Francia luxus

Az utca emberétől rengeteg figyelmet kap a francia márka. A DS-nél a luxus új formája vár a vásárlóra.

Tesztautónk sportos szabadidő-autó, amit tölthető hibrid és 4×4 hajtású, ezért szuperdivatos. A technikáról nem lehet rosszat mondani, mert a gyakorlatban félszáz kilométeres elektromos hatótávot tudó DS7 kellemes villanyautós élményt biztosít. A szabályokat betartó, kevés várost tartalmazó közlekedésnél pedig 6,2 literes értéket is mértünk. Aki „vadulni” akar, az nyomhatja a gázt, mert 5,8 mp alatt is elérhető a 100 km/óra.

Ennek ellenére ez az autó nem a rohanásról szól: a kényelmes suhanás jobban illik hozzá. A külsőről annyit, hogy a hangsúlyos hűtőrács és a pazarul kivitelezett lámpák mágnesként vonzzák a tekintetet.

Az utastérben fedezhető fel legjobban a másként gondolkodás. Az első jel, hogy a bőrrel és a jó anyagokkal nem spóroltak sehol. A tárolók belső burkolatai is jó minőségűek.

Észrevehető az egész autó átgondoltsága. Ott a jól működő éjjellátó funkció, az első ülés közötti kartámasz alatti tároló hűthető, és bőven elfér benne egy 1,5 literes palack. A hátsó ülések támlájának a dőlésszöge motorosan állítható. A töltőkábelnek jó kinézetű tárolódobozt készítettek, aminek a felső részébe kesztyűt is tettek. Ha ezekkel nem keltettük fel eléggé az érdeklődést a 185 centi fölötti embereknek kissé szűkös fejteret adó jármű iránt, akkor ott a magánvásárlók részére szóló ötéves ingyenes karbantartás, és az öt évre kiterjesztett garancia.             

DS7 Crossback E-Tense 300 4×4 Rivoli

  • Hossz/szél./mag.: 4570/1895/1625 mm
  • Motor: 1989 cm3+2 villanymotor, 300 LE/ 520 Nm
  • Gyorsulás (0-100 km/h): 5,9 s
  • Ár: 19 490 000 Ft (Alapár: 17 790 000 Ft)
  • Tesztautó: P Automobil Import Kft.

Megosztom