.

A kiállítás második és harmadik napja (november 29-30.) előzetes online regisztrációt követően nyilvánosan látogatható, ez a regisztráció azonban a plenáris ülésekre és fórumokra történő belépésre nem jogosít.

A Víz Világnap idei szellemiségének megfelelően, a „Water and Jobs” - „Víz és Munkahelyek” jegyében a Szakkiállítás harmadik napján a regisztráló felsőoktatási hallgatók számára lehetőség nyílik arra, hogy vízügyi szakemberekkel, valamint a kiállító vállalatok és szervezetek képviselőivel személyesen is találkozzanak.

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 honlapján már elérhető a konferencia tervezett programja és számos más hasznos tájékoztató anyag: http://www.budapestwatersummit.hu/

A Szakkiállítással kapcsolatos további információkért kérjük, látogassanak el a http://www.budapestwatersummit.hu/budapest-water-summit/water-expo/ oldalra, vagy forduljanak a szervezőkhöz a  bws2016@watercluster.hu e-mail címen.

Képek

A víz összekötA víz összeköt

Google Plus

Galéria

A víz összeköt
  • A víz összeköt
  • A víz összeköt

Hirdetés